Setari Cookie-uri

Analize utile inainte de a ramane insarcinata

Buna seara.
Nu stiu sa dau un exemplu foarte clar, dar am auzit de la mai multe persoane ca exista anumite probleme de sanatate ale femeii sau ale barbatului, care pe respectivii nu ii afecteaza,dar care pot afecta in timpul sarcinii copilul (afectiuni netrate corect, virusi care nu ataca adultul - doar copiii).
As vrea sa stiu ce analize sunt recomandate a fi facute inainte de a ramane insarcinata (atat de femeie cat si de barbat)?
Stiu ca de obicei, dupa ce sarcina este constatata de medicul ginecolog acesta iti da de facut o serie de analize, dar atunci sarcina deja exista.
Medicul ginecolog pe care il am mi-a spus ca daca am o greutate ok, nu am avut raceli puternice recente si alte probleme (cu digestia, dureri de cap) nu e nici o problema.
Totusi cred ca nu ar strica mai multa prudenta.
Multumesc!
Cecy_S
Postat pe 17 Decembrie 2012 18:25
Buna.

Se numesc analize pre-sarcina din sange (toxoplasma, toxocara, chlamidia, mycopalsma ureeaplasma, lysteria, citomegalovirus etc.). Mergi la consult ginecologic (trebuie facute si analize recoltate din col: cultura fungi si secretie vag.). Medicul este cel care iti va face o evaluare si recondarile potrivite.

Bafta!
ram_craciun
Postat pe 7 Ianuarie 2013 10:03
Ce se intampla, Doctore? 09/04/13-Ce analize trebuie fãcute înainte de sarcinã?

-->> http://bit.ly/153GtD5

Mergeþi la un control medical amãnunþit în anul în care vã gândiþi sã rãmâneþi însãrcinatã. ªi nu rataþi examenul Papanicolau înainte de concepþie. Aceasta deoarece modificãrile celulare patologice nu pot fi þinute sub control dacã apar hormonii de sarcinã.



Analizele uzuale de sânge ºi urinã, markerii tiroidieni, markerii infecþioºi pentru HIV, hepatita B ºi C dar, dar testul Torch – toate se fac înainte de sarcinã. Alãturi de acestea, se impune un consult general amãnunþit, similar cu cel al sportivilor. Iatã de ce!



“Tot statusul acesta hormonal ºi nu numai hormonal, în general metabolic de schimbare, acþioneazã asupra tuturor aparatelor ºi sistemelor, de aceea evolutia unei patologii prezente va fi foarte agresivã” spune dr. Gabriel Lemnete, medic primar ginecolog.



În plus, în cele 9 luni scade fiziologic ºi imunitatea, astfel încât organismul mamei sã nu respingã fãtul. Dupã ce aþi trecut de examenele medicale generale, vã concentraþi pe examenul genital ºi pe cel al sânilor.



Aveþi nevoie în primul rând de o ecografie transvaginalã, dar ºi de testul Papanicolau înainte de sarcinã. Orice leziune cu potenþial periculos de pe col trebuie tratatã obligatoriu înainte de cele 9 luni.



“Importanþa testului Panicolau e foarte mare pentru cã poþi sã detectezi dacã femeia are o leziune la nivelul colului pe care dacã o tratezi înainte de a rãmâne însãrcinatã nu va evolua pe perioada sarcinii niciodatã cãtre cancer” spune dr. Ioan Stoian, medic primar ginecolog.



Dacã existã o leziune canceroasã chiar minorã nedepistatã, lucrurile se pot agrava daca apare ºi o sarcinã.



”Capacitãþile de a interveni prin întreruperea cursului sarcinii ºi apoi cu tratamentele oncologice în urma unei sarcini, când abia în timpul sarcinii s-a depistat o patologie oncologicã a uterului sau colui uterin sunt lucruri limitative, cu speranþã micã de viaþã. Deci e o problemã foarte gravã” spune dr. Gabriel Lemnete, medic primar ginecolog.



“S-a constat cã în perioada sarcini un cancer de col are o evoluþie mult mai gravã, mai rapidã, decât dacã femeia nu ar fi însãrcinatã” spune dr. Ioan Stoian, medic primar ginecolog.



Din aceleaºi motive, nu rataþi nici ecografia de sân înainte de sarcinã.



“La sân este acelaºi lucru - o tumorã de sân este augumentat de sarcinã extraordinar. Evoluþia unui cancer de sân este mult agravatã de sarcinã, de aceea este necesar controlul înainte” spune dr. Ioan Stoian, medic primar ginecolog.



Cu ajutorul controalelor amãnunþite, veþi ºti cã sunteþi bine ºi cã aveþi ºanse maxime sã aduceþi pe lume un bebeluº sãnãtos.
criszoe
Postat pe 16 Aprilie 2013 11:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
diversificarea alimentatiei la bebelusi 23 De la: ludwig 18 Martie 2010 00:27
bruxismul, o boala? 17 De la: corynna14 23 Februarie 2010 13:32
hairstylist 1 De la: kudika334634 12 Ianuarie 2011 13:34
Mamici, am nevoi de sfaturile voastre! 4 De la: llore21 1 Iulie 2010 16:41
secretie maronie..ajutor 6 De la: kudika_974661 4 Mai 2015 14:11