Setari Cookie-uri

De ce răcesc tot timpul?

Iar ai răcit? A câta oară în acest sezon rece? Ei bine, dacă și tu ești mai mereu răcit, fii cu băgare de seamă ce măsuri poți lua ca să treci cu bine peste iarnă.

Știi deja: în majoritatea cazurilor, răcelile apar ocazional și durează doar câteva zile. Dacă însă ești răcit mai tot timpul, atunci poate fi vorba despre o răceală cronică, numită și rinită cronică.

Răcelile pot deveni cronice, adică persistă în timp și revin foarte regulat. În acest caz, răceala poate avea mai multe origini, cum ar fi o alergie sau o maladie subiacentă care o generează.

Ce este guturaiul cronic?

Răceala sau guturaiul reprezintă o infecție virală a tractului respirator superior, care afectează în special nasul și gâtul. Poți recunoaște o răceală după următoarele simptome:

  • nasul este înfundat și curge;

  • strănut;

  • iritația gâtului;

  • tuse ușoară;

  • febră ușoară;

  • oboseală neobișnuită.

De obicei, o răceală se vindecă spontan după câteva zile sau chiar o săptămână. O răceală poate fi numită cronică sau rinită cronică, atunci când durează câteva luni.

Citește și:

Care sunt cauzele unei răceli cronice?

Când simți că ești răcit tot timpul sau că suferi de răceli recurente, există mai multe cauze:

  1. O infecție virală: un virus poate provoca o răceală care ulterior se va transforma într-o răceală cronică, deoarece infecția virală va persista.

  2. Alergiile la polen, acarieni, mucegai sau chiar păr de animale pot provoca o răceală cronică

  3. Substanțe iritante din mediul ambiant: fumul de tutun, parfumul, fumul sau chiar particulele prezente în aer pot favoriza dezvoltarea unei răceli cronice.

  4. Tratamentul medicamentos: efectele secundare pot contribui la apariția simptomelor legate de răceli

  5. Un dezechilibru al sistemului nervos sau chiar stresul. Anumiți factori pot provoca rinită vasomotorie, respectiv congestionarea vasculară intermitentă a mucoasei nazale.

    Citește și:
  6. Subțierea mucoasei nazale prin modificarea determinată de vârstă sau de anumite patologii.

Cum să vindeci o răceală?

Când o persoană suferă de o simplă răceală este indicat să se odihnească, să își curățe în profunzime nasul, să se hidrateze bine și să mizeze pe ajutorul prețios acordat de aromoterapie. Aceasta este o știinta care își ia resursele și forța din natură ca să ne ajute și să ne susțină corpul.

De ce aromoterapia?

De ce oare apelăm azi la aromoterapie? În principal, pentru a ne ameliora stare fizică, dar și cea psihică. Iar Puressentiel știe cel mai bine cum și ce fel de uleiuri esențiale să mixeze pentru a crea produse benefice sănătății respiratorii și susținerii imunitare.

În laboratorul propriu, Puressentiel® reinventează și inovează modul în care este abordată aromoterapia, pornind de la trei valori fundamentale: angajament, performanță și respect față de natura din care suntem toți parte.

Citește și:

Toate produsele Puressential conțin:

  • 0% parabeni, fenoxietanol, polietilenglicol, coloranți, OMG, compuși petrochimici sau substanțe de origine animală, parfumuri sintetice, isobutan; mai mult, nu sunt conținute ingrediente testate pe animale

  • 100% ingrediente naturale, uleiuri esențiale pure și naturale, cunoașterea tuturor surselor de plante în conformitate cu carta calității Puressentiel®

Cum să previi răcelile cu ajutorul uleiurilor esențiale?

Sezonul rece ne-a copleșit și, odată cu el a venit și cortegiul aferent de virusuri. Totuși, azi poți să previi atacul acestora folosind uleiurile esențiale și produsele Puressentiel®. Iată câteva dintre uleiurile esențiale care intră în componența gamei Respiratory, cea mai potrivită pentru a răspunde nevoilor sezonului rece:

Citește și:

Ulei esențial organic de Eucalyptus radiata – este un susținător natural al imunității organismului. Decongestionează căile respiratorii, curăță bronhiile și combate infecțiile, fiind foarte util în cazul infecțiilor ORL.

Ulei esențial de Ravintsara - are un efect puternic antiviral, eficient împotriva răcelilor, rinofaringitei, sinuzitei, gripei, dar și împotriva herpesului, zonei zoster sau hepatitelor virale. Ajută la protejarea împotriva afecțiunilor ORL, deoarece elimină rapid mucusul.

Ulei esențial de Niaouli - este deosebit de eficient împotriva infecțiilor respiratorii bacteriene sau virale (bronșite, răceli, sinuzite, faringite), dar și la debutul tusei productive, deoarece va elibera rapid căile aeriene.

Ulei esențial de brad balsamic – este foarte eficient prin efectul său antiseptic care curăță tractul respirator. Este folosit în special pentru a învinge o răceală, sinuzită, bronșită sau o tuse puternică.

Citește și:

Ulei esențial de Palmarosa - este arma ideală în timpul unei infecții virale urmate de o infecție bacteriană: nas congestionat, sinuzită, bronșită, rinofaringită sau otită. Are si avantajul de a combate oboseala si stresul.

Kitul de învins răceala și iarna de la Puressentiel conține produsele vedetă ale gamei Respiratory.

  • Spray nazal decongestionant, pe bază de ulei esențial organic de Eucalyptus radiata. Spray-ul nazal decongestionant este un spray hipertonic, care curăță nasul și îi oferă confort la doar câteva minute după utilizare. Acesta este util în tratarea infecțiilor respiratorii și alergiilor, în cazul răcelilor, rinitelor (cronice sau alergice), dar și a sinuzitelor și rinofaringitelor. Ingredientele de bază ale spray-ului nazal decongestionant Puressentiel sunt 4 uleiuri esențiale: Geranium, Niaouli, Ravintsara, Eucalyptus radiata, la care se adaugă apă de mare hipertonică, extract apicol de Propolis, distilat aromatic de Rozmarin organic și extract vegetal de Echinacea.

    Citește și:
  • Spray-ul oral pentru calmarea durerilor de gât este un bun analgezic și anticongestionant, cu acțiune expectorantă și antiseptică. Cu o formulă bazată pe patru uleiuri esențiale Eucalyptus radiata, Mentă, Rozmarin și Cimbru, completată de extract apicol de Propolis și extractul vegetal de Echinacea, spray-ul oral pentru calmarea durerilor de gât este soluția potrivită pentru adulții care suferă de guturai, dar și pentru copiii cu vârste de peste 7 ani.

  • Pastile gumate pentru calmarea durerilor de gât sunt alegerea optimă pentru neplăcerile cauzate de răgușeală și răceală. Acestea au un efect antiinflamator, antiseptic, expectorant și decongestionant și vin să ajute regenerarea mucoasei bucale. Atuurile lor constau în ingredientele simple, dar eficiente, de cea mai bună calitate: uleiurile esențiale de Eucalipt, Mentă, extractul de gumă Acacia și Stevia. Au gust plăcut, proaspăt și pot fi consumate și de către diabetici, deoarece nu conțin zahăr.

  • Puressentiel Roll-on sinus express cu 6 uleiuri esențiale decongestionează sinusurile și ușurează respirația. Formula are la bază uleiuri esențiale organice și Aloe vera pentru un efect hidratant. De asemenea, are și un efect proaspăt și datorită bilei asigură un masaj pe punctele de presopunctură ale feței. Roll-on-ul Sinus oferă un efect hidratant, regenerator și calmant, ameliorează congestia sinusurilor și eliberează respirația. Poate susține, de asemenea, scăderea inflamației sinusurilor, cauzată de patogeni, alergeni sau poluare.

  • Spray aerian pentru calmarea cailor nazale cu 19 uleiuri esentiale este susținătorul respirației. Cele 19 uleiuri esențiale conținute te scapă de neplăcerile sezonului rece și susține sănătatea respiratorie. Acesta este bogat în ingrediente active precum uleiurile esențiale de anason, dafin de St. Thomas, cajeput, cedru Atlas, lămâie, cuișoare, chiparos, lavandă, lavandin, mentă, niaouli, oregano, pin, ravintsara, rozmarin, salvie, arbore de ceai. Grație virtuților calmante și emoliente ale uleiurilor esențiale pe care le conține, acest spray te ajută să respiri în voie. Poate fi utilizat pe un șervețel sau pulverizat în aer, pentru inhalații uscate sau pulverizat într-un castron cu apă fierbinte, pentru inhalații calde.

Produsele Puressentiel se găsesc în farmaciile fizice și online. Prețuri recomandate: de la 20 de lei.

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.