Setari Cookie-uri

Ghid de bună purtare a buclelor sub soarele torid

Îngrijirea părului creț în timpul verii este o prioritate, dacă îți dorești să ai un păr frumos, plin și voluminos chiar și în timpul celui mai fierbinte și mai umed sezon al anului.

CP

Mai mult decât atât: îngrijirea părului creț în timpul verii este chiar mai importantă decât în restul anului, deoarece părul s-ar putea usca din cauza soarelui, a vântului și sării, astfel că, la sfârșitul zilei te vei trezi cu părul uscat și foarte încrețit (dezordonat).

De aceea, pe timpul verii, stai cu ochii pe buclele tale și acordă-le toată atenția și îngrijirea, pentru ca la toamnă să nu suferi!

Dar cum să ai grijă de părul creț vara? Care sunt cele mai bune produse și ce sfaturi să urmezi?

Vara poate fi un moment delicat dacă te numeri printre posesoarele de păr creț sau ondulat natural. Însă, știind cum să ai grijă de părul creț în timpul verii este esențial pentru a evita riscul de a-l avea creț sau uscat.

Citește și:

Dacă în timpul anului folosești adesea instrumente precum uscătorul de păr și placa de îndreptat pentru a-ți coafa părul creț, vara, dimpotrivă, uită de ele! Acum e momentul să ai grijă de el cu mare atenție, pentru a nu-l distruge.

Alege un produs super hidratant și protector

Pentru acest tip de păr, inamicul numărul unu este încrețirea și, în consecință, uscăciunea. De aceea, în primul rând, vara e nevoie să acorzi o atenție deosebită hidratării firului, alegând produse pentru părul creț și ondulat și încercând să-l stresezi cât mai puțin posibil.

Pentru a reda catifelarea și luminozitatea firului de păr în timpul verii, mai ales dacă este deosebit de uscat și deshidratat, e musai să încerci noul tratament Fusion cu cheratină creat de Londa Professional.

Citește și:

Gama conține la rândul ei și șampon cu cheratină și un tratament reconstructiv. Aceste două produse vin să se alăture deja consacratei Fiber Infusion și promit un păr mai lung și mai sănătos, cu o textură bogată și cu o strălucire fără seamăn, după numai câteva spălări.

Bine de știut! Părul nostru face în permanență schimb de particule de apă cu mediul înconjurător. Expunerea la soare, la vânt, umiditatea scăzută din aer sau utilizarea aparatelor de coafat determină evaporarea apei din interiorul acestuia si, implicit, uscarea și ruperea lui.

Un păr hrănit și hidratat va pune mai bine în valoare culoarea și coafura, look-ul per total. Tratamentul Fusion este soluția optimă pentru un păr mai strălucitor și mai uniform.”, spune Alin Lazar, stilist Londa Professional.

Citește și:

De asemenea, pe timpul verii, soarele și marea pot avea un efect dăunător asupra părului creț, astfel că, pentru a avea grijă de el, e indicat să începi întotdeauna cu un spray de protecție solară pentru păr. Este foarte important să aplici protecție UV pentru părul creț, de fiecare dată când îl uzi și, în orice caz, de mai multe ori pe parcursul zilei.

Atenție! Acest sfat nu trebuie urmat numai când ești la mare! Soarele și agenții externi usucă părul curat în timpul verii, chiar și în oraș.

Protejează-ți părul cu bandane sau pălării

Îngrijirea părului creț în timpul verii poate însemna, de asemenea, să te joci cu tunsori și coafuri speciale, care conțin accesorii precum pălării, bandane, eșarfe. Aceste elemente de styling nu doar că te vor ajuta să ai un aspect unic de plajă sau atunci când ești la plimbare în oraș, ci și să-ți protejezi părul de acțiunea soarelui, a vântului și a sării.

Citește și:

Folosește un șampon care elimină sarea

O altă greșeală care va lăsa urmări nedorite asupra aspectului părului creț pe timpul verii este să nu-l clătești după înotul în mare, gândindu-te că sarea conținută în apa de mare te-ar putea ajuta în definirea buclelor. Cu siguranță poate compacta buclele/onduleurile dar, în realitate, usucă și fibra de păr!

Prevenirea acestui fenomen este posibilă numai acționând în prealabil cu produse adecvate pentru a proteja părul de acțiunea agenților atmosferici tipici verii, cum ar fi spray-urile și tratamentele specifice care trebuie utilizate înainte și după expunerea la soare sau înotul în mare.

Mai întâi, folosește șamponul cu cheratină Fiber Infusion, care va curăța cu blândețe și va pregăti firul de păr pentru repararea intensă.

Citește și:

Aplică măști hidratante

Deoarece, vara poate pune o presiune asupra părului creț, pentru a avea grijă de el în cel mai bun mod, e obligatoriu să pornești de la un obicei sănătos: aplică pe păr cel puțin o mască hrănitoare pe săptămână!

Masca hidratantă de utilizat după șamponare este cu siguranță aliatul perfect pentru atingerea acestui obiectiv. Masca reconstructivă va contribui la protejarea fibrei din acesta. În doar câteva minute, vei avea parte de o podoabă capilară mai puternică, mai netedă și mai strălucitoare.”, adaugă stilistul.

Pentru a profita la maximum de această mască, treci apoi la rutina ta de îngrijire a părului folosind produse specifice pentru bucle.

Și iată cum, urmând câțiva pași importanți și produse specifice, vei obține cele mai frumoase bucle pe tot parcursul verii. Și nu numai!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.