Setari Cookie-uri

Advertorial Eleganță profesională: cum să-ți adaptezi machiajul și coafura de zi pentru o petrecere de seara corporate

Petrecerile organizate de companii pentru angajați în perioada sărbătorilor de iarnă reprezintă ocazii rare în care domeniul profesional se îmbină cu atmosfera festivă. Însă sunt și o oportunitate perfectă să strălucești. Să te pregătești pentru un astfel de eveniment dacă ai lucrat în ziua respectivă poate fi o provocare, dar nu un lucru imposibil. Iată mai jos câteva soluții pentru a-ți adapta machiajul și coafura de zi pentru a străluci cu stil la petrecerea firmei.

Machiaj de zi sofisticat

Orice tip de machiaj începe, de fapt, cu o curățare în profunzime a tenului și o hidratare adecvată. Folosește un produs de curățare delicat pentru a elimina impuritățile, după care poți aplica o mască rapidă pentru revigorarea și hidratarea intensă a pielii. Măștile cu acid hialuronic sunt excelente pentru hidratare, în timp ce cele cu vitamina C pot conferi instantaneu luminozitate. Ulterior aplică o cremă hidratantă, masând-o ușor în piele. Folosește o cremă pentru ochi cu ingrediente precum cofeina pentru a îmbunătăți circulația în această zonă delicată a feței.

Pe pielea curată și hidratată, aplică o bază de machiaj ușoară, pentru un aspect proaspăt și natural. Optează pentru un BB cream cu o formulă luminoasă, pentru a adăuga strălucire pielii fără să pari prea machiată. De asemenea, folosește un corector cu o formulă lejeră pentru a ascunde eventualele imperfecțiuni. Pentru ochi, alege nuanțe neutre de fard și accentuează subtil conturul lor cu ajutorul unui eyeliner. Aplică un strat de mascara pe gene, pentru a deschide privirea. Completează machiajul cu un fard de obraz în nuanțe roz sau piersică, pentru un aspect natural, și optează pentru tonuri neutre sau roz pentru ruj sau luciu de buze. Folosește o pudră de față pentru fixarea și finalizarea machiajului, care va rezista astfel întreaga zi.

Coafură de zi elegantă

Un coc lejer sau o coadă de cal joasă creează mereu un look profesionist, oferind în același timp o notă de eleganță relaxată. Optează pentru accesorii de păr discrete, de exemplu, diverse agrafe decorative sau o bentiță subțire, pentru o notă de originalitate care nu iese foarte mult în evidență. Dacă alegi să-ți lași părul liber, asigură-te că este perfect coafat. Dacă ai bucle, folosește produse ingrijire par cret adecvate, pentru o textură definită elegantă. Aplică o cantitate mică de ulei sau ser pentru păr pentru a îmblânzi buclele și a adăuga strălucire. Nu uita să folosești un spray fixativ ușor pentru a menține coafura impecabilă pe tot parcursul zilei.

Cum faci tranziția la machiajul de seară

Înainte de a merge la petrecere, poți intensifica ușor machiajul adăugând mai multă culoare pe pleoape sau optând pentru un contur de ochi mai pronunțat. De asemenea, poți aplica pe buze un ruj într-o nuanță puțin mai îndrăzneață sau cu un finisaj strălucitor.

Pentru seară, poți păstra coafura din timpul zilei, iar, dacă porți accesorii pentru păr, le poți înlocui cu unele mai spectaculoase, de exemplu, cu ștrasuri, pentru o notă festivă.

Câteva sfaturi suplimentare

Cu câteva zile înainte de petrecere, poți face un test al machiajului și coafurii, pentru a te asigura că ți se potrivesc și te pun în valoare. Mizează mai degrabă pe un look simplu și elegant, pentru a-ți menține imaginea profesională. De asemenea, pentru că pielea trebuie să fie hidratată și din interior, bea o cantitate adecvată de apă și optează pentru alimente bogate în antioxidanți, pentru un aspect sănătos și luminos. În plus, un somn de calitate poate ajuta la reducerea semnelor de oboseală de pe chip, deci încearcă să te odihnești mai mult.

Cu alegeri inteligente, poți face rapid tranziția de la un look de zi la unul de petrecere, lăsând o impresie memorabilă asupra colegilor și partenerilor de afaceri. Și, nu în ultimul rând, fii cât mai relaxată și încearcă să te bucuri de fiecare moment.

Sursa foto: Freepik


Kudika
12 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.