Setari Cookie-uri

Cum să ai grijă de mașina ta în 4 pași simpli

Ți-ai găsit mașina la care visai de ceva vreme. A venit momentul să te bucuri de ea. Ți-am pregătit câteva idei utile care să te ajute să o îngrijești mai bine în fiecare zi.

Alegerea mașinii potrivite este o provocare de cele mai multe ori. Cei mai mulți dintre noi facem această alegere în funcție de mașina la care visam când eram copii sau de bugetul de care dispunem.

Chiar dacă ești nerăbdătoare să îți iei mașina pe care ți-o dorești de ceva vreme, ideal ar fi să o alegi după ce ai analizat cu atenție piața și ofertele disponibile. Indiferent dacă îți cumperi una mare, de teren, sau una mică, de oraș, nouă sau second hand, trebuie să ai în vedere câteva detalii legate de îngrijirea autoturismului tău.

  1. Atenția la necesitățile mașinii tale

Mașina poate deveni o a doua casă, dacă petreci multe ore în trafic în fiecare zi, dacă faci drumuri ocazionale sau dacă pleci în vacanță. Așa cum ai grijă de locuința ta sau chiar de tine însăți este indicat să îți îngrijești și mașina.

Citește și:

În cazul în care ți se aprind martori în bord și nu știi ce se întâmplă, du-te la reprezentanța de unde ai achiziționat-o sau la un service autorizat. Nu ești cunoscătoare de mecanică, însă, reviziile făcute la timp te vor ajuta să descoperi nereguli legate de diverse componente, de la placute de frana pană la ulei de servodirecție. Cu această ocazie, vei începe să te și familiarizezi cu termenii specifici pentru autoturisme.

  1. Grija față de aspectul mașinii

În primul rând, trebuie să știi că este obligatoriu, conform legii, să ai mereu plăcuțele de înmatriculare vizibile. Și ține cont de faptul că o mașină curată este mult mai ușor observată în traficul rutier de pe drumurile naționale sau europene, de pe autostrăzi, dar și în oraș.

Citește și:

Verifică cât mai des blocurile optice ale mașinii: lumini, faruri, becuri. Asigură-te că sunt toate funcționale. O dată pe lună ar fi indicat să verifici presiunea în pneuri - acest lucru se poate face la orice benzinărie.

Curățenia și ordinea din habitaclul mașinii îți oferă, dincolo de confort, și o siguranță în trafic. Nu vei sta cu grija că doza de suc sa pet-ul de apă va ajunge la pedalele tale. În plus, vizitele dese la spălătorie, pentru curățarea mașinii interior-exterior, te vor ajuta la întreținerea mașinii pe o perioadă mai lungă de timp.

Aspectul autoturismului pe care îl deții este, de fapt, oglindirea grijii tale față de achiziția în sine. Ordinea și curățenia în mașină, pe lângă siguranță, îți oferă și un confort.

Citește și:
  1. Schimbarea cauciucurilor la momentul potrivit

Anvelopele au și ele un rol esențial pentru a circula în siguranță cu mașina, indiferent de drumurile pe care le faci, în oraș, în țară sau în străinătate. Alegerea celor mai potrivite anvelope pentru tine o poți face în funcție de sezon, de buget și de timpul de exploatare.

Cauciucurile de vară sunt mai puțin elastice, au o duritate mai mare, au capacitatea de a rezista la temperaturi mai crescute. În timp ce anvelopele de iarnă sunt mai moi, au formă crestată mai adânc pe aria de rulare, iar în funcție de numărul de caneluri elimină apa, noroiul și zăpada mult mai ușor. Documentează-te înainte să ți le achiziționezi sau apelează la sfatul unui specialist.

  1. Alegerea lichidului de parbriz potrivit

Deși, aparent, pare o banalitate, lichidul de parbriz este și el parte din rutina de îngrijire a mașinii tale. Există două tipuri: de vară și de iarnă. Este indicat să le folosești pe fiecare la vremea lor, ca să nu riști dâre inestetice pe parbriz sau chiar înghețul. Lichidul de vară trebuie să aibă capacitate mare de neutralizare a substanțelor vâscoase și persistente - gaze sau impurități care se lipesc de parbriz la drumurile lungi. Cel de iarnă este necesar să aibă punctul de îngheț la cel puțin -10 grade, ca să nu se înfunde ștergătoarele de parbriz dacă se face prea frig afară.

Citește și:

Grija pentru mașina ta poate fi un lucru care consumă puțini bani și un timp scurt, dacă deprinzi acest obicei și îl transformi în rutină. Nu uita că mașina visurilor tale te poartă oriunde îți place să mergi, îți oferă libertate de mișcare, fără să depinzi de nimeni și dacă o păstrezi într-o formă bună, te vei bucura de ea mult timp și vei călători într-un grad sporit de siguranță și confort.

Sursa foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.