Setari Cookie-uri

Termoizolatii cu polistiren - Se merita?

Vreau sa-mi izolez singur o camera cu polistiren in interior. Va rog daca cineva imi poate recomanda un site unde gasesc modul de lucru. Multumesc.
iuliana_p19_condo
Postat pe 9 Noiembrie 2008 11:11
De la: ezisaunoapte, la data 2008-10-27 10:54:56eu am aflat ca nu e bine sa izolezi si in interior si pe exterior. Iar pe exterior ar trebui de minim 5 cm. Noi am izolat in interior si acum vor toti din bloc sa izoleze pe exterior. Si nu stiu ce sa fac cu izolatia interioara. Sa o las, s-o dau jos?

am rectificat mesajul...
floare_de_crin
Postat pe 9 Noiembrie 2008 11:53
Se merita sa ai casa izolata. Izolatia ulterioara cu polistiren expandat trebuie facuta cu simt de raspundere, adica executata corect, cu adeziv de calitate si ce este mai important: adezivul sa fie pe toata suprafata placii de polistiren, deoarece in timp , dupa cativa ani, in spatiul gol ramas intre polistiren si zidul existent apare cu siguranta mucegai. Deci sunt bani aruncati.
Eu recomand in cazul unei constructii noi sa se foloseasca caramida ISOSPAN, care are incorporat in ea polistirenul.
Gasiti informatii cautand pe GOOGLE sau pe www.ecodomo.ro.
tinitaro
Postat pe 9 Noiembrie 2008 14:00
materialul folosit nu este afectat decat de imghet,problema este modalitatea de lucru pe vreme ploioasa;nu se mai face calitate daca materialui curge,el are un anumit timp de priza 0745674242 iti dau orice fel de relatie..cine afirma ca izolatiile nu sunt necesare are o problema cu capul.
nbm
Postat pe 9 Noiembrie 2008 17:40
nu ai specificat cati cm trebuie sa aiba adezivul-daca tot esti mester;vezi ca duci lumea in eroare este o anumita tehnica de montaj.
nbm
Postat pe 9 Noiembrie 2008 17:43
noi am izolat o singura camera, pe exterior, cu un fel de vata sticlata, nu stiu cum se numeste, dar am vazut ca mesterul a pus doua straturi. mi s-a parut deplasat dar nu imi pare rau pentru ca acum stam cu caloriferul inchis atat e de cald in camera. sigur ca si faptul ca e la mansarda si vine caldura de jos e important, dar oricum iarna trecuta abia am lasat caloriferul pe nivelul 1-2 sa mearga uneori. am vrea sa izolam si restul casei dar nu stiu daca e mai bine cu vata sau cu polistiren? as vrea sa stiu parerea unui specialist, dar mi-e teama ca cei pe care ii vom chema sa lucreze la izolatie vor recomanda varianta avantajoasa pentru ei. asadar, ce credeti? vata sau polistiren?
ellise85
Postat pe 17 Noiembrie 2008 17:31
Nu stiu cum este cu polistirenul, car chestia asta cu ,,se merita,, este de rasul limbii romane.
timberland
Postat pe 18 Noiembrie 2008 17:15
De la: timberland, la data 2008-11-18 17:15:45Nu stiu cum este cu polistirenul, car chestia asta cu ,,se merita,, este de rasul limbii romane.
Te rog sa fii ingaduitoare aici nu este un forum dedicat limbii romane aici vei gasi oameni cu diferite probleme care sant mai mult interesati in descoperirea unor solutii pentru problemele lor decat in a fii atenti la ortografie , etc.
gigibrbr_condo
Postat pe 19 Noiembrie 2008 18:25
buna... m am gandit sa postez si eu ceva pe aici referitor la intrebarea ta
iti pot spune ca se merita ,intradevar sa ti izolezi termic casa.de asemenea vreau sa specific faptul ca nu imediat se va amortiza investitia pe care o vei face.Termenul de recuperare al investitiei este de 5 ani dupa calculele pe care eu le am facut.Si asta daca termosistemul este facut respectand uele criterii tehnice de executie.Eu de f.mult timp lucrez in domeniul constructiilor si pana acum nu am gasit nici un meserias care sa faca un termosistem asa cum se face.Daca mai esti interesata iti pot da cateva detalii.ma poti contacta la0733701459
mail dragomir_iulian2000@yahoo.com
dragomir_condo
Postat pe 21 Noiembrie 2008 17:16
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=cladire+audit+energetic&btnG=C%C4%83utare+Google&meta=

Daca vrei sa te documentezi, atat tu cat si altii..., da o cautare pe intern si studiaza problema, sau dute pe linkul de mai sus.
Daca e bine sau nu este un non-sens, problema este partea de finantare, dar si aici sunt solutii.
Pe langa faptul ca profesional am ceva licente in domeniu iti pot spune ca, daca o faci vei avea mai multe avantaje pe termen mediu si lung si foarte putine dezavantaje amortizabile, si astea, in termen scurt si mediu. Nu e
"gargara", te rog sa vezi pe langa cuvintele de mai sus si calculul tehnic si termic al sanatatii locative, ca sa nu mai vorbesc de confortul termic. Iti doresc succes!
sorela50
Postat pe 22 Noiembrie 2008 09:42
www.fosforescent.ro

Postat pe 23 Noiembrie 2008 12:50
bn normal ca se merita dar depinde de f multi factori de la calitatea materialelor a meseriasilor sa se respecte ce scrie de catre producatorpe eticheta fiecarui produs folosit atentie sa nu permiteti aplicarea materialului pe placa in puncte sau pe peretela fel este total gresit suprafata trebuie sa fie dreapta sa fie amorsata corespunzator materialul sa fie aplicat pe cel putin 1m2 apoi pe toata placa iar apoi se lipeste de suprafata suport sint multe de spus eu lucrez de peste 12 ani in domeniul amenajarilor sint din iasi iar cine vrea sa ma contacteze dc vrea o lucrare de calitate poate sa ma contacteze pe adresa de e-mail danuntu_06@yahoo.com
danuntu_06
Postat pe 23 Noiembrie 2008 18:46
Acest topic a fost postat la inceputul lunii septembrie,si cam in acea perioada mi-am spus si eu parerea,din experienta personala..Acum suntem spre sfarsitul lunii noiembrie si e destul de frig afara,dar sunt multumita ca in casa e foarte placut,desi centrala mea e doar pe 2..se simte imediat caldura ,diferenta f. mare de temperatura din casa,fata de cea de afara..Asa cum va spuneam ca pe timpul verii era racoare si ca doar la etajul 2 am folosit aerul conditionat,fata de alti ani cand si la 1 era neaparat necesar.Cred ca am facut o treaba buna,dar ma repet,pentru a avea rezultate bune,trebuiesc folosite materiale de buna calitate si tehnologia corecta de montaj...Toate bune..!
libra66
Postat pe 23 Noiembrie 2008 20:51
oanaarion, nu e bine sa dai sfaturi cand nu esti in cunostinta de cauza, doar pt. ca asa ai facut tu. sunt arhitect si pot sa spun ca varianta ta nu este buna deloc. casele se termoizoleaza pe exterior cu polistiren de MINIM 5 cm, ideal ar fi 10, si in nici un caz nu se termoizoleaza pe interior cu polistiren. de fapt in cazul unei termoizolatii de 10 cm pe exterior, mai ales daca geamurile sunt tip termopan, pierderile de caldura scad atat de mult, incat teoretic iti poti incalzi casa si cu un calculator care merge. bine, exagerand putin... alt dezavantaj in cazul termoizolarii pe interior (asta numai pt cei care stau la etaj si nu pot pe exterior, nu ca au fost prost sfatuiti de cineva) este ca nu te mai poti sprijini de pereti cu cotul, cu genunchiul, nu-i mai poti lovi fara sa te trezesti cu "cratere" in perete. de aceea la case e bine sa se termoizoleze soclul cu polistiren extrudat, nu expandat, caci e mult mai rezistent. alta problema care apare la termoizolarea pe ambele parti ale peretelui e ca peretele acela nu mai poate respira deloc si eventuala apa care ajunge in el prin capilaritate se duce... unde???? atentie sa se aeriseasca cateva ore zilnic obligatoriu in toata casa, pt a preveni mucegaiul!!! si inca o observatie: cineva a zis ca are casa din caramida plina si a zis-o cu aerul ca e cea mai eficienta. caramida plina este mult mai putin eficienta decat cea cu goluri vericale, caci aerul din aceste goluri este cel mai bun termoizolant posibil. in ziua de azi arhitectii folosesc de obicei caramida cu goluri de 25 cm grosime (pt rezistenta) placata la exterior (nici nu mi-ar fi trecut prin cap in mod normal sa precizez ca la exterior, e logic, dar incredibil sunt unii care tin paharul cu fundul in sus) cu polistiren de 10 cm. e mai eficient d.p.d.v. termic decat clasica caramida de 37,5 cm.

Postat pe 27 Noiembrie 2008 13:39
ellyse85... cum cu vata minerala? aia e moale... cum o tencuiesti? asa ceva se foloseste numai la fatade ventilate (alea ce se fac la banci, cladiri de birouri etc).

Postat pe 27 Noiembrie 2008 13:46
Am o casa destul de maricica, cu fata spre Nord.. pana sa aplic termoizolatia la ext, de 5 cm cu polistiren, iarna , pe peretele de la N era pur si simplu zapada in camerele neancalzite.. era jale.
acum tin florile acolo, e diferenta de cel putin 10 grade.. este incomparabil. deci... merita investitia cu varf si indesat.. am schimbat si ferestrele si usile.. e extraordinar cat de mult conteaza.
magda_5564
Postat pe 10 Ianuarie 2009 03:36
revin cu o adaugire.. iar vara, e super, racoare, cand afara te topesti.. inca un avantaj.. nu mai e nevoie de aer conditionat.
magda_5564
Postat pe 10 Ianuarie 2009 03:38
Pixie, am citit acest subiect de foarte mare interes pt mine si e chiar raspunsul pe care il cautam. Poate e singurul raspuns dat pana acum. Chiar vroiam sa intreb daca vata minerala este potrivita pentru o izolatie la vreun material de constructie.
De exemplu m-ar interesa daca e indicata fundatia si parterul din caramida si etajul 1 (care e si mansarda) din lemn. Daca da, ce lemn si ce izolatie la mansarda? Multumesc,

Tot respectul pentru raspunsul tau!
house_dreamer
Postat pe 10 Ianuarie 2009 03:40
Se merita izolatia cu polistiren de 10 cm sau chiar mai mult pe exterior se poate vedea pe facturi si iarna la gaze vara la curent dar izolarea ,termoizolarea,hidroizolarea,--acoperisului sau mnsardelor pardoselilor,beci,temeli este mult mai eficienta si de o mai buna calitate cu noul termosistem cu ,,spuma poliuretanica regida ,, in acelasi timp pt acoperisuri castigi si o ignifugare a lemnului este o spuma care nu arde + fonoizolatie vezi pe ,,izolati rapide,,
mihaiamedeo
Postat pe 10 Ianuarie 2009 08:03
dar cum sa izolez la exterior cu polistiren de 10cm(stau la et.2)daca vecinul de dedesubt a izolat cu cel de 5 cm iar cel de deasupra vrea tot cu polistiren de 5cm,pt. ca e mai ieftin,ei fiind pensionari...;nu conteaza faptul ca izolatia mea va iesi in afara fata de cea a vecinilor?(vorbesc d.p.v.termic)
e_solodiuc_condo
Postat pe 10 Ianuarie 2009 11:06
DA, MERITA EFORTUL.DIFERENTA DE TEMPERATURA SE SIMTE SI VARA SI IARNA. VARA , ATUNCI CAND VEI INTRA IN CASA DE LA 40 DE GRADE TEMPERATURA DE AFARA ,TE VEI BUCURA CA AI ALES ACEASTA SOLUTIE.
melnicelenamariana
Postat pe 10 Ianuarie 2009 12:58
nu puteti termoizola un apartament dintr-un bloc. trebuie izolata toata cladirea. ginditiva la dumneavoastra in iarna. daca nu aveti manusi si va ingheata mainile, in timp nu veti simti intr-un fel sdau altul efectele?
mariancotet
Postat pe 10 Ianuarie 2009 15:33
De la: e_solodiuc, la data 2009-01-10 11:06:39dar cum sa izolez la exterior cu polistiren de 10cm(stau la et.2)daca vecinul de dedesubt a izolat cu cel de 5 cm iar cel de deasupra vrea tot cu polistiren de 5cm,pt. ca e mai ieftin,ei fiind pensionari...;nu conteaza faptul ca izolatia mea va iesi in afara fata de cea a vecinilor?(vorbesc d.p.v.termic)
/// Da in cazul de fata nu poti decat cu polistiren de 5 cm cum au pus si vecini este oricum bun si cu 5 cm decat de loc se va vedea si in facturile de plata dar asta o poti face cand se va mai incalzi afara nu in aceasta perioada si mai poti sa izolezi si in interior cu ,,spuma poliuretanica rigida,, mult mai eficienta si mai calitativ decat polistirenul se poate aplica direct pe perete si pe oricetip de material mai multe detali vezi pe // .. ,,izolati rapide,, si pe ,, http://izolatiitermice.blogspot.com/,,
mihaiamedeo
Postat pe 10 Ianuarie 2009 15:37
Da, izolam peretii exteriori (vorbim de blocuri)dar ce facem cu peretii care vin din subsol,beci sau cum s-o numii,nu trebuie sa tinem cont si de o lege simpla a fizicii :conductibilitatea?Si se stie ca betonul este foarte bun la asa ceva.
dumitrana_erica
Postat pe 10 Ianuarie 2009 15:55
Merita sa izolezi pe exterior casa. Eu stau la casa si la vara o sa izolez peretii exeriori. e ca si cum ai pune o geaca pe tine cand iti este frig in loc sa tot bei ceaiuri calde ca sa iti mentii temperatura. Mult succes!
predaro
Postat pe 10 Ianuarie 2009 17:29
1) E buna izolatia unei case cu polistiren expandat sau extrudat de 5 cm pt pereti si de 10 cm pt tavan (sau vata minerala)
2) Cine v-a invatat sa izolati si la interior si la exterior...v-a invatat rau : peretele trebuie sa respire. Se distruge caramida nu mai vb de mucegaiul din el...care normal...nu se vede...dar va exista..si va lucra..
SLAYER1971
Postat pe 10 Ianuarie 2009 19:04
Daca blocul este construit din placi speciale c are au in interior polistiren de 5 cm imbracat in folie de polietilena mai are rost izolatia exterioara cu polistiren?
budurc
Postat pe 10 Ianuarie 2009 20:01
In mod normal,acest tip de placi asigura o izolatie termica si fonica multumitoare,astfel incat nu ar mai fi nevoie de izolatii exterioare.In rest, depinde de pretentiile tale referitoare la bugetul pentru incalzire
vasile_tarta
Postat pe 10 Ianuarie 2009 20:30
Salut.Urmaresc de foarte mult timp acest forum si nu sunt de acord cu doua recomandari pe care le tot gasesc si le recomandati tot timpul.....TERMOSISTEMUL....Nu se aplica la interior si Parchetul laminat(flotant).Amandoua sunt cancerigene (dar la noi in Romania se monteaza--Tara nimanui).Ataca plamanii in timpul somnului.Nu doresc sa atac pe nimeni dar lucrez de foarte mult timp (14 ani-amenajari interioare)si am aflat ca la noi se vinde totul doar din dorinta de a castiga .Ptr. TERMOSISTEM recomand --BAUMIT si Kaparol(Dalmatina),nu conteaza prea mult grosimea ci doar DENSITATEA in functie de zidul pe care trebuie aplicat.Va multumesc.
miguell4
Postat pe 10 Ianuarie 2009 22:07
fi serioasa nu ai de ce sa scoti izolatia de pe interior devine o izolatie aproape ca la sistemul de case facute din amvic, ce aia au fost prosti cand au inventat sistemul asta
g20_condo
Postat pe 11 Ianuarie 2009 09:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
apa POTABILA o problema in romania 1 De la: aurel_1975 13 Ianuarie 2010 12:59
renovare casa 15 De la: kudika360758 22 Mai 2011 12:29
Niste raspunsuri? 30 De la: theCat 12 Martie 2009 14:21
piscina material plastic sau fibra de sticla 6 De la: SLAYER1971 29 Septembrie 2014 17:55
Probleme in livada 30 De la: edy120376 29 Mai 2011 17:50