Setari Cookie-uri

Beauty Tips & Tricks: cum iti protejezi pielea toamna

5 sfaturi pentru o piele sanatoasa, tanara si frumoasa toamna

Vara a trecut si inca exista convingerea conform careia, daca soarele puternic s-a dus, pielea noastra nu mai este expusa riscurilor de imbatranire prematura, riduri sau cancer. Complet fals. Si mai mult periculos fals.

Pielea noastra e mereu expusa factorilor nocivi – interni si externi – iar soarele este important in degenerarea celulara. La fel si poluarea, hrana necorespunzatoare, fumatul , alcoolul, bauturile carbogazoase si hidratarea deficitara. Pentru ca din cand in cand, mai scapam si ceva bun, si un pahar de vin, hai mai bine sa ne ajutam pielea sa ramana proaspata, elastica, hidratata si tanara cu ajutorul produselor cosmetice adecvate sezonului.

E adevarat ca toamna si iarna suntem mai protejate cu ajutorul hainelor ce acopera o suprafata mai mare a corpului. Dar pentru pielea expusa temperaturilor scazute, razelor soarelui, diferentelor de umiditate si celorlalti factori daunatori, avem alte remedii. Iata, deci, cum sa ai grija de pielea ta in timpul toamnei:

Citește și:

1. Hidratare! Pentru ca ai nevoie de “reparatiile” produse de vara anterioara si pentru ca exista alte conditii atmosferice: scade umiditatea, vanturile se intetesc si treci constant de la rece la cald. Toate acestea “au grija” sa-ti usuce tegumentele. Pentru ca pielea ta sa nu devina sensibila, alege creme si lotiuni bazate pe uleiuri esentiale. Astfel pielea ta va fi ferma si plina de elasticitate.

Unt de corp hidratant - 51 lei

2. Intotdeauna protectie solara – fie ca e vara, toamna, iarna sau primavara! Alege deci produsele ideale tipului tau de piele. Si citeste eticheta: e important ca pe langa SPF ce te protejeaza de razele UVB, sa gasesti in ingrediente si oxid de zinc sau dioxid de titaniu ce te protejeaza impotriva razelor UVA.

Crema bio cu protectie solara - 104,9 lei

3. Alege produse de curatare si demachiante mai gentile, astfel pastrezi mai bine hidratarea si nu agresezi in plus o piele mai sensibila in acest anotimp.

Citește și:

Demachiant - 21 lei

4. Revitalizeaza pielea cu ajutorul antioxidantilor. Alege creme si masti cu fructe organice, ierburi, uleiuri, adaosuri de vitamine si pielea ta iti va multumi, fiind tanara si sanatoasa!

Crema restructuranta de zi - 65 lei

5. Nu uita de masurile din interior catre exterior pe care le poti lua pentru pielea perfecta. Bea apa – suplimenteaza daca bei alcool sau cafea – mananca fructe si legume, consuma Omega-3, ai grija sa ai in alimentatie Vitaminele A, C, E si nu elimina acizii grasi din meniu! Imprieteneste-te cu Avocado, mere, banane, nuci, struguri, portocale, rodii, cartofi dulci si usturoi. Da, da usturoi, pentru o piele santoasa. Despre respiratie, vorbim in alta zi! 

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.