Setari Cookie-uri

Advertorial Ce să alegi pentru înfrumusețarea sânilor: Lifting-ul mamar sau reducția mamară?

Atât procedeele de ridicare a sânilor, cât și cele de micșorare a acestora pot fi opțiuni excelente pentru femeile care doresc o schimbare a aspectului sânilor.

O opinie ne oferă Dr. Cristina Berbecar-Zeca, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică & Microchirurgie Reconstructivă.

Înainte de a vă hotărî care dintre variante este potrivită pentru voi, trebuie sa stiti care sunt diferențele dintre aceste două intervenții chirurgicale.

Lifting-ul mamar (mastopexia)

Prin această intervenție se repoziționează glanda mamară și complexul areolo-mamelonar, și se elimină excesul tegumentar, ceea ce oferă sânilor un aspect mai tineresc.

Este potrivită pentru femeile cu sâni căzuți (ptozati), dar cu glanda mamară normal reprezentată. Ptoza mamară (lăsarea sânilor) apare post-alăptare, pierdere în greutate, gravitațional, post-menopauză sau constituțional. De cele mai multe ori, sânii plați sau cu formă căzută și mameloanele care cad sub pliul sânului pot fi piedici în activitățile cotidiene: sportul, mersul la plajă, purtatul unei rochi decoltate. Uneori este suficient simplul fapt că nu puteți sta fără sutien. La toate aceste inconveniente se adaugă și pierderea încrederii în sine. Astfel că motivele femeilor de a recurge la o asemenea intervenție sunt de înțeles.

Astfel, scopul mastopexiei este să remodelaze și să susțină țesutul mamar, rezultatul fiind o siluetă mai tânără și creșterea stimei de sine.

Faptul că se repoziționează glanda mamară și sânul este astfel reancorat într-o poziție mai sus decât cea în care ajunsese are drept efect aparența că el este mai mic. Pare așa pentru că se elimină pielea în exces

Ptoza mamară (gradul de lăsare al sânilor) poate fi corectată și cu ajutorul implantului mamar. În funcție de caracteristicile acesteia, se poate stabilii dacă sunteți o candidată pentru corecția ei, prin introducerea unui implant mamar sau dacă vor fi necesare și excizii suplimentare ale tegumentului sânului.

Reducția mamară sau micșorarea sânilor

Acest tip de intervenție este benefică pentru femeile care doresc să își reducă dimensiunea sânilor din cauza problemelor de sănătate sau a preferințelor personale.

Reducția mamară constă în îndepărtarea unei părți din glanda mamară, a țesutul adipos de la nivelul sânului și a tegumentului aferent acestora și are ca rezultat un aspect în care sânii sunt mai mici și par ridicați. Reducția se realizează cu păstrarea proporțiilor unui sân estetic. Această intervenție se adresează femeilor cu sânii disproporționați de mari (macromastie) sau ai căror sâni nu sunt în armonie cu restul corpului lor. De aceea, femeile ce apelează la o astfel de intervenție o fac din motive ca:
• discomfort și dureri la spate și la gât
• postură deformată
• dificultăți în respirație și probleme în timpul somnului
• erupții cutanate și iritații la nivelul șanțului inframamar
• limitări în activitățile fizice
• Dificultate în găsirea unor haine și a unor sutiene pe măsură.

Ce să aleg?

Răspunsul depinde de obiectivele și așteptările tale personale.
Lifting-ul de sân oferă un aspect mai ferm, mai plin de viață, fără a modifica semnificativ volumul sânilor. Reducția mamară este potrivita pentru femeile care doresc o micșorare semnificativă a dimensiunii sânilor.
Unele femei beneficiază de o combinație a ambelor procedee.
În cadrul consultației, medicul și pacienta stabilesc împreună ce interventiei este mai potrivită, pentru că tehnica la care se va apela se decide după măsurători (circumferința toracelui sub sâni/în dreptul sânilor, lățimea sânului, poziționarea șanțului inframamar etc).
Dr. Cristina Berbecar-Zeca este medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică & Microchirurgie, cu experiență în domeniu de peste 15 ani. Dr. Cristina Berbecar-Zeca profesează în București la Estet Laser Clinic și Clinica Zetta și în Târgoviște la Alpha Medica Clinic.


Dr. Cristina Berbecar-Zeca este de părere că cel mai important lucru în viață pentru o persoană este să se simtă în fiecare zi că este cea mai bună versiune a sa, iar dacă acest aspect implică a apela la chirurgia estetică, trebuie să o facă discret, fără exagerare, astfel încât intervenția chirurgicală sau procedura să ofere un aspect natural și o îmbunătățire a calității vieții. Detalii: https://www.drberbecarzeca.ro/


Kudika
4 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.