Setari Cookie-uri

Nectarinele si beneficiile lor minunate

Se considera ca doua-trei nectarine pe zi, vreme de o luna de zile, in timpul verii poate fi considerata o cura benefica. Nectarinele au un continut mare de apa, au efect revigorant si suplinesc pierderile de saruri minerale cauzate de transpiratia excesiva.

Despre nectarine se spune ca au fost atat de apreciate de oameni incat le-au crezut fructe ale zeilor, daruite de acestia oamenilor. Nectarinele (pe numele oficial – Prunus persica), fac parte din familia Rosaceae si sunt cunoscute de peste 2 000 de ani. Sunt inrudite cu piersicile si prunele si sunt originare din China. Nectarinele au fost aduse in Europa prin Asia Centrala, de unde incet-incet au cucerit toata planeta.

Nectarinele au pulpa rosie, galbena sau alba si sunt o sursa de vitamine A si C. In plus, vitamina A are efect benefic asupra sistemului imunitar.

Consumate frecvent substantele din nectarine intarzie procesul natural de imbatranire. Nectarinele trebuie consumate mai ales in stare proaspata sau preparate termic sub forma de compot si gemuri, sau ca ingredient in prepararea diverselor dulciuri. Nectarinele au un gust foarte asemanator cu cel al piersicilor, putin mai acid insa.

Citește și:

Nectarinele sunt o sursa pretioasa de betacaroten, un antioxidant care este sintetizat in organism în vitamina A.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Diana Taliun, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.