Setari Cookie-uri

Începe Caravana Akademia Kinderland, ediția 2023: școala mobilă de alimentație sănătoasă pentru copii ajunge în vestul țării

Caravana care îi învață pe cei mici despre alimentația sănătoasă ajunge în această vară în vestul țării, în cadrul programului Akademia Kinderland, desfășurat de Kaufland România și Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B pentru al șaselea an la rând.

București, 13 iulie 2023 - Caravana care îi învață pe cei mici despre alimentația sănătoasă ajunge în această vară în vestul țării, în cadrul programului Akademia Kinderland, desfășurat de Kaufland România și Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B pentru al șaselea an la rând.

Prima oprire a școlii pe roți care învață copiii cum să se hrănească sănătos are loc la Târgu Jiu, în parcarea Kaufland (Strada Termocentralei nr. 2A), unde va poposi timp de 7 zile, începând cu 17 iulie. Urmează Hațeg, Arad, Timișoara, Reșița.

Intrarea este liberă și se face în intervalul orar 10:00-18:00, în grupuri de maximum 5 persoane. La activitățile Akademiei Kinderland pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

Citește și:

Școala-muzeu în aer liber: educație interactivă pentru nutriție corectă

Butaforii, fructe și legume sub formă de exponate gigant, stații de explorat, jocuri pe tabletă, informații și curiozități despre toate categoriile de alimente – toate acestea vor fi disponibile la Caravană, unde cei mici vor învăța prin metode nonformale și interactive despre alimentația corectă.

Detectivul de zahăr”, ”Farfuria ideală”, ”Super eroul K”, ”Kinder Bike” sunt câteva dintre jocurile pe care cei mici le vor descoperi, alături de multe module informative, ca ”Piramida alimentară”, ”Fii atent la ce bei” sau ”Tuburile digestive”.

Copiii vor fi îndrumați de personal prin stațiile decorate atractiv, unde vor afla cum arată farfuria ideală, cum funcționează corpul uman în raport cu mâncarea, cum se combină corect alimentele, ce înseamnă gustare sănătoasă și cum să evite risipa alimentară – toate explicate pe înțelesul copiilor.

Citește și:

Specialiștii atrag atenția asupra importanței nutriției corecte încă de la vârste mici

Programul derulat de Kaufland România și Asociația Plan B sprijină părinții în eforturile de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, cu impact pe termen lung în starea de sănătate și dezvoltarea armonioasă.

De peste 5 ani, caravana Akademia Kinderland străbate țara-n lung și lat pentru a-i învăța pe cei mici principiile unei alimentații sănătoase. Cu o mulțime de jocuri și informații, copiii au parte de o experiență extrem de distractivă și în același timp educativă, pentru că o singură vizită îi responsabilizează pentru a face alegeri corecte în ceea ce privește alimentația. Așadar, îi așteptăm pe cei mici în parcările magazinelor Kaufland pentru o activitate utilă și plăcută, potrivită pentru vacanță”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Citește și:

65% dintre copiii cu vârsta până la 14 ani consumă dulciuri zilnic, în timp ce 43% consumă băuturi carbogazoase o dată pe săptămână sau mai des, potrivit sondajului național privind comportamentul alimentar al copiilor, realizat recent de Kaufland și Plan B. Totodată, 3 din 10 părinți susțin, în cadrul aceleiași cercetări, că cei mici nu mănâncă fructe proaspete zilnic sau aproape zilnic.

La nivel european, cel mai recent studiu1 cu privire la obezitatea infantilă arată că în România, 7% dintre copii nu iau niciodată micul dejun, iar unul din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate și unul din 10 suferă de obezitate.

Nevoia de a deprinde comportamente alimentare sănătoase include, pe lângă nutriție corectă, și evitarea risipei alimentare. Același studiu arată că, în România, risipa alimentară se ridică la 6.000 de tone pe zi, iar 49% din aceasta se produce în gospodării.

Citește și:

AKADEMIA KINDERLAND, disponibilă și sub formă de aplicație mobilă

Copiii pot regăsi jocurile din cadrul Akademiei Kinderland și în format virtual, sub forma unei aplicații care poate fi descărcată gratuit pe tablete și smartphone din AppStore și Google Play. De asemenea, cei mici se pot juca și pe laptop sau desktop accesând www.akademiakinderland.ro .

Din 2018, Akademia Kinderland oferă acces la educație nutrițională pentru copiii din întreaga țară. Caravana jocurilor despre alimentație sănătoasă a ajuns în 23 de orașe, unde peste 60.000 de copii au beneficiat până în prezent de informații care i-au ajutat să-și construiască obiceiuri alimentare corecte.

CALENDARUL CARAVANEI AKADEMIA KINDERLAND:

  • Târgu Jiu: 17 iulie – 23 iulie, Kaufland Târgu Jiu (str. Termocentralei nr. 2A)

    Citește și:
  • Hațeg: 26 iulie – 1 august, Kaufland Hațeg (str. Nicolae Titulescu nr. 39)

  • Arad: 4 august – 10 august, Kaufland Arad Sega (Calea Aurel Vlaicu nr. 139-151)

  • Timișoara: 13 august – 19 august, Kaufland Timișoara Vidrighin (str. Chimiștilor nr. 5-9)

  • Reșița: 22 august – 28 august, Kaufland Reșița (bd. Revoluției din Decembrie nr. 1)

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.