Setari Cookie-uri

Oferă un aspect radiant, impecabil tenului folosind cosmetice de lux cu texturi satinate!

Fondul de ten este un produs cosmetic important pentru machiaj, care se alege în funcție de tipul și tonul pielii, nivelul de acoperire, factorul de protecție solară (SPF). Pentru a avea un machiaj impecabil ai nevoie de un fond de ten care să fie de înaltă calitate, care se poate găsi în magazinele online cu produse cosmetice de brand, autentice.

Sfaturi pentru a aplica corect fondul de ten

Această etapă – a aplicării fondului de ten – este cea mai importantă pentru a obține un finisaj bun al machiajului. Foarte important însă este ca înainte de asta să se facă o exfoliere a pielii, o îndepărtare a celulelor moarte. În acest fel se previne obținerea unui machiaj care ar putea fi neregulat.

Pentru exfoliere se recomandă produse cosmetice cu ingrediente care sunt blânde cu pielea fină a feței, cum ar fi de pildă o cremă de reînnoire cu AHA acizi anti-age, special creată pentru revitalizare și exfoliere, care curăță porii astupați și netezește perfect tenul. Aceasta poate avea acid glicolic ce elimină în mod rapid celulele moarte ale epidermei.

Pregătirea pielii pentru aplicarea machiajului înseamnă și hidratarea ei. Pielea trebuie curățată și hidratată, astfel suprafața ei va fi netedă și adecvată pentru machiaj.

Citește și:

Fondul de ten se aplică astfel:

  • Cu mișcări blânde începând din centrul feței spre exterior
  • Se evită acumularea de fond de ten în anumite zone, cum ar fi linia părului sau colțurile gurii
  • Dacă este un produs lichid, se folosește căldura mâinilor și se freacă un pic de fond de ten între vârfurile degetelor, apoi se aplică pe piele, distribuind uniform, folosind o mișcare de bătaie
  • Dacă este nevoie de mai multă acoperire, se adaugă un alt strat de fond de ten, deci se folosește metoda în straturi.

Aplicarea fondului de ten cu degetele se practică și în machiajul profesional, mai ales dacă este un fond de ten lichid ori cremos. Desigur se poate folosi și un burete de machiaj pentru un fond de ten gros. În acest caz, se umezește puțin buretele de machiaj cu apă călduță, apoi se stoarce bine; el trebuie să fie doar puțin umed, astfel aplicarea fondului de ten se face mai rapid și mai ușor. Se procedează astfel:

Citește și:
  • Se aplică puțin fond de ten pe vârful buretelui de machiaj
  • Se distribuie fondul de ten pe centrul feței, respectiv pe obraji, bărbie și frunte
  • Apoi se întinde și mai mult fondul de ten pe suprafața feței prin mișcări blânde, circulare, până se obține o acoperire naturală
  • Se folosește fond de ten și pe linia părului și pe gât
  • Fondul de ten se aplică treptat, în straturi, pentru a evita acel aspect de mască
  • La final se fixează machiajul cu o pudră specială.

Pentru întinderea fondului de ten se pot folosi și pensule, care sunt ușor de curățat. Pentru un fond de ten pudră este potrivită o pensulă naturală, iar pentru un fond de ten cremos ori lichid se poate alege o pensulă cu fire sintetice cu perii tăiați drept, care au un preț mai accesibil.

Folosește o pudră hidratantă, cu textură satinată, pentru a avea un machiaj elegant!

Cele două produse cosmetice principale de finisaj al machiajului sunt: o pudră fixare machiaj cu formule ușoare, naturale și hidratante și un spray facial care se aplică uniform, pe toată pielea. Indicat este ca spray-ul de fixare a machiajului să fie și el cu rol de hidratare și nu doar de matifiere și iluminare. El este un ajutor indispensabil, calmează, oferă prospețime, menține fondul de ten în stare perfectă, fără a-l difuza.

Citește și:

Pudrele de marcă sunt într-o gamă foarte variată de nuanțe și pot fi și translucide, astfel în funcție de alegerea lor depinde și aspectul dorit. Există și pudre incolore care sunt indicate pentru toate tipurile de ten. Pentru a avea un ten cu aspect sănătos și strălucitor poți alege o pudră hidratantă cu textură satinată, care corectează și imperfecțiunile minore ale tenului.

Pentru un eventual retuș rapid al machiajului în timpul zilei, poți purta în poșetă o pudră compactă sau o pudră solidă, care este potrivită și pentru călătorii.

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.