Setari Cookie-uri

5 moduri de negreșit în care să combini culorile pretențioase

Dacă te-ai gândit cel puțin o dată că porți prea mult negru, atunci sunt șanse destul de mari ca asta să fie adevărat. Nu ai vrea să pășești în afara zonei de confort și să te îmbraci în culori care-ți descriu personalitatea veselă și pasiunea pentru frumos? Nimic nu te poate ajuta mai mult decât să combini culori vibrante și să porți haine în nuanțe cât mai variate. Desigur, trebuie să știi să le alegi, așa că îți facem un mic ghid cu sfaturi ca să știi ce să faci data viitoare la cumpărături.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este, evident, să îți schimbi puțin garderoba, asta dacă în șifonierul tău predomină un singur ton. Nu te punem la cheltuieli așa că îndrăznește cu puțin, ia totul cu pași mărunți și… începe cu începutul.

Pe urmă, mai trebuie să înveți lucrurile de bază pentru coordonarea culorilor. Până la urmă aceste detalii fac diferența dintre ceva cu stil și o apariție ștearsă. Și dacă îți pare greu, să știi că totul este doar puțină știință cu puțin bun gust. Ghidează-te după roata culorilor (foto sus) și puținele noțiuni te vor ajuta să gândești un outfit de invidiat în mix-uri bine proporționate.

roata culorilor teorii de combinare a culorilor

Mai jos găsești cinci principii de bază pentru lumea modei atunci când vine vorba despre potrivirea culorilor îmbrăcămintei.Și da, roata culorilor s-a învârtit în folosul nostru aici! ;)

Citește și:

Combinații monocromatice - îmbracă nuanțe diferite ale aceleiași culori!

Vorbim despre variații mai închise sau mai deschise ale aceleiași culori care se amestecă într-un mod natural și senzațional. Poate că ar trebui să începi cu asta, dacă îți este teamă să faci ceva mai curajos. Scurtătura este, așadar, să porți un outfit în care ai îmbinat piese cu aceiași culoare, în tonuri diferite.

Vestea bună este că îmbrăcămintea monocromatică place și se vede extraordinar, iar cele mai la îndemână sunt nuanțele simple - gri, albastru, alb, negru. Poți să avansezi cu ceva pastelat, cum este mai jos. Noi am ales ceva în culori de roz și lila prăfuit - o bluză mov cu croi larg din material vaporos, o fustă office lila tip creion cu talie înaltă, geantă maro casual și o pereche de pantofi stiletto. Pretty cool, right?

Citește și:

combinatii monocromatice haine

Descopera aici pretul

Poartă haine în culori metalice ca pe culori neutre

Poți să adaugi culori metalice outfitului tău și să arăți minunat. Nu, nu ca un glob disco pentru că nu vrem asta, ci să strălucești printr-un simplu artificiu vestimentar, purtând nuanțe metalice cum ar fi auriu, bronz sau argintiu. Un stil care se poate adapta și pe timp de zi și seara la diverse evenimente. Și nu, nu va fi nimic bătător la ochi.

Spre exemplu, modelul de mai jos, prezentat de noi, poartă o singură piesă în culori metalice și asta este suficient - de fapt singura regulă de aplicat la acest compus. Restul îmbrăcămintei va fi, preferabil, în culori închise, deloc stridente. La fel de importante sunt și accesoriile care vor fi alese în baza unor criterii clare și anume ceva clasic. Vei obține ceva sofisticat.

Citește și:

haine in culori metalice

Vezi aici detalii despre produse

Combină culorile primare

Albastru, roșu și galben ajută la formarea altor culori, de fapt a celorlate, așa că aceste culori oferă garanția reușitei unei ținute. Asta înseamnă că o porți pe una în partea de sus și pe cealaltă în partea de jos. Sau te joci cu toate în diverse stiluri, așa cum am ales noi să facem mai jos. Până la urmă credem că trebuie să te și distrezi când potrivești culorile primare ale hainelor.

Practic, am ales o bluză din tricot fin pe fond alb cu dungi în culori primare și în partea de jos am optat pentru o pereche de pantaloni albaștri cu linii negre, ușor largi. Dacă optezi pentru ceva într-o singură culoare primară vei obține un look slim și modern. Nu-i așa că aici ai foarte puține limite și că este destul de ușor să gândești ceva de efect?

Citește și:

combinatii culori primare haine

Afla aici informatii despre produse

Mixează tonuri asemănătoare

Teoria este destul de simplă: cu cât culorile sunt mai învecinate (stânga sau dreapta) pe acea roată a culorilor (vezi mai sus), cu atât mai bine. Dacă sunt opuse, atunci vorbim despre contraste. Dar pe noi ne interesează cum să combini culorile hainelor în tonuri asemănătoare. O să obții un mix plăcut dacă vei îmbina roz cu roșu, albastru cu violet, galben cu portocaliu etc.

O să observi că pentru ce am optat noi, totul se armonizează împreună tocmai datorită faptului acesta, că există un echilibru. Modelul pe care am pariat poartă o jachetă muștar, o pereche de pantaloni roși cu imprimeuri discrete, florale. În picioare poartă o pereche de botine galbene și geanta este vișinie. Noi spunem că este o îmbinare nemaipomenită, fără ceva prea complicat.

Citește și:

tonuri asemanatoare haine

Citeste mai multe aici

Amestec de nuanțe contrastante - calde cu reci

Contrastele se atrag - cel puțin așa am fost învățați, iar lucrurile se aplică și în cromatică, așa că dacă vrei să porți alb cu negru, galben cu violet, corai cu violet, verde cu portocaliu, albastru cu maro, atunci cu siguranță nu vei da greș. Ba chiar vei ieși în evidență prin ceva atrăgător care va primi multe complimente.

Cele trei ilustrații de mai jos demonstrează, de fapt, cât de fain arată totul când se optează pentru ceva contrar. Sunt ținute catchy care mizează tocmai pe combinațiile îndrăznețe de culori, însă fără să se cadă vreo secundă în vreo capcană. Ne plac toate - fie că au două sau trei piese - iar cel mai mult contează că nu este nimic țipător la ochi.

Citește și:

nuante contrastante haine

AIci ai mai multe detalii

Știm ce o să spui: de ce să urmezi atâtea reguli, când poți să faci ce crezi si cum gândești? Și ai dreptate, doar că nu spunem că este greșită abordarea ta. Atât doar că dar din punct de vedere estetic, ar trebui să existe câteva reguli de urmat ca să defilezi ca un adevărat star.

Plus că nu impunem o schimbare care costă din punct de vedere financiar, ci are doar un preț care se măsoară în stil - îl schimbi pe unul pentru celălalt. Iar asta s-ar putea să îți placă teribil de mult.

Sursa foto Front Page: pexels, pixabay

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.