Setari Cookie-uri

Daruieste din putinul tau si celui sarac!

Nu conteaza cat ai, important este sa fii bun cu cei din jurul tau.

Intr-o zi, un baiat sarac care vindea pliante din usa in usa pentru a isi plati scoala, a gasit prin buzunare cativa banuti. Ii era foarte foame si nu avea cu ce sa isi cumpere mancare. A hotarat sa mai mearga la inca o familie, poate cineva se indura si cumpara pliantele lui.

O tanara frumoasa i-a deschis usa. L-a vazut foarte trist, asa ca l-a intrebat daca are nevoie de ceva anume. Rusinos, a lasat privirea in pamant si a spus cu jumatate de gura: “Un pahar cu apa, daca se poate.”
Fata si-a dat seama ca este sarac si ca ii este foame, asa ca i-a adus un pahar mare cu lapte si un sandwich.
El a baut laptele, iar sandwich-ul l-a pus in buzunar.

“Cat iti datorez?”

“Nu-mi datorezi nimic.” – a raspuns ea. “Mama ne-a invatat ca niciodata sa acceptam bani pentru un lucru marunt pe care il facem.”

Citește și:

El i-a spus: “Atunci iti multumesc din inima.”

In timp ce tanarul se indrepta catre casa lui, el a scos sandwich-ul din buzunar si a inceput sa manance cu pofta. Nu doar ca se simtea mai puternic, ci avea si mai multa credinta in Dumnezeu. Era pregatit sa lupte pentru a se descurca in viata.

Anii au trecut… iar acea tanara a fost dusa la spital in stare critica. Medicii din localitate nu au stiut ce sa ii faca, asa ca au trimis-o intr-un oras mai mare, cu specialisti care au studiat boala ei rara.

Baiatul sarac era unul dintre specialisti… el a fost chemat pentru consultare. Cand a auzit numele orasului din care provenea fata, o lacrima i-a umplut ochii. Imediat s-a ridicat si a mers in camera tinerei.

Imbracat in halat alb, medicul a intrat in salon. El a recunoscut-o imediat. Era fata ca ii servise un pahar cu lapte si un sandwich in momentul in care el era gata sa renunte. A promis in sinea lui ca va face tot posibilul pentru a o ajuta pe aceasta femeie.

Citește și:

Dupa o lupta indelungata, medicul a reusit sa rezolve cazul. El a platit toate cheltuielile de spitalizare ale femeii, apoi a trimis dosarul de externare catre femeie.

Cand l-a primit, tanara era speriata. Ii era teama sa il deschida pentru ca stia ca urma sa plateasca intreaga ei viata pentru toate. In cele din urma s-a uitat… ceva i-a atras atentia… era un biletel mic, pe care erau scrise urmatoarele:

“Factura achitata integral in urma cu multi ani… cu un pahar de lapte.”

foto prima pagina: JPagetRFPhotos, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.