Setari Cookie-uri

Recapătă-ți sănătatea pielii după vară. Ține la distanță keratozele solare

Vara e minunată, mult visată și mult dorită, dar ea lasă urme. Pe corp, pe păr și mai ales pe față. Oare tu ai auzit de keratozele actinice? Știi ce presupun? Află că aceste keratoze actinice sau keratozele solare reprezintă urmele pe care le lasă vară pe piele. Iar aceste semne de vară, netratate, pot să se transforme în cancer de piele.

Keratozele actinice sunt mici porțiuni de piele care au aspect deshidratat și textură solzoasă, aspră. Acestea apar în urma expunerii îndelungate la soare și sunt considerate formațiuni precanceroase.

Cum le tratezi?

E bine să știi că, pentru tratamentul acestor leziuni nu este nevoie de lasere de ultimă generaie sau de alte tratamente costisitoare dar ai nevoie de un specialist dermatolog pasionat și de protecție solară specializată, pe care ți-o asigură ISDIN Eryfotona AK-NMSC. Tot Eryfotona îți garantează prevenția și tratamentul adjuvant protector în leziuni actinice (cu risc mai mare de a dezvolta cancer de piele) și cancer de piele non-melanom. Inovatorul produs include tehnologia patentată DNA Repairsomes®: SPF 100+ UVB, UVA, LUMINĂ VIZIBILĂ, IR-A și fotoliază încapsulată în lipozomi (molecule care transportă enzimele de fotoreactivare care au rolul de a repara mutațiile ADN-ului produse de ultraviolete). Utilizarea fluidului Eryfotona AK-NMSC reduce și ameliorează câmpul de cancerizare subclinic asociat cu keratoza actinică și alte forme de cancer de piele non-melanom.

Citește și:

Radiațiile solare cauzează fotocarcinogeneză

Soarele nu stă degeaba. Razele UVB aduc prejudiciile la nivelul ADN-ului, iar acestea generează schimbări la nivelul membranei celulare. Ulteriro, radicalii liberi intracelulari determină modificări în homeostaza celulelor, iar în final apar celulele cu arsuri solare. Mai precis, acestea sunt keratinocite care devin inactive și nu ne mai pot proteja de efectele carcinogene ale UVB. Mitocondriile acționează ca principal punct de control, iar dereglarea sistemelor de semnalizare în cascadă poate duce la dezvoltarea cancerului de piele

Avem nevoie de fotoprotecție

Sănătatea și tinerețea pielii are un garant puternic: fotoprotecția. Ea este cea care ține la distanță îmbătrânirea, petele pigmentare, dar și cancerul de piele. În cazul critic în care nu ai respectat acest imperativ și ai ajuns să fii afectată de daune solare cronice care se manifestă prin keratoze actinice sau chiarcancer de piele non-melanom, mai ai o șansă. Isdin îți pune la dispoziție produse care combină protecția solară ridicată cu ingrediente active ce ajută la repararea ADN-ului.

Citește și:

Ai auzit de fotoliază?

Tu știi ce este fotoliaza? Ei bine, este o enzimă reparatoare a AND-ului, care se găsește în în plante și algele albastre-verzi. Aceasta este fotoactivată de lumina vizibilă și, iată că, ultimele cercetări au demonstrate că, utilizarea ei pe piele scade cu 40-45% daunele provocate de razele UV AND-ului.

E bine să știi că, Eryfotona AK-NMSC de la ISDIN, conține enzima fotoliază încapsulată în lipozomi, care susțin penetrarea cutanată și activarea reparării ADN-ului.

În România, ISDIN este singurul brand care oferă un produs adjuvant în keratoza actinică și cancerul de piele non-melanom.Alege Eryfotona AK-NMSC.

Produsele ISDIN se găsesc în farmacii fizice și online

foto prima pagina shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.