Setari Cookie-uri

7 motive pentru a iesi din zona de confort

Lumea este un loc mult mai mare decat iti poti imagina. Ai atatea de explorat si de vazut.

iesi din zona de confort foto: Berkomaster, Shutterstock

Viata este un dar. Bucura-te de fiecare zi ca si cum ar fi ultima, exploreaza, descopra, extinde-te. Nu te teme sa iesi din zona de confort. Iata sapte motive pentru a face asta.

1. Te simti vie

Iti amintesti de copilarie? Facand lucrurile de care te temeai, ai avut o stare de bine, te-ai simtit vie. Ai invatat ceva care a ramas cu tine.

2. Iti dezvolti personalitatea

Stabilitatea si securitatea atat de laudate nu iti dezvolta caracterul ci, din contra, explorarea necunoscutului. In acele comditii, esti obligata sa gasesti solutii noi, sa iesi din cutie. Astfel, cresti si te dezvolti.

3. Descoperi noi pasiuni si talente

Iesind din zona de confort, incerci lucruri noi si te deschidezi tot mai mult, ca o floare. Afli aspecte ale tale, pasiuni si talente de care nu stiai. Si te conectezi la esenta ta.

4. Explorezi taramuri noi

Citește și:

Atunci cand schimbi mediul, intri in contact cu oameni, opinii si culturi diferite pasesti pe taramuri noi, iar mintea ta se deschide. Pe de alta parte, urmand aceeasi rutina in fiecare zi, traiesti o existenta mecanica. Creierul tau foloseste aceiasi neuroni si cai neuronale. Dar odata ce pasesti pe un teritoriu necunoscut pentru a explora, mintea ti se activeaza pe deplin si vezi lucrurile cu o mai mare claritate.

5. Ai mai multa increderea in tine

Incercand lucruri noi, pe care nu le-ai facut niciodata inainte, este normal sa simti frica si neliniste. Acesta este un raspuns sanatos la situatii noi. Totusi, a fi suficient de puternica pentru a nu permite acelor emotii sa te opreasca este ceea ce iti creste increderea si stima de sine.

6. Devii o persoana interesanta

Lucruri uimitoare incep sa se intample odata ce iesi din zona ta de confort. Ele alcatuiesc povestiri minunate de impartasit in timpul conversatiilor cu ceilalti. Oamenii vor dori intotdeauna sa auda despre noua ta aventura si experientele tale extraordinare.

Citește și:

7. Evoluezi spiritual si sufleteste

Atunci cand iti intinzi aripile pentru a zbura, descoperi diferite comunitati si lumi de la care inveti. Ai atatea de explorat si de vazut. Lumea este un loc mult mai mare decat iti poti imagina. Nu ai nici un motiv sa nu faci ceea ce iti umple inima de bucurie si te ajuta sa evoluezi spiritual.

Foto prima pagina: Arlo Magicman, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.