Setari Cookie-uri

Cum aplici produsele de make-up pentru un look wow, dacă porți ochelari

Obținerea unui echilibru între ochelari și machiaj este realizabilă, cu puțină practică și produsele potrivite. Citește recomandările noastre despre cum să aplici produsele de machiaj, pentru un look de excepție și un make-up ce rezistă.

Poți avea un machiaj uimitor, indiferent dacă porți ochelari, lentile de contact sau niciuna din aceste variante. Pentru purtătoarele de ochelari, machiajul poate fi o modalitate excelentă de a atrage și mai multă atenție asupra ochilor.

Cu toate acestea, există câteva sfaturi pe care e bine să le știi, pentru a te asigura că machiajul îți complimentează ramele. Iată care sunt recomandările noastre pentru fiecare etapă de make-up.

Aplicarea fondului de ten

Una dintre cele mai frecvente probleme este reprezentată de semnele și zgârieturile pe care le lasă ochelarii pe nas. Cu cât aplici un strat mai gros de fond de ten, cu atât mai vizibilă va fi denivelarea. Așa că, atunci când îți aplici baza, aplică mai puțin produs pe nas, pentru a menține o acoperire ușoară. În zonele în care ai nevoie de mai mult, punctează o acoperire suplimentară, utilizând concealer.

Citește și:

De asemenea, menține finisajul fondului de ten ceva mai mat pe podul nasului, unde se află ochelarii; altfel, aceștia vor aluneca și vor șterge machiajul.

Fardul de ochi potrivit ramelor

Machiajul ochilor trebuie să completeze și să echilibreze ramele. Ramele delicate pot susține un machiaj îndrăzneț, închis la culoare, cu un eyeliner de rock-star, iar ramele mai groase se potrivesc unui machiaj mai lejer al ochilor, cu mascara și un fard de ochi ușor.

Singura excepție de la această regulă este un eyeliner lichid precis, aplicat cu măiestrie, și un pic de mascara. Păstrează grosimea eyelinerului proporțional cu grosimea ramei. Folosește un eyeliner delicat, pentru rame subțiri, și linii mai groase, mai îndrăznețe, pentru rame mai mari.

În ce privește culorile ramelor, cele negre se potrivesc cu aproape orice fard de ochi sau eyeliner, în timp ce ramele roșii, verzi sau galbene se potrivesc cel mai bine cu nuanțe neutre.

Citește și:
  • Ghidul tău despre lacul semipermanent
  • EXPRESS BEAUTY HRANĂ MEDITERANEANĂ PENTRU TEN
  • Cum să ai grijă de părul tău

Aranjarea genelor

Când vine vorba de gene sau de extensii de gene, acordă prioritate curbării genelor, în detrimentul lungimii. Oferă un impact similar, dar genele tale nu vor mai peria lentila, de fiecare dată când clipești.

Dacă genele tale sunt deja destul de lungi, ar putea fi o idee bună să treci la o mascara rezistentă la apă, atunci când porți ochelari, astfel încât formula să nu se întindă pe ochelari, pe parcursul zilei.

Adăugarea unei linii groase de-a lungul genelor este o altă modalitate simplă de a crea profunzime în privire și de a face ca ochii să pară mai mari. În loc să estompezi, ia creionul de ochi într-o nuanță închisă și trasează linia superioară a genelor, pentru a face ca fardul de ochi să iasă în evidență.

Citește și:

Iluminator și contouring

Atunci când aplici fardul de obraz, păstrează ochelarii pe ochi și folosește marginea ramei ca linie directoare. Dacă îți faci griji că un fard de obraz pudră se va șterge, folosește un fard de obraz lichid sau cremos, pentru o rezistență sporită.

Pomeții tăi pot fi ușor ascunși de ochelari, dacă au rame mai groase, așa că evidențierea și conturarea pot fi puțin mai dificile. Aplică iluminatorul pe pomeți, folosind rama ca șablon, și glisează ușor pensula pe față, astfel încât, atunci când întorci capul, strălucirea să fie vizibilă.

Conturarea este simplă, atât timp cât folosești rama ca ghid; pune-ți ochelarii și pudrează ușor conturul, de-a lungul zonelor pe care vrei să le modelezi. Scoate-ți ochelarii, adaugă încă puțină pudră de contur și estompează de-a lungul liniilor directoare pe care le-ai stabilit.

Citește și:

Machiajul buzelor

Ochelarii atrag foarte mult atenția asupra părții superioare a feței, așa că, dacă vei dori să evidențiezi buzele, aplică o culoare mată, pe bază de cremă.

Nuanțele de fructe de pădure tind să se potrivească majorității tonurilor de piele, iar dacă porți rame negre și un machiaj minimalist al ochilor, buzele roșii îți vor asigura un look iconic, ce se va potrivi atât ziua, la birou, cât și la un eveniment de seară.

Așadar, ochelarii sunt un accesoriu în trend și pot accentua trăsăturile, atunci când alegi machiajul potrivit. Încearcă să asortezi machiajul culorii părului și a ochilor și folosește ramele, pentru a echilibra și a completa orice look.

Sursa foto:shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.