Distractie, voie buna, fresh-uri racoritoare, discutii aprinse si atmosfera vesela! Ne aflam la workshop-ul interactiv Kudika Go Summer si suntem alaturi de specialistii invitati sa ne vorbeasca despre nutritie, fitness, dermatologie, moda, Food Psychology! Primim astfel cele mai bune sfaturi si indrumari sa avem o silueta de invidiat, sa ne ingrijim pielea, sanatatea si de asemenea sa fim mereu in pas cu moda! Iar toate aceste informatii le impartim cu voi! Ne bucuram de prezenta Oanei Trifu care ne vorbeste despre nutritia adecvata si ne ofera sfaturi pretioase despre cum sa eliminam surplusul de kilograme. Domnisoara Oana Trifu este Tehnician Nutritionist, absolventa a Facultatii de Medicina Generala "Carol Davila" si Medic Rezident in Medicina de Familie. Oana tocmai ne-a vorbit despre alegerea unei diete sanatoase, despre principiile alimentare de baza si ne-a oferit sfaturi pretioase privind eliminarea surplusului de kilograme Alimentele bune si alimentele rele "In fiecare zi consumam alimente care contin cele trei tipuri de principii alimentare: glucide (sau carbohidrati), lipide (sau grasimi) si proteine", ne spune Oana. Acestea sunt absorbite in organism, procesate de stomac si absorbite la nivelul intestinului. Astfel glicemia creste si pancreasul secreta insulina, un hormon care are rolul de a reduce glicemia si de a creste depunerile in depozite. Astfel insulina poate deveni un "inamic" al siluetei. Bazandu-se pe acest principiu, nutritionistii initial au propus diete care sunt restrictive in privinta carbohidratilor, dar ulterior s-a dovedit ca si glucidele au rolul lor daca sunt "cele bune". Dieta Montignac insa, o dieta pe care Oana o recomanda, permite consumul de glucide, dar al celor cu indice glicemic mic si mediu. Pentru slabire si pentru mentinere "Cand va doriti sa slabiti consumati proteine, grasimi si glucide cu indice glicemic mic, iar daca doriti sa va mentineti puteti consuma si alimente cu indice glicemic mediu", ne sfatuieste Oana. Planul de meniu zilnic
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: