Setari Cookie-uri

Ghidul complet pentru alegerea corpului de iluminat potrivit în camera de zi

Știm cu toții cât de important este iluminatul pentru crearea unui spațiu armonios și funcțional.

Corpul de iluminat potrivit poate ajuta la promovarea productivității și, în același timp, ne poate face să ne simțim relaxați și confortabili.

În altă ordine de idei, iluminatul în camera de zi ajută la definirea spațiului, atrage oamenii să petreacă timp împreună și afectează modul în care sunt percepute texturile și culorilor din acea încăpere.

Având în vedere cât de importantă este alegerea corpului de iluminat potrivit în cameră de zi, haide să vedem care sunt criteriile pe care se bazează această decizie:

1. Ia în considerare scopul camerei de zi și ce tip de lumină dorești

Primul pas pentru alegerea corpului de iluminat potrivit în camera de zi este să știi ce tip de lumină dorești sau ai nevoie pentru îndeplinirea unui scop. Ce activități urmează să întreprinzi în camera de zi? Ai nevoie de o lumină de intensitate ridicată sau mică, pentru ambient? Ai în minte o schemă de culori specifică pentru camera de zi?

Citește și:

2. Gândește-te la ce tip de corp de iluminat se potrivește cel mai bine în camera de zi

Odată ce ai stabilit ce tip de lumină ai nevoie pentru camera de zi, urmează să te decizi cu privire la tipul de corp de iluminat pentru a se potrivi acestei nevoi. Poți alege între corpuri tip pandantiv, de perete, lămpi de podea și/sau de masă. Fiecare tip are propriile sale avantaje și dezavantaje, deci este important să iei în considerare toate aspectele înainte de o decizie finală.

Poți alege lustrele pentru living de la Doraly și să te asiguri că ai luat decizia corectă.

3. Alege o sursă de lumină care să completeze tema decorului din camera de zi

Alege un corp de iluminat mai mare care să ofere mai multă lumină dacă living-ul este călduros, spațios și cu tavan înalt.

Pe de altă parte, dacă living-ul are zone slab iluminate, vei avea nevoie de mai multă lumină ambientală și de accent. Corpurile încastrate sau semi-încastrate sunt opțiuni bune pentru a crea și menține această atmosferă în camera de zi.

Citește și:

4. Gândește-te și la funcționalitate și la decor

Trebuie să iei în considerare atât caracteristicile funcționale, cât și pe cele decorative atunci când faci alegerea corpului de iluminat potrivit în camera de zi.

Dacă doar dorești să mai adaugi o sursă de lumină suplimentară în living, atunci poți alege o opțiune simplă și mai puțin costisitoare, cum ar fi pandantivele sau sconturile de perete. Cu toate acestea, dacă dorești să creezi o anumită dispoziție sau atmosferă în camera de zi, atunci optează pentru ceva mai elaborat, cum ar fi candelabrele sau lămpile.

Poți alege chiar și un sistem automat de iluminare pe care-l poți controla dintr-o aplicație descărcată pe telefon.

Toate acestea pot fi folosite ca elemente decorative în living, dar cu beneficii funcționale (în funcție de scopul camerei), cum ar fi asigurarea vizibilității adecvate pentru citit.

Citește și:

Luând în considerare cu atenție propriile nevoi atunci când alegi corpul de iluminat potrivit, îți va fi mai ușor ca niciodată să iei o decizie finală adecvată.

Foto Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.