Setari Cookie-uri

Plănuiește cea mai romantică experiență în Turcia cu ocazia zilei de Dragobete

Se apropie Dragobetele, ziua iubirii la români, sărbătorită pe 24 februarie. Se cuvine ca cea mai romantică zi a anului să fie petrecută într-una dintre cele mai romantice destinații din lume: Turcia

Dintre numeroase posibilități, am selectat trei dintre cele mai convingătoare destinații ale țării în care poți lua contact cu patrimoniul cultural mondial și gastronomia locală.

Un city break romantic într-un oraș cosmopolit: Istanbul

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai faimoase orașe din lume, İstanbul este unul dintre cele mai frumoase și fermecatoare locuri pentru un weekend romantic. Creând o stare permanentă de curiozitate și sete de descoperire, İstanbul este o destinație unică în care te înconjoară peisaje uluitoare și structuri arhitecturale antice. Presupunând că tu și partenerul tău vizitați orașul pentru prima dată, îți va plăcea să începi ziua cu celebrul mic dejun turcesc și să explorezi una câte una, clădirile nemuritoare din Istanbul, inclusiv marea Hagia Sophia și Moscheea Albastră, Palatul Topkapı și Cisterna Bazilica. Vă puteți bucura de un ritual SPA și hamam în doi într-o baie turcească istorică și vă puteți pierde împreună în umbra unei istorii unice pe străduțe labirintice... Pentru o notă de final, îi puteți oferi persoanei iubite o frumoasă o creație artizanală descoperită în timp ce explorați Marele Bazar.

Citește și:
  • Locații celebre: Portul Galata de la Istanbul „Galataport”, noua atracție a orașului, oferă o gamă largă de activități de la cumpărături de lux la expoziții de artă modernă. İstanbul Modern, primul muzeu modern al orașului, aflat acum într-o clădire uimitoare proiectată de renumitul arhitect Renzo Piano, așteaptă să îl descoperi.

  • Activități: Tururile cu barca pornesc din mai multe cartiere ale Istanbulului, inclusiv Eminönü, Beşiktaş şi Üsküdar, iar în timpul călătoriei puteţi admira de pe apă Bosforul și silueta uimitoare a orașului. Pentru cei care își doresc mai multă intimitate sunt disponibile excursii private cu barca care pot oferi servicii personalizate pentru un tur cât mai confortabil.

  • De experimentat: În ”Gastrocity” İstanbul puteți gusta cele mai bune mâncăruri din bucătăria turcească și internațională în restaurantele cu stele Michelin, însoțite de vederi uluitoare și vin turcesc.

    Citește și:

Câteva zile pe un tărâm de basm: Cappadocia

Întâmpinând vizitatorii cu mediu natural unic, Cappadocia este considerată unul dintre cele mai frumoase locuri din Turcia și din lume, un tărâm parcă de pe altă lume, cu coșuri de zâne și formațiuni stâncoase. Cappadocia este o destinație aparte în care cuplurile pot experimenta pe deplin romantismul, datorită atmosferei care inspiră la visare, a văilor pitorești și a festinului vizual cu celebrele coșuri de zâne, cu vârfurile acoperite de zăpadă. Vă puteți răsfăța într-unul dintre hotelurile confortabile din peșteră din regiune, puteți savura un vin fiert sau o cafea turcească în fața șemineului și puteți descoperi faimoasele orașe subterane ale Cappadociei, unde urme ale civilizațiilor sunt sculptate în stâncă.

Citește și:
  • Locații celebre: Cappadocia, care găzduiește unele dintre cele mai frumoase rute de drumeții din Turcia, oferă priveliști magnifice. O vizită la celebra Vale a Iubirii este obligatorie.

  • Activități: Baloanele cu aer cald vă permit să observați peisajele remarcabile ale regiunii.

  • De experimentat: Odată ajunși în Cappadocia puteți gusta vinuri turcești făcute din strugurii Emir din regiune, însoțite de brânzeturile locale Niğde mavisi (albastre) și Divle obruk.

Dragobetele sărbătorit sub soarele cald Mediteranean: Antalya

Plaje curate care se întind cât se vede cu ochii, orașe străvechi care luminează istoria și natură superbă care strălucește cu cele mai frumoase nuanțe de verde... Antalya este un paradis în orice anotimp, cu o medie de 300 de zile de soare anual. Chiar și iarna, puteți explora traseele istorice ale zonei, plajele frumoase și ruinele antice sub un soare cald mediteranean. Antalya este cunoscută pentru viața sa bună și pentru oferta diversă de activități, de la trasee de drumeții până la dieta mediteraneană, în care uleiul de măsline joacă rolul principal. Hotelurile de lux cu servicii de calitate destinate turiștilor care călătoresc singuri și familiilor, transformă sejurul într-o experiență unică.

Citește și:
  • Locații celebre: În Antalya, un oraș-port vechi de secole, puteți merge în excursii cu barca de la Kaleiçi sau puteți închiria un iaht privat pentru o experiență premium

  • Activități: În Antalya, puteți vizita orașe antice precum Perge, Patara și Aspendos și puteți descoperi cultura profundă și plină de poveste a regiunii.

  • De experimentat: În restaurantele elegante și pitorești din Antalya, puteți încerca rețetele favorite ale localnicilor cu fructe de mare din Antalya, cum ar fi creveți, calamari și caracatiță, și puteți savura vinuri turcești

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.