Ce trebuie sa mancam iarna ca sa ne mentinem frumoase si sanatoase?
Vitamina D cu rol imunomodulator se gaseste foarte greu iarna pentru ca se formeaza sub influenta razelor solare ultraviolete. Aceasta se acumuleaza prin consumul de peste gras si galbenus de ou. Din carne rosie, pui, peste, banane, fasole boabe, mazare, linte sau cereale integrale organismul extrage vitamina B6.
Zincul, care are un rol extrem de important in imunitatea celulara si umorala, se gaseste in fructe de mare (mai ales stridii), oua, lactate si cereale integrale.
Pentru apararea antiinfectioasa avem nevoie de un aport optim de proteine adica carne slaba de pui, curcan, vita, peste,precum si din lactate, oua, produse din soia, nuci, migdale, leguminoase.
Pe langa un meniu atent selectionat, este important sa va hidratati chiar daca sfatul acesta il auziti mai mult vara. Pentru asta, puteti consuma supe ,ciorbe de legume cu sau fara carne, iar printre mese puteti incerca ceaiurile de plante sau de fructe care au si rol antioxidant prin fitonutrienti.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cum să îți îngrijești pielea în sezonul rece: ghid complet și simplu de skincare de iarnă
- Rețete vegetariene simple - Preparate verzi delicioase și rapide
- Curly Girl Method: Ghidul complet pentru păr creț perfect. Trucuri: șampon fără sulfați, plopping si uscare cu difuzor