Atacul "kilogramelor de iarna" si obiceirile alimentare corecte!

Atacul
Kudika
7 Decembrie 2012

Ce trebuie sa mancam iarna ca sa ne mentinem frumoase si sanatoase?

Mai e putin pana cand iarna isi va intra in drepturi, iar Sarbatorile bat la usa. Inevitabil reprezentantele sexului frumos se simt amenintate de kilograme in plus. Asta cu atat mai mult cu cat avem tendinta de a compensa carentele de vitamine si minerale cu mancaruri grele sau chiar nocive. Pentru a ne pastra insa si frumoase si sanatoase, nutritionistii ne arata cum si ce ar trebui sa mancam.

Echilibrul alimentar pe timp de iarna se mentine pe de o parte prin acumularea de vitamine din ceea ce mancam in fiecare zi si pe de alta parte prin hidratarea corespunzatoare a organismului.

Specialistii in nutritie de la Clinica Carezone ne arata care sunt cele mai potrivite substante nutritive si unde le gasim. Pe langa vitamina C, care reduce durata simptomelor racelii care ne da batai de cap iarna, si care se gaseste în citrice, ardei gras, broccoli, salata verde sau varza, mai avem nevie si de vitaminele A, D, B6 si zinc.

Vitamina A creste rezistenta la infectii, prin protejarea epiteliilor si mucoaselor, iar cele mai importante surse sunt ficatul, laptele, branzeturile, galbenusul de ou, pestele, legumele cu frunze verzi, fructele si legumele galbene si portocalii.

Foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri