Setari Cookie-uri

vr sa imi ucid soacraaaa!!!!!!!!

te inteleg perfect! eu nu sunt maritata inca dar il cunosc de 9 ani. am stat impreuna 5 luni, acum doi ani, dupa ce a murit mama. singuri. nu ne-am inteles. l-am dat afara. ma-sa suna in fiecare zi ca sa se duca la ea: ca are de batut covoare, ca sa o duca la cumparaturi (cu masina, normal!), ca...etc...cand plecam si noi undeva, nu trebuia sa stie ea, ne feream, ca apoi ne scotea ochii ca de ce nu a mers si ea, ma rog...multe!!!! anul acesta, s-a mutat iar la mine. intentionam sa ne casatorim dar, ai lui doreau sa-si renoveze casa si bineainteles ca nu au mai fost bani si de nunta! am zs ca mor de nervi: dupa atatia ani de asteptat, iar aparuse ceva ,,Important" si casatoria era pe alte planuri.cu cata amaraciune am trecut peste.... nu stia apoi, cum sa se mute inapoi, tot cauta scuze. acum a gasit scuza perfecta: s-a certat la cutite cu o vecina si a iesit cu amenintari si politie. si el s-a mutat la mami, deoarece nu doreste conflicte iar...si noi continuam relatia cum era panasa stea cu mine. desi mie m se pare mai mult decat aiurea ce mi se intampla dupa 6 luni de stat impreuna si cand, culmea, ne-am si inteles! o urasc din suflet pe ma-sa, numai ca respira pe acesta planeta!
candy_girl79
Postat pe 19 Octombrie 2009 01:04
BANC.DOUA PRIETENE SE INTALNESC CE AI FACI TI-AI CASATORIT COPII INTREABA UNA PE CEALALTA?DA .SI CUM ESTI MULTUMITA?DA FATA A AVUT MARE NOROC A LUAT UN BAIAT , O IUBESTE AI ADUCE CAFEAUA LA PAT.DAR BAIATUL INTREABA IAR PRIETENA?OF CE SA SPUN SUNT TARE SUPARATA A LUAT O NENOROCITA ARE PRETENTIA SA-I ADUCA BAIATU CAFEAUA LA PAT.
kudika048899
Postat pe 19 Octombrie 2009 01:28
MI-AM AI AMINTIT UNU SI MAI TARE;SOACRA SI NORA LA MASAISI SPUN PRETENTIILE.SOACRA ;DRAGA MEA CAND MA VEZI LEGATA LA CAP CU BASMAUASI NODURILE IN DREAPTAE DE RAU ,SI DACA AM NODURILE IN STANGA E SI MAI RAU SA DISPARI DIN CALEA MEA AI RETINUT?ZISE SOACRA.NORA RASPUNDE.MAMA SOACRA DACA MA VEZI LA MASA CU TIGARA INTR-O MANA SI CAFEUA IN CEALALTA MANA SA STII CA MA DOARE DREPT IN P......DE NODURILE DUMITALE.CE ZICETI FETELOR VA CONVINE NU?
kudika048899
Postat pe 19 Octombrie 2009 01:34
MI-AM AI AMINTIT UNU SI MAI TARE;SOACRA SI NORA LA MASAISI SPUN PRETENTIILE.SOACRA ;DRAGA MEA CAND MA VEZI LEGATA LA CAP CU BASMAUASI NODURILE IN DREAPTAE DE RAU ,SI DACA AM NODURILE IN STANGA E SI MAI RAU SA DISPARI DIN CALEA MEA AI RETINUT?ZISE SOACRA.NORA RASPUNDE.MAMA SOACRA DACA MA VEZI LA MASA CU TIGARA INTR-O MANA SI CAFEUA IN CEALALTA MANA SA STII CA MA DOARE DREPT IN P......DE NODURILE DUMITALE.CE ZICETI FETELOR VA CONVINE NU?
kudika048899
Postat pe 19 Octombrie 2009 01:34
Cel mai bine ar fi sa va mutati din oras? :-? n ucred ca vine dupa voi:) dar ai mare grija, sa nu faci vreo alta prostie :* bafta!
BluOndA
Postat pe 19 Octombrie 2009 03:56
Draga Colorata ,
Am un sfat : invata intai sa scrii corect , sa nu pocesti limba romana ! Mi-e rusine mie de modul in care va redactati marea majoritate mesajele . Este chiar atat de greu sa scrii corect ? Asa ti-ai dat si examene la facultate , folosind acest tip de scris ? Invata fato sa scrii corect si dupa aceea ia-te de altii ! Daca aceeasi varza e si in capul tau nu ma mir ca se ia soacra de tine ! Voi faceti totul prescurtat ! Este chiar asa greu sa ascrii ,, ca ''' in loc de ,, K'' sau credeti ca suntei mai interesanti ? Aveti doar fite in cap ! Sper sa poti avea grija singura de copil si sa nu apelezi niciodata la ajutorul soacrei ! Vei vedea atunci ce bine e !
Te salut !
O potentiala viitoare soacra ! Ceea ce vei deveni si tu intr-o zi dupa ce-ti va creste copilul mare !
kudika068864
Postat pe 19 Octombrie 2009 07:22
De la: kudika068864, la data 2009-10-19 07:22:54Draga Colorata ,
Am un sfat : invata intai sa scrii corect , sa nu pocesti limba romana ! Mi-e rusine mie de modul in care va redactati marea majoritate mesajele . Este chiar atat de greu sa scrii corect ? Asa ti-ai dat si examene la facultate , folosind acest tip de scris ? Invata fato sa scrii corect si dupa aceea ia-te de altii ! Daca aceeasi varza e si in capul tau nu ma mir ca se ia soacra de tine ! Voi faceti totul prescurtat ! Este chiar asa greu sa ascrii ,, ca ''' in loc de ,, K'' sau credeti ca suntei mai interesanti ? Aveti doar fite in cap ! Sper sa poti avea grija singura de copil si sa nu apelezi niciodata la ajutorul soacrei ! Vei vedea atunci ce bine e !
Te salut !
O potentiala viitoare soacra ! Ceea ce vei deveni si tu intr-o zi dupa ce-ti va creste copilul mare !

Domnia ta nu mai fi asa intzepata ,e vorba de scrisul care se foloseste pe messenger cu prescurtari specifice.Si eu m-am obisnuit mai greu cu asta dar daca vrem sa comunicam cu "copii" nostri o inghitim si pe asta.Sper din tot sufletul ca atunci cand vei fi soacra o sa-ti scotzi batzul din dos si o sa fii mai maleabila,spre binele dumitale.

Postat pe 19 Octombrie 2009 07:28
De la: kudika025989, la data 2009-10-18 16:27:11 Stimabilelor tinere ,proaspete sotii, v-ati gandit vreodata ca daca aveti soti bine-crescuti,intelegatori,iubitori,apropiati de nevoile voastre si ale casei pe care ati intemeiat-o,a
sta este intr-o ,,oarecare " masura si meritul....soacrelor? Adica,soacra = femeia care v-a
crescut
barbatul, ca doar n-o-ti fi luat extraterestrii,fiinte aparute de nicaieri?
V-ati gandit dragele de voi, ca din prima clipa cand i-ati luat,aproape toate,prin atitudine,gesturi,cuvinte,vreti sa demonstrati ca Ei sunt numai ai vostri si nu au existat parca
inainte de voi?
O femeie cu adevarat desteapta nu-si pune sotul impotriva parintilor,dupa cum nici
nu trebuie sa accepte orice vine din partea unor parinti mai ...posesivi.
O femeie cu adevarat desteapta intelege ca sotul ei isi poate iubi linistit parintii,
asta neansemnand ca nu-si iubeste sotia.
O femeie cu adevarat desteapta intelege ca cele doua sentimente nu sunt incompatibile,
dupa cum vad ca a concluzionat substanta voastra cenusie.
Dragelor,ar trebui sa va ganditi la cat de repede trece timpul ,iar voi va veti trezi
in ipostaza de ....soacre. Dupa cum ganditi,aveti o singura sansa de a fii niste viitoare
soacre fericite : ecografia : mascul = out! femela = pastrata.
Exercitiu : imaginati-va SOACRE ,cu nurori,bineanteles si facand abstractie de ideea
pe care sigur o aveti deja,si anume ca voi sunteti total,dar total diferite de ce exista pana in
voi si vedeti daca va place ....
Va iluzionati! Nimic nou pana in voi,nimic nou dupa voi, asa ca,dragi tinere sotii,mai
priviti si in gradina sufletului vostru,sa vedeti,voi cu ce zestre veniti de la mumele voastre,
ce model de viata v-a fost incumbat,de ce vreti neaparat sa fiti atat de nefericite si de ce ,
mai ales,vreti sa va vedeti sotii nefericiti,personaje de telenovela ieftina?

Cred ca pe undeva te cam inseli.Soacra mea e de multe ori o femeie fara scrupule care vrea sa domine,in special pe fiul ei si evident pe mine.Dar nu prea i-a mers.Baiatul ei n-a prea avut ce sa invete de la ea,e o femeie nu prea citita ,intriganta,rautacioasa ,profitoare si mai are si atractie spre licori bahice.Deci spune-mi ce ar fi fost daca fii-su ar luat de bune obiceiurile ei? Nu toti invata de la parinti ce trebuie .Mama mea m-a invatat sa fiu incapatanata si ingamfata ca ea,rigida si rupta de lume ca ea,vaicaricioasa si intzepata .Si am avut numai de pierdut pana m-am lamurit ca trebuie sa scap de aceste" calitatzi ' capatate de la ea.Soacra mea m-a lingusit pana m-am maritat cu fii-su pentru ca e moarta dupa bani,iar eu eram o sursa buna de muls,dupa care, cand si-a vazut sacii in car ,dupa ce bagasem o carutza de bani in casa lor ,i-a dat casa numai lui fara sa fiu si eu trecuta in acte si mi-a zis pur si simplu din senin"o sa vezi cat de a dracului e soacra",dupa tot de facusem .
Asta m-a facut sa trec la un program de instructie cu ea ca-n armata si cu prima ocazie s-o scot la pensie si s-o mut la tara la mama ei.De atunci nu-mi sufla in fatza si suntem cele mai bune " prietene'.
Nu-i impun sotului sa nu aiba relatii cu ea ,chiar o vizitam des si am ajutat-o chiar recent sa-si repare casa
dar nu-i mai permit sa se bage in casnicia mea sub nici o forma.Asa ca mai lasa-ma dumneata cu invataturile de la parinti,nu-s toate de mare valoare.Mai mult inveti de la viata decat de la unii parinti.

Postat pe 19 Octombrie 2009 08:04
De la: kudika048899, la data 2009-10-19 01:03:19BUNA SEARA DRAGELE MELE.VA SALUTA O SOACRA.SI EU SUNT SOACRA AVAND UN SINGUR BAIAT 33 ANI ,CASATORIT DAR EU SUNT IN RELATII FF BUNE CU NORA STAM SEPARAT DACA MA SOLICITA CU PLACERE DACA NU STAU IN BANCA MEA. DE CAND LUMEA NORA SI SOACRA DAR OARE DE CE?VOI FETELOR CARE VA DATI TARI SFATUINDO PE ACEASTA TANARA(OMOARO, DAI VERDE DE PARIS, INPUSCO ETC.....)OARE GANDITI. VAS INTREBA DACA MAMELE VOASTRE SUNT BUNE SUNT SIGURA CA PARTE DIN ELE AU SI BAIETI ,CE ATI FACE VOI DACA ATI AUZIO PE CUMNATA VOASTRA FACAND ASEMENEA ACUZATII LA ADRESA MAMEI VOASTRE CUM ATI REACTIONA?SAU ALTA VARIANTA VOI AVETI COPII?CARE AVETI BAIETI O SA DEVENITI SI VOI SOACRE PESTE ANI SI VETI AVEA PARTE DE ACELEASI REPROSURI CA DE SUNTETI SOACRE EI CUM O SA VEDETI ATUNCI LUCRURILE?VA ROG SA-MI RASPUNDETI,DAR DACA SE POATE IN LIMITA DECENTEI.[/quote

]Evident ca se glumea pe tema omoratului la propriu a soacrei.

Postat pe 19 Octombrie 2009 08:15
ucide-O ... ADICA fa-i REGULI !altfel te va ucide ea ! Nu amana ca vine copilul si va deveni de 100 de ori mai bagacioasa in viata voastra! SUCCES!
Adibon
Postat pe 19 Octombrie 2009 08:21
De la: abucuresc, la data 2009-10-18 20:41:44Si eu sunt soacra,de 3 ori soacra,dar daca as simti ca sunt in plus,nu as astepta sa ma omoare nurorile......m-as omora singura.Pai daca e asa de bagacioasa asta inseamna ca nu are de lucru,nu are griji destule si neaparat trebuie pusa la punct,fara menajamente. Ce sa mai astepti ,de ce sa mai rabzi ,pur si simplu,esti adulta.poti lua decizii si fara sa fii stresata continuu de sfaturile soacrei,daca nu ai nevoie de ele. Ca vine un bebelus,iaca,nu toti bebelusii sunt crescuti de bunici,sa vina sanatos ca te poti descurca si fara sa te inebuneasca cineva continuu,de ce sa iei pe naiba pe capul tau/ trebuie sa ai o discutie sincera ,sa-i spui ce te deranjeaza si transant sa stabiliti o relatie normala ca intre soacra si nora,fara amestec in casnicia si deciziile voastre . Iti doresc sa ai linistea pe care ti-o doresti ,sa ai o casnicie fericita,un bebe sanatos si soacra.......las-o sa se omoare singura,lamureste-o ca e in plus in relatia si casa voastra. BAFTA SI CURAJ!!

Stimata doamna ,respectele mele .Nu vreti sa-l infiatzi pe sotul meu sa-mi fiti soacra?

Postat pe 19 Octombrie 2009 08:22
si eu pe a meaaaa
mirela2782
Postat pe 19 Octombrie 2009 08:36
Nu imi vine sa crad ca exista oameni exact in aceeasi situatie cu mine, la noi insa e mult mai rau pt ca nu avem inca casa gata si va trebui ca iarna aceasta sa stam cu ea, sper ca inainte de nasterea copilului sa se faca cald si sa ne putem muta la noi acasa. Draga mea, bucura-te ca nu trebuie sa stai cu ea in casa si lupta-te pana la ultima suflare sa nu se mute la tine. Acum probabil, pana va obtine ce vrea o sa faca tot posibilul sa se poarte exemplar si sa il atraga pe fiu-su in jocul ei, nu se va limita la apropouri, fi sigura, mizeria este doar la inceput (am acasa propriul meu exemplar). Trebuie sa fii tare pentru familia ta si pentru copilul tau, gandeste-te numai ce educatie va primi copilul tau cazand in mainile ei ... parerea mea sincera ca femeile astea sunt cazuri de nebunie cronica, din pacate sunt mamele sotilor nostri si trebuie intr-un fel sau altul sa ne descurcam cu ele fara sa ne distrugem familia problema lor ESTE GELOZIA cronica, oarba, rautacioasa si nebuna NU O LASA LANGA TINE SI LANGA COPIL pentru ca VA VA OTRAVI FAMILIA. Eu de cand m-am casatorit cu sotul meu, de un an, ne-am certat o singura data in treacat, acum ca a avenit frigul si nu mai puteam sta la noi, ne-am mutat la soacramea si ne certam in fiecare zi cel putin de 2 ori, eu plec la munca, ea nu are nici o grija pe lume cat e ziua de mare (nu responsabilitati, nu stres la serviciu, nu rate de platiit, nu analize peste analize, nu greturi...) daca il prinde singur pe sotul meu, il cunoste bine, stie sa il innebuneasca de cap, ii baga atatea mizerii incat fiecare zi din viata mea a ajuns sa fie mizerabila. Nu ma las, eu imi iubesc sotul si vreau sa ne crestem copilul fericiti dar fiecare zi a devenit o noua lupta, nu fa aceeasi greseala ca mine, nu o primi in familia ta oricare i-ar fi jocul.
viomar
Postat pe 19 Octombrie 2009 08:42
Pe principiul "fiecare pasare pe limba ei piere", spune-i tot ce ai de spus calm si cat mai impartial ca ton. Preferabil cand sotul tau nu este de fata. Fereste-te de discutii in contradictoriu : ii spui ce ai de spus in cat mai putine cuvinte, fara sa te justifici, fara sa dezvolti ideile cu argumente. Asa va fierbe singura in suc propriu
kudika029230
Postat pe 19 Octombrie 2009 08:54
Am citit aici pareri si pareri. Toate sunt argumentate mai mult sau mai putin, dar fiecare are si cate o particica de adevar. Eu sunt soacra in devenire, baiatul meu are 16 ani si imi doresc sa fiu, cand va veni momentul o soacra ok, desi colegul meu mereu imi spune:"Toate va doriti asta, dar la nici una nu va iese!" Si face referire la relatia dintre mama si sotia lui. Bine ca ele sunt intr-un registru politicos. V-am povestiti mai devreme relatia "perfecta" pe care o am cu soacra mea. Nici asa nu este ok! Dar de asemeni nu ma pot lauda nici cu o relatie minunata cu mama mea. Asa ca.....sunt propriul meu stapan.
Cred ca tinerele nurori sunt foarte ocupate, sunt stresate datorita serviciilor din ce in ce mai solicitante si nu mai au rabdare sa inteleaga cu adevarat intentiile soacrelor. Pe de alta parte soacrele sunt "atoatestiutoare" si nu au tactul de a-si spune parerea imbracata intr-o forma acceptabila si de aici toate nemultumirile! Razboiul dintre generatii este mai acut intre soacre si nurori decat intre mame si copii.
Am 3 matusi care sunt doar soacre, au numai baieti, dar pe care niciodata nu le-am auzit sa-si critice nurorile, desi sunt si nemultumiri, pentru ca au vazut ca baietii lor sunt fericiti cu femeile alese. Si asta chiar daca nu au fost pe gustul matusilor mele, acestea au intervenit in casniciile lor doar atunci cand au fost solicitate de nurori si numai pentru a-si aduce baietii pe drumul cel bun, unde a fost cazul. Verii mei sunt niste barbati inalti, frumosi, reusiti pe plan financiar si bineinteles foarte curtati de femei! Si matusile mele nu le-au permis niciodata fiilor lor sa-si neglijeze familia!
Asa ca dragele mele fiti mai ingaduitoare si nu mai vedeti numai in negru orice actiune a soacrei! Treceti totul prin filtrul gandirii si nu mai actionati impulsiv si cu idei preconcepute! Faceti-va o retrospectiva si trageti niste invataminte!
Pe principiul:"Tu ti-ai ales-o, tu s-o faci fericita!"
gina37
Postat pe 19 Octombrie 2009 09:05
AH CE MA ENERVEAZA OAMENII ASTIA POSESIVI, MA GANDESC CA POATE SE SIMTE SINGURA INTR-UN FEL SI ATUNCI LUATI-I UN CAINE CEVA....MAMA LOR DE SOACRE.EU NICI NU ERAM CASATORITA CU FOSTUL IUBIT SI A VENIT DIN ITALIA SI A INSISTAT SA STEA LA MINE ACASACU TOATE CA AVEA CASA EI .SUNT NU STIU INCONSTIENTE ELE CRED CA FAC BINE...CERT E CA E FOARTE BINE CA SOSTUL TAU E DE ACEEASI PARERE CU TINE.SA AI O NASTERE USOARA SI SA FITI SANATOSI!
tl_80
Postat pe 19 Octombrie 2009 09:23
Buna,nu am citit decat mesajul tau postat si unele raspunsuri, insa parerea mea este ca ea NU ARE OCUPATIE si de aceea vine pe capul vostru. Am inteles ca socrul tau a facut accident vascular; pai tot din cauza ei ca este foarte cicalitoare. Solutia este urmatoarea: sa isi gaseasca pe cineva sa-si petreaca timpul ca sa nu mai vina la voi. Ii faceti cunostinta cu un barbat si asa o sa va lase in pace. Iar despre ce spune ea cu facultatea, ca vine cel mic: nici sa nu dai importanta la vorbele ei, faci cum stiti voi ca va este bine. Nici nu se pune problema sa va bagati DRACUL in casa, fiindca lucrurile se vor inrautati. Deci, cel mai bine trebuie sa-si ocupe timpul, dar nu cu cel mic al vostru, pentru ca la ce temperament are nu se stie cum se va purta cu cel mic, daca are rabdare cu el.
quantex
Postat pe 19 Octombrie 2009 09:32
Buna dimineata, draga mea.
In primul rand, sa dea Domnul sa ai o nastere usoara, copilul sa fie sanatos si tu la fel.
Referitor la provlema ta, conteaza foarte mult ca sotul tau este alaturi de tine. Nu sunt casatorita, deci nu iti pot da un sfat dinproprie experienta; dar imi permit sa spun ca stiu cate ceva din experienta mamei mele; a avut o soacra afurisita iar tatal meu, din pacate, era un barbat foarte mamos; asa ca......iti poti iamgina.
Cu mult tact (va trebui sa discuti si cu sotul tau - din nou - mai pe indelete, in conditiile in care acum esti insarcinata) va trebui sa discutati amndoi cu mama soacra si sa ii spuneti in fata ca apreciati faptul ca se gandeste la voi si ca vrea sa va ajute dar acum nu este cazul; in momentul in care amandoi considerati ca veti avea nevoie de ajutorul ei, negresit veti apela la ea; soacra nu trebuie sa vada sau sa simta ca o excludeti.....se poarta asa, cred eu, din lipsa de ocupatie, din dorinta de a fugi de acasa unde are un sot bolnav si unde nu mai are pe cine cicali.
Multa bafta, dar mai ales sanatate si multa putere.
Pupici,
Mirela
interpiaf
Postat pe 19 Octombrie 2009 09:40
Dragele mele,

Eu am 41 de ani, stau cu soacra de 20 de ani, mama mea stala o distanta de 20 m de mine, ambele sunt niste cutre, rele de intuneca pamantul dar amandoua au fost chircite de Dumnezeu pentru rautatea lor(au accident vascular mama de 18 ani si soacra de 6 ani, am grija de ele pentru ca nu pot face altfel mi-e frica de cel de sus) . Conventia intre mine si sotul meu de 20 de ani este " nici mama nici ma-ta". le tratam pe amandoua la fel. Adica: pentru fiecare interventie a lor raspunsul este: nu te bagi! Le tinem la distanta, nu le raportam niciodata ce facem, nu le spunem cand plecam sau pentru ce, orice amanunt scapat catre este inseamna pirdere de teren din partea noastra. Amandoi trebuie sa aveti gura mare, trebuie sa le repeziti pentru ca altfel va calaresc. Nu trebuie sa va conduca nimeni. Trebuie sa faceti o alianta altfel relatia nu va dura. Credeti-ma pe cuvant. Si eu m-am gandit de multe ori la omor, te aduc in stare. Dar nu rezolvati nimic. Sotii trebuie convinsi sa faca front comun cu voi. Daca nu o fac inseamna ca inca sunt sub fusta lor si nu rezolvati nimic niciodata. Sa fiti lapte si miere cu ei si sa le bagati in cap ca daca asculta de mamele lor sunt niste idioti care nu sunt in stare sa ia o hotarare singuri. Puteti vorbi cu mamele voastre despre stratagema, sa nu se mire cand o sa le retezati si voi la randul vostru frazele dar explicati-le ca este un plan. Fiti hoate asa cum sunt soacrele. Numai asa poate dura familia. Si mai ales: ATT este foarte important: nu le reprosati: uite ce zice ma-ta!!!!! Mieroase explicati-le ca trebuie sa ia atitutine, si sotii sunt cei care trebuie sa ia hotarari.
NEAMTULILIANA
Postat pe 19 Octombrie 2009 10:07
De la: scorpio67, la data 2009-10-19 08:04:09
De la: kudika025989, la data 2009-10-18 16:27:11 Stimabilelor tinere ,proaspete sotii, v-ati gandit vreodata ca daca aveti soti bine-crescuti,intelegatori,iubitori,apropiati de nevoile voastre si ale casei pe care ati intemeiat-o,a
sta este intr-o ,,oarecare " masura si meritul....soacrelor? Adica,soacra = femeia care v-a
crescut
barbatul, ca doar n-o-ti fi luat extraterestrii,fiinte aparute de nicaieri?
V-ati gandit dragele de voi, ca din prima clipa cand i-ati luat,aproape toate,prin atitudine,gesturi,cuvinte,vreti sa demonstrati ca Ei sunt numai ai vostri si nu au existat parca
inainte de voi?
O femeie cu adevarat desteapta nu-si pune sotul impotriva parintilor,dupa cum nici
nu trebuie sa accepte orice vine din partea unor parinti mai ...posesivi.
O femeie cu adevarat desteapta intelege ca sotul ei isi poate iubi linistit parintii,
asta neansemnand ca nu-si iubeste sotia.
O femeie cu adevarat desteapta intelege ca cele doua sentimente nu sunt incompatibile,
dupa cum vad ca a concluzionat substanta voastra cenusie.
Dragelor,ar trebui sa va ganditi la cat de repede trece timpul ,iar voi va veti trezi
in ipostaza de ....soacre. Dupa cum ganditi,aveti o singura sansa de a fii niste viitoare
soacre fericite : ecografia : mascul = out! femela = pastrata.
Exercitiu : imaginati-va SOACRE ,cu nurori,bineanteles si facand abstractie de ideea
pe care sigur o aveti deja,si anume ca voi sunteti total,dar total diferite de ce exista pana in
voi si vedeti daca va place ....
Va iluzionati! Nimic nou pana in voi,nimic nou dupa voi, asa ca,dragi tinere sotii,mai
priviti si in gradina sufletului vostru,sa vedeti,voi cu ce zestre veniti de la mumele voastre,
ce model de viata v-a fost incumbat,de ce vreti neaparat sa fiti atat de nefericite si de ce ,
mai ales,vreti sa va vedeti sotii nefericiti,personaje de telenovela ieftina?

Cred ca pe undeva te cam inseli.Soacra mea e de multe ori o femeie fara scrupule care vrea sa domine,in special pe fiul ei si evident pe mine.Dar nu prea i-a mers.Baiatul ei n-a prea avut ce sa invete de la ea,e o femeie nu prea citita ,intriganta,rautacioasa ,profitoare si mai are si atractie spre licori bahice.Deci spune-mi ce ar fi fost daca fii-su ar luat de bune obiceiurile ei? Nu toti invata de la parinti ce trebuie .Mama mea m-a invatat sa fiu incapatanata si ingamfata ca ea,rigida si rupta de lume ca ea,vaicaricioasa si intzepata .Si am avut numai de pierdut pana m-am lamurit ca trebuie sa scap de aceste" calitatzi ' capatate de la ea.Soacra mea m-a lingusit pana m-am maritat cu fii-su pentru ca e moarta dupa bani,iar eu eram o sursa buna de muls,dupa care, cand si-a vazut sacii in car ,dupa ce bagasem o carutza de bani in casa lor ,i-a dat casa numai lui fara sa fiu si eu trecuta in acte si mi-a zis pur si simplu din senin"o sa vezi cat de a dracului e soacra",dupa tot de facusem .
Asta m-a facut sa trec la un program de instructie cu ea ca-n armata si cu prima ocazie s-o scot la pensie si s-o mut la tara la mama ei.De atunci nu-mi sufla in fatza si suntem cele mai bune " prietene'.
Nu-i impun sotului sa nu aiba relatii cu ea ,chiar o vizitam des si am ajutat-o chiar recent sa-si repare casa
dar nu-i mai permit sa se bage in casnicia mea sub nici o forma.Asa ca mai lasa-ma dumneata cu invataturile de la parinti,nu-s toate de mare valoare.Mai mult inveti de la viata decat de la unii parinti.

Draga kudika025989,sa inteleg ca esti soacra...nimeni nu a zis aici ca soacrele nu si-au educat baietii cum trebuie sau ca le impunem sotilor sa nu isi iubeasca parintii,nu suntem asa animale,dar cand vedem ca o soacra este asa bagacioasa simtim ca o luam razna!soacra sa isi vada de treburile ei si sa lase copiii sa isi vada de treburile lor...eu locuiesc de cateva luni cu soacra si o sa locuiesc de acum incolo mult si bine cu ea,ca nu ne permitem sa ne luam un apartament singuri(sau o garsoniera) si am stat 4 ani cu chirie si ne-am saturat si sa dam banii pe chirii,eu incerc sa o inteleg,mai ales ca acum lucreaza si nu sta toata ziua pe capul nostru ,vine obosita de la servici,nu ma deranjeaza cu nimic grav,dar ca orice femeie de varsta ei e un pic cicalitoare,ca de ce nu ati facut asa si ati facut altfel ,chestii de-astea....care la un moment dat oricat de intelegator esti iti ajung pana in gat si nu le mai suporti!sper s apot rezista,e bine ca si eu il am pe al meu de partea mea,mie nu imi place sa ii fac soacrei observatii sau sa ii zic ce ma deranjeaza la ea ptr ca pana la urma stau in casa ei ,dar ii zic lui iubi si el ii atrage atentia...asta nu inseamna ca ii zic iubitului sa nu o iubeasca pe maica-sa
Mai ziceai ca mamele isi invata copiii cum sa s epoarte,dar nu intotdeauna e asa,cunosc pe cineva care a crescut doar cu tatal-puscarias care il batea mereu ,dar suporta ca nu avea unde sa se duca si el incerca sa fie total opusul,este un baiat super de treaba si amabil parca ar fi crescut la Biserica nu intr-o casa de "nebuni",conteaza si cei 7 ani de acasa si ce te invata parintii dar la un moment dat fiecare o ia pe propria cale si isi dezvolta personalitatea sa si anturajul te poate schimba mult...la fel cunosc un baiat cu super parinti,oameni sarmani cu frica de Dumnezeu si el(baiatul lor) a ajuns mare "smecher" ,pierde noptile cu toti golanii....deci conteaza foarte putin ce ai invatat de la parinti daca tu o iei pe alt drum...sunt intr-adevar multe persoane,fete si baieti ,foarte mamosi care nu ies din cuvantul mamei lor si nu e bine nici asa...cel mai bine e ca fiecare sa aiba personalitatea lui si sa fie in stare sa gandeasca d eunul singur si sa ia cea mai buna decizie!
sper sa rezist cu soacra!!!!cele care mai stau cu soacrele sa ma sfatuiti cum sa fac ,cum sa ma port cand o vad zi de zi si cum sa trec peste micile neintelegeri!
andreea_3
Postat pe 19 Octombrie 2009 10:23
draga mea,
stiu si eu cum e sa fii insarcinata, casatorita si studenta! e adevarat nu stiu cum e sa ai o soacra rea..dar iti zic din tot sufletul sa ai rabdare..mai ales daca sotul este ok si te intelegi cu el..
vei vedea cata nevoie ai de soacra ta (si nu iti zic ca sa ii iau apararea) dar cand vei naste si vei vrea sa mergi la cursuri, cine va sta cu copilul?
din cate am inteles mama ta nu poate sta (e plecata nu?). eu iti zic sa nu te lasi de facultate, sa iti urmezi in continuare visele si iti zic toate se vor aranja de la sine: mai lasi tu putin mai lasa si soacra (se va inmuia cand va veni copilul!!!)...
singura nu poti sa-l cresti , crede-ma e ff greu cu copil si facultate, eu am trecut prin asta si daca nu aveam ajutor cred ca as fi renuntat la fac.. multumesc insa alor mei ca au fost alaturi de mine si m-au ajutat..
iti doresc din suflet sa ai o viata linistita, sarcina usoara si un copil sanatos!
si crede-ma : soacra e un RAU NECESAR!!!
adykanaty
Postat pe 19 Octombrie 2009 10:47
Dragelor ,
De ce trebuie sa imprumutam de fiecare data ceea ce nu este bun si frumos , si sa copiem limbajul de ,, lemn '' folosit in corespondenta de pe e-mail ? Cum ar arata daca eu as trimite unui partener de afaceri un mesaj scris pe ,, limba voastra '''? Rusine !!!!
Si acum sa revenim la povestea cu soacra ! Ce parare poate sa-si faca o mama de baiat despre o fata - viitoare sotie a fiului ei - care dupa nici doua saptamani de cand il cunoaste pe acesta se muta fara rusine la baiat acasa , asteapta sa fie servita , si isi mai da si aere de mare gospodina in fata mamei baiatului cand aceasta face mancare ? Eu as intra in pamant de rusine sa stiu ca sunt cu parintii sotului meu in casa si eu in cealalta camera sa fac sex ! Dupa un astfel de comportament , vrea sa mai fie si respectata si sa nu i se faca observatii . Eu i-am spus fiului meu ca daca vor ajunge sa stea impreuna cu prietena lui , n-au decat sa se mute separat . Nu pot tolera un Astfel de comportament si atat cat e la mine in casa am pretentia sa se supuna regulilor impuse de mine , deoarece mananca de la mine , eu ii spal hainele , fac curatenie , etc. Am incercat sa-mi educ baiatul cat mai bine , l-am ingrijit pana la varsta de 26 de ani si mi-ar parea rau sa dea peste o femeie care sa-si bata joc de el , sa-l considere un fel de sluga . Fa-ti fato treaba de femeie , cere-i ajutorul BARBATULUI cand e nevoie , dar nu-l exploata si atunci soacra nu=ti va avea treaba . Si eu am fost nora , am avut soacra , dar ne-am inteles bine . Nu i-am cerut niociodata sa faca nimic pentru mine din treburile casei , am avut , si am in continuare grija de fiul ei . Soacra mea m-a respectat pentru acest lucru si nu i-am dat astfel motive de comentarii .! Ia incearcati sa fiti un pic mai mult femei in casa decat in pat si atunci totul va fi OK !
kudika068864
Postat pe 19 Octombrie 2009 11:01
offfff si eu o ursc pe soacramea si pe socru
dadi19
Postat pe 19 Octombrie 2009 11:12
ii urasc atit de mult ,pentru ca se bag tot timpu
dadi19
Postat pe 19 Octombrie 2009 11:16
Pai.....pune-i curent pe clantza ...............................glumesc. Evident.
MaximL
Postat pe 19 Octombrie 2009 11:35
sint satula de ei ,sint tare nesimtiti ,m-ai ales ca m-am certat zdravan cu ei si mai au nesimtirea sa vina in casa mea..........idiotii
dadi19
Postat pe 19 Octombrie 2009 11:37
Probabil ca sotul tau este unicul copil, nu mai are frati sau surori. Si daca asa incearca s-o intelegi pentru inceput. Plus el este baiatul ei. Trebuie sa stii ca mamaele baietilor sunt cam geloase. Mai departe. Gaseste in suflet sentimentul de compasiune, deoarece dupa cum se vede femeia are nevoie de atentie. Din cauza ca asa a fost crescuta si educata la timpul potrivit n-a primit nici notiunile de bun simti, nici pur si simplu saraca n-a fost iubita cu adevarat. Este un proces cronic - lipsa sentimentului de dragoste fata de sine, de Dumnezeu,etc. Inteleg ca este foarte greu. Roaga te si tu la Dumnezeu sa-i dea incelepciune, dragoste, liniste si pace sufletului ei. Icearca sa primesti totul cu mai multa smerenie, ca tot ce se intampla in viata nu se petrece pur si simplu, dar are un scop anume. Sigur ca nu este o idee buna sa se muta la voi. Dar va avea nevoie sa participe in educatia copilului, este si normal. E bunica. Nu?
Dar chestia asata cu omorul chiar daca este metaforica nu iti recomand sa o folosesti nici macar asa. Mai ales acum cand esti insarcinata. Acum sufletul copilului se curata prin parinti. Poate sa apara o boala, conflicte, ispite,etc. Nu incarca nici sufletul copilului, nici soarta proprie cu emotiile si gandurile negative. Suntem mici creatori! Primim cea ce meritam, traim in lumea creata de noi. Inca ce pot sa-ti recomand, sa mergi la un psiholog sau la preot.
Multa bafta! Domnul sa fie cu voi!
anandasan
Postat pe 19 Octombrie 2009 11:50
De la: colorata_nas, la data 2009-09-27 15:17:28!!!

draga mea, fa-ma sa inteleg ce inseamna acel "vr" din titlu. ca e putin extremista prescurtarea.
daca inseamna "vreau", iti pot face legatura cu naste racheti de la mine din balti.
daca inseamna "vor", te rog sa explici cine!
daca inseamna " var", e buna solutia. varu' acopera urmele.
daca inseamna "avar", nu prea are sens fraza.
parca as fii la un topic, "ghiceste consoanele"!!
geo_xx
Postat pe 19 Octombrie 2009 11:59
Dragelor ,

Cu respectul nu te nasti ! Nu este ceva pe care toata lumea trebuie sa ti-l acorde ! Respectul il castigi prin comportament , atitudine fata de cei din jur ! Respecta si vei fi respectat ! Incercati sa lasati comportamentul infantil de discoteca , bar si mahala la usa casei socrilor , abordati o atitudine demna de o femeie maritata si atunci lucrurile se vor schimba . Nu iutati ca ,, socrii '' v-au crescut ,, barbatul '' cu care multe din voi va impaunati ca-l aveti si pe care multe din voi incercati sa-l transformati intr-un fel de ,, hopa Mitica '' . Sa te serveasca cand nu ai chef sa-ti pui mancare , sa-ti aduca cafeluta la pat , sa-ti spele si sa-ti calce chiloteii , sa-ti aduca flori , bomboane si ....... luna de pe cer si toate astea doar pentru ca ai facut sex cu el ! E normal ca soacra sa fie deranjata de un astfel de comportament atata timp cat baiatul ei cat a fost ,, fecior '' la mama nu le facea nici cu rugaminti si cereri scrise! Apare astfel GELOZIA si INVIDIA ! Ia incercati ca macar cand este soacra de fata sa nu va exploatati barbatii , sa fiti mai atente cu ei , sa-l serviti voi pe el si nu viceversa ! Cand sunteti singuri este treaba voastra cum va comportati , dar de fata cu soacra fiti FEMEI DE CASA ! Asa veti evita multe discutii !! Si cu ura mai incet , ca socrii ca si cateii simt ce sentimente aveti fata de ei si va rasplatesc cu aceeasi moneda ! Ii muscati va musca , ii mangaiati , va mangaie !
kudika068864
Postat pe 19 Octombrie 2009 12:03
De la: kudika068864, la data 2009-10-19 12:03:33Dragelor ,

nu-i asa ca esti soacra si ai o nora cu o gura mare!?
geo_xx
Postat pe 19 Octombrie 2009 12:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cum fac sa iau decizia buna.... 20 De la: bea79 28 Ianuarie 2012 10:07
dezamagire 40 De la: yssa2010 19 Decembrie 2011 08:28
eu 29 De la: dandanaua_reloaded 8 Septembrie 2009 22:18
tabere prescolari 5 De la: dienush89 9 Octombrie 2009 22:26
am nevoie sa inteleg ce s-a petrecut, ajutati-ma cu o parere 21 De la: kudika021802 25 Iunie 2009 20:59