Setari Cookie-uri

Amenajarea holului: 5 sugestii pentru un spațiu practic și primitor

Combină stilul cu funcționalitatea ca să transformi holul dintr-un banal spațiu de tranzit într-o încăpere perfect integrată în designul casei tale.

Ce cuvinte ai alege ca să descrii holul ideal pentru casa ta? Dacă pe listă se regăsesc trăsături precum modern, practic și primitor, acesta este un loc potrivit din care să pornești procesul de amenajare. Este important să stabilești câteva direcții în legătură cu ceea ce îți dorești să obții, indiferent dacă te vei ocupa personal sau urmează să începi discuțiile cu un designer de interior.

Iată câteva modalități de transformare a holului, care pornesc de la principiul că un spațiu amenajat inteligent combină stilul cu funcționalitatea.

Spațiu de depozitare intuitiv

Ca să ai la îndemână gențile și încălțămintea de zi cu zi, include un spațiu de depozitare bine organizat. Adaugă un raft cu multiple compartimente pentru a păstra accesoriile specifice fiecărui sezon. Ne referim aici la căciuli, fulare și mănuși în sezonul rece și eșarfe, pălării și ochelari de soare în sezonul cald. De asemenea, rezervă un loc special în care să depozitezi cheile, precum și alte obiecte importante, de dimensiuni mici, pe care vrei să le ai îndemână când ieși pe ușă.

Citește și:

O bancă cu sertare sau cu spațiu de depozitare dedesubt poate fi un loc util pentru încălțăminte, iar un cuier hol cu design aparte poate fi elementul funcțional și estetic care te ajută să personalizezi acest spațiu.

Oglinzi strategice

Amenajarea holului poate influența modul în care este percepută întreaga casă și poate crea o atmosferă primitoare și plăcută pentru oaspeți și pentru locatari. Indiferent de dimensiunea acestuia, există o multitudine de idei creative pentru a-l transforma într-un spațiu funcțional și estetic, care să te reprezinte.

Amplasează oglinzi în hol, pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare și mai luminos. Poți opta pentru o ramă impresionantă, care să devină punctul central al holului. În primul rând funcționale, oglinzile îți permit să faci o ultimă verificare de look înainte de a ieși din casă și pot capta lumina dacă ai de-a face cu un spațiu relativ întunecat.

Citește și:

Iluminare ambientală și decorativă

Vrei să transformi un hol monoton într-unul cald și primitor? Alegerea surselor de iluminat și poziționarea lor strategică pot face diferența. De la spoturi practice și aplice clasice până la suspensii moderne și veioze elegante, există o mulțime de moduri de a lumina holul de la intrarea în casă și de a crea o ambianță plăcută.

Pe lângă sursa principală, care poate fi un candelabru elegant sau o lustră cu design contemporan, poți opta pentru un semn luminos de perete sau spoturi direcționale pentru a pune în valoare obiectele decorative sau lucrările de artă expuse pe pereți.

Elemente naturale

Adaugă puțină viață în hol prin utilizarea plantelor și a altor elemente naturale. Poți amplasa un mic colț de plante, cu suculente, bambus sau flori care nu au nevoie de multă lumină. Astfel, încăperea va beneficia de o notă de prospețime și de oxigenarea spațiului. În plus, vegetația poate îmbunătăți calitatea aerului din interior și are un efect relaxant.

Citește și:

Culori și texturi

Adoptă o paletă de culori și texturi care să se potrivească cu restul casei tale. Toate texturile prezente în mobilier și accesorii, precum covoare, tapițerii, elemente decorative din textil, lemn sau metal, vor avea o influență însemnată asupra stilului și ambianței. Asigură-te că paleta de culori este coerentă, astfel încât să creeze armonie în întregul spațiu.

Dacă vrei să obții un design unitar, care „să curgă” din cameră în cameră, nu ignora holul. Cu puțină planificare și inspirație, poți transforma acest spațiu de tranzit într-un loc cu personalitate, care să facă o impresie de neuitat asupra oaspeților tăi. Alege din sugestiile prezentate și transformă-ți holul într-un spațiu confortabil, funcțional și plin de farmec.

Citește și:

Sursă foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.