Setari Cookie-uri

Advertorial Trucuri de profesionist chiar la tine acasă: Cum să ai un păr radiant și să eviți deteriorarea acestuia

Atunci când te bucuri de un păr sănătos, puternic și strălucitor, grijile tale dispar când vine vorba despre aranjarea acestuia sau realizarea coafurii dorite. Pentru că un păr frumos și îngrijit va arăta minunat, indiferent de cum îl prinzi! Vestea bună este că poți obține rezultate ca la salon chiar la tine acasă. Te invităm să descoperi câțiva pași simpli în rutina de îngrijire prin care să eviți deteriorarea firului de par și să îl fortifici.

Care sunt dușmanii părului nostru?

Pentru a ne menține sănătatea părului, avem nevoie să cunoaștem atât informații despre rutina corectă de îngrijire a acestuia, cât și factorii care îi afectează creșterea, strălucirea sau care duc la degradarea firului de păr.

Iată care sunt cei mai întâlniți factori care pot afecta sănătatea și strălucirea podoabei capilare:

  • Ultilizarea aparatelor de styling care funcționează cu căldură (uscător de păr, placă de păr, ondulator etc.) fără a folosi o protecție termică pentru firul de păr;
  • Amânarea tunderii cu regularitate a vârfurilor tocite;
  • Folosirea unor produse inadecvate sezonului, de exemplu lipsa utilizării de produse cu protecție UV pentru păr pe timpul verii;
  • Expunerea părului la frig (neprotejarea acestuia pe timpul iernii);
  • Aplicarea produselor de hidratare sau a balsamului doar la nivelul vârfurilor. Desigur, există și produse destinare în mod aparte doar vârfurilor firelor de păr, însă altele sunt recomandate a fi utilizate pe toată lungimea acestora.
  • Perierea agresivă a părului, cu atât mai mult când acesta este ud;
  • Utilizarea unor produse de îngrijire dure, chimice sau neadecvate părului tău (șampoane, fixative etc.)
  • Neprotejarea părului la piscină;
  • De asemenea, factori precum stresul, poluarea, alimentația necorespunzătoare și lipsa de hidratare pot influența sănătatea părului în mod negativ. Știai că părul, unghiile și pielea se numără printre ultimele părți ale corpului care primesc nutrienți, vitamine și minerale circulante din sânge? Nu este de mirare că semiologia medicală ne spune că primele semne ale carențelor din alimentație le vedem adesea „cu ochiul liber”.

Sfaturi practice pentru îngrijirea corectă a părului

Îți propunem câțiva pași simpli și ușor de pus în practică pentru ca părul tău să devină mai sănătos, mai rezistent și plin de strălucire.

Alege produse adecvate de îngrijire: șampon, balsam de par, masca și tratamente cu efecte hidratante

Este foarte important să alegi produsele de îngrijire potrivite pentru părul tău.

Șamponul poate avea efecte benefice asupra sănătății părului pe termen lung, mai ales dacă încerci să îți îndrepți alegerile către produsele testate, cu efecte intens hidratante. Majoritatea produselor de styling, dar și soarele, poluarea usucă părul, de aceea hidratarea acestuia reprezintă un pas cheie în îngrijire.

Un șampon care folosește secretele naturii și în compoziția căruia sunt evitate ingredientele dovedite ca având efecte nocive (siliconul, sulfații etc.), dar care totodată îți promite hidratare profundă, poate reprezenta o alegere bună, chiar și atunci când obișnuiești să îți șamponezi des părul.

La fel și balsamul de păr poate completa eficient beneficiile șamponului, alături de masca de păr ce oferă atât strălucire și hidratare, cât și nutrienți pentru o hrănire intensă a firului de păr.

Poți alege să foloseșți produsele Garnier Fructis Hair Food, în special gama cu Ananas pentru părul lung, lipsit de strălucire sau cea cu banană excelentă pentru părul uscat. Ambele game au un produs star, și anume, balsamul lichid cu până la 97% ingrediente de origine naturală și care acționează pe baza unei inovații revoluționare privind refacerea structurii firului de păr: Tehnologia Lamelară.

Gama Garnier Fructis Hair Food

Tehnologia Lamelară este compusă din lamele – particule ultra subțiri, încărcate cu nutrienți, care se activează la contactul cu firele ude de păr, completând neregulile fibrei capilare în doar 10 secunde.

Părul devine astfel mai sănătos, mult mai rezistent în fața factorilor degradanți și va căpăta străluciri de oglindă încă de la primele utilizări!

În plus, Gama Garnier Fructis Hair Food îți promite doar produse vegane, fără compuși periculoși pentru părul tău, cu 97% ingrediente naturale, dar totodată cu efecte intense și rapide.

Idei de stilizare, blânde cu părul tău

Atunci când părul are un aspect sănătos, este puternic și radiant, poți îndrăzni să alegi orice coafură dorești.

Pentru că adesea timpul ne presează în viața de zi cu zi, însă nu dorim să renunțăm la un look preferat, îți propunem să încerci două coafuri rapide, dar de efect.

Coafură rapidă: Arcadă împletită

Iată o idee de coafură potrivită atât părului cu lungime medie, cât și celui lung sau chiar tunsorilor bob. Este atât de ușor de realizat, cu atât mai mult cu cât poți împleti părul în două sau în trei și obții un efect „wow”. Dacă ai câteva accesorii de păr preferate, folosește-le cu încredere!

Spic fără împletire

Împletitura "spic" nu este tocmai ușor de realizat, mai ales când dorești să îți aranjezi singură părul. Însă poți obține o coadă „spic” folosind doar elastice de păr.

Și această coafură poate fi realizată pe diferite lungimi de păr și durează doar câteva minute. Aspectul final este de „împletitură cu inimioare”. Dacă alegi câteva ace de păr cu perle pe care să le prinzi de-a lungul „spicului” sau alte accesorii delicate pentru păr, poți purta această coafură chiar și în cele mai romantice seri sau cu alte ocazii speciale din viața ta.

Iată câteva sfaturi prețioase pentru îngrijirea părului:

  • Utilizează întotdeauna un produs termoprotector dacă ai nevoie să folosești pentru stilizare un aparat ce utilizează căldură (placă de păr, ondulatorul, perie de păr etc.);
  • Folosește protecție UV pentru păr pe timp de vară;
  • Aplică produsele de fixare a coafurii de la distanță, evitând rădăcinile firelor de păr;
  • Nu pieptăna agresiv părul, ci descurcă-l cu răbdare;
  • Tunde cu regularitate vârfurile, astfel părul tău va avea mereu un aspect îngrijit și îi întreții creșterea sănătoasă;
  • Atunci când folosești căldură pentru a-ți aranja părul (ondulator, placă de păr), încercă să nu dai aparatul la temperatura maximă, ci alege o treaptă inferioară sau cea mai mică temperatură care îți permite aranjarea dorită a părului;
  • Folosește cască atunci când mergi la piscină;
  • Hidratează-te: bea suficientă apă în fiecare zi și alege o alimentație cât mai sănătoasă, căci efectele unui stil de viață sănătos se simt atât la nivelul părului, că și al întregului organism.

Îndrăznește să ai părul pe care îl dorești! Cu îngrijirea adecvată și folosind produse atent alese, care au grijă de sănătatea podoabei capilare și îi conferă strălucire, poți uita de grijile părului degradat.

Sursă foto articol: kei907/ shutterstock.com


Kudika
21 Septembrie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.