Setari Cookie-uri

TOP 3 produse de beauty esenţiale pentru vară

Vara este momentul ideal pentru a te bucura de soare, mare şi zile pline de distracţie. Totuşi, asta nu înseamnă că trebuie să pui pauză la rutina de beauty. Pe timpul verii pielea are nevoie de la fel de multă îngrijire că în restul anului. Mai mult, razele soarelui sunt mai puternice, iar temperaturile ridicate pot duce uşor la deshidratarea pielii şi a corpului.

Indiferent de cât de ocupată eşti vara aceasta, o rutină de beauty minimalistă trebuie să rămână o prioritate. Grija faţă de pielea ta nu este o activitate pe care să o întrerupi, fie că pleci în concediu sau ai o vară aglomerată la muncă.

Descoperă TOP 3 produse de beauty esenţiale pentru vara şi sfaturi pentru alegerea lor:

Protecţia solară

Protecţia solară este esenţială pe tot parcusul anului, însă pe timpul verii razele solare sunt mult mai puternice. Cu cât indicele UV este mai ridicat, cu atât razele solare sunt mai puternice şi mai nocive. Poţi verifica indicele UV foarte uşor, direct de pe telefonul mobil, pe site-urile cu informaţii meteo sau din aplicaţia Vreme. Crema cu SPF pentru ten este un must zi de zi, atât vară, cât şi în celelalte sezoane.

Citește și:

Alege o cremă cu SPF potrivită tipului tău de ten, care se aşează bine sub machiaj şi care îţi place cu adevărat. Este foarte greu să foloseşti zilnic un produs de beauty care nu îţi place deloc. Astfel, pentru a te asigura că aplici mereu protecţia solară de care ai nevoie, alege o cremă cu textură plăcută, care îţi face pielea strălucitoare şi uniforma. Există o mulţime de creme cu SPF colorate, care se pot folosi atât că BB creăm şi , cât şi pentru protecţie solară.

Pentru zilele în care mergi la plajă, la piscină, alergi sau petreci ore în şir în natură, ai nevoie de o cremă cu SPF pentru corp. Alege o cremă cu SPF 30 sau 50, şi nu uita să reaplici pe zonele expuse ori de câte ori este nevoie. Bineînţeles, pentru a calma pielea expusă la soare poţi utiliza şi o loţiune după plajă la finalul zilei.

Citește și:

Autobronzantul

Bronzul implica traumatizarea pielii, indiferent de cât de multă cremă cu SPF foloseşti. În realitate, închiderea pielii la culoare la expunerea la soare este o reacţie de apărare a organismului, care poate avea consecinţe serioase. Expunerea neprotejată la soare poate duce la apariţia unor afecţiuni grave, dar şi la îmbătrânirea prematură a pielii. Ce faci dacă îţi doreşti o piele colorată, sărutată de soare? Ei bine, te poţi bucura de acest rezultat şi fără să îţi traumatizezi pielea. Soluţia o reprezintă autobronzantul. Cu ajutorul unei creme, loţiuni, spume sau spray autobronzant poţi să obţii o piele strălucitoare, bronzată şi sănătoasă.

În prezent, există o mulţime de variante de autobronzant din care să alegi. Poţi opta pentru produse ce oferă un bronz gradual, pentru produse care îţi oferă un bronz rapid sau produse ce oferă un bronz foarte închis. Tu decizi cum vrei să îţi bronzezi pielea şi cât de des atunci când foloseşti un produs de tip autobronzant.

Citește și:

Ca să eviţi să îţi pătezi pielea, înainte de a aplica autobronzantul, este esenţial să îndepărtezi celulele moarte de la suprafaţa pielii cu ajutorul unui exofliant mecanic. Mai exact, poţi folosi un scrub făcut în casă, cu zat de cafea sau zahăr brun, un produs de beauty cu particule abrazive sau un burete lufa. În acest fel, autorbronzantul va intra uniform în piele.

Aplică produsul pentru bronz după exfolierea pielii, atunci când aceasta este deja uscată. Îl vei aplica cu mişcări ciculare, fără să insişti în zona coatelor şi a genunchilor. La final, este important să aştepţi cel puţin 15-20 minute înainte de a te îmbrăca, pentru că produsul să intre bine în piele.

Loţiunile de hidratare

Hidratarea pielii este un must pe parcursul verii, atât la nivelul tenului, cât şi la nivelul pielii de pe corp. Pentru pielea feţei, alege un produs de hidratare potrivit tipului de ten. Cremele bogate şi nutritive sunt ideale pentru un ten uscat, în timp ce pentru tenul gras, produsele de tip gel sau cele cu textură lejeră sunt mai potrivite. Pentru un plus de hidratare, poţi folosi un toner cu substanţe precum squalane, panthenol, glicerina sau uree. De asemenea, există şi varianta de a folosi un ser cu acid hialuronic pe tenul umed, înainte de aplicarea cremei hidratante.

Citește și:

Pentru pielea corpului alege un ulei vegetal presat la rece, precum uleiul de jojoba, de măceşe sau de nuci de macadamia sau o cremă hidratantă cu ingrediente precum ceramidele, glicerina, ectoina, ureea sau squalane.

Produsele esenţiale de beauty trebuie să facă cu adevărat un serviciu pielii tale. Nu opta pentru produse inutile, care nu îţi aduc rezultate sau dimpotrivă, îţi irita pielea. Protecţia solară este cel mai important aspect de care trebuie să ţii cont vară, deoarece razele soarelui dăunează sănătăţii pielii.

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.