Setari Cookie-uri

8 sfaturi utile în amenajarea și decorarea dormitorului

Inspiră-te și adaptează aceste sfaturi pentru amenajarea dormitorului de vis.

8 sfaturi utile în amenajarea și decorarea dormitorului

Există nenumărate idei care pot să influențeze designul interior și pe care le poți pune în practică pentru a amenaja și a decora dormitorul. Pentru a crea un spațiu relaxant și elegant, elementele pe care le alegi pentru dormitorul tău ar trebui să se combine într-un design echilibrat.

Iată câteva idei de decorare și sfaturi care să te ajute să amenajezi dormitorul.

  1. Urmează-ți stilul personal

Atunci când vii cu idei pentru dormitor, nu te lăsa dusă de val, căutând prea multe idei de decorare. S-ar putea să nu se potrivească și rezultatul să fie un dormitor care nu se simte confortabil. Așadar, dormitorul ar trebui să fie adaptat nevoilor, așa că asigură-te că ai analizat și notat, înainte de amenajare, care sunt lucrurile pe care ai vrea să le regăsești în dormitorul tău. Dacă îți place anumite elemente, fie că este vorba de plante verzi, fie de tăblii tapițate, asigură-te că le faci loc în ideile tale de design.

Citește și:

Fiind vorba despre camera în care te odihnești și te relaxezi, merită să acorzi ceva mai multă atenție procesului de amenajare și să investești în piese de calitate, mai ales când vine vorba despre alegerea patului și a saltelei. Un credit doar cu buletinul poate fi alternativa potrivită pentru a pune rapid în practică toate ideile de amenajare pe care le visezi.

  1. Alege nuanțe deschise

Dormitoarele sunt menite să fie încăperi liniștitoare, confortabile, iar cele mai potrivite culori pentru a realiza acest lucru sunt cele neutre, cum ar fi albul și cremul sau o paletă de culori deschise, cum ar fi lavanda și albastrul-deschis. Acest lucru nu înseamnă că dormitorul trebuie să fie plictisitor. Dacă preferi culorile îndrăznețe, nu ezita să experimentezi diferite moduri de a adăuga culoare camerei. Încearcă niște perne îndrăznețe, o pătură croșetată, o plapumă sau o cuvertură cu model.

Citește și:
  1. Asigură-te că te poți deplasa cu ușurință prin cameră

Încearcă să eviți supraaglomerarea cu mobilier în dormitor, astfel încât să nu fii nevoită să te strecori pe lângă noptiere, pentru a ajunge la pat. Acest lucru este deosebit de important în camerele mici. Dacă îți este greu, gândește-te la spații de depozitare suplimentare pe care le-ai putea adăuga, cum ar fi sertarele amplasate sub pat sau etajerele.

  1. Ia în calcul greutatea vizuală a mobilierului

Atunci când alegi piesele de mobilier pentru dormitor, gândește-te la greutatea vizuală a fiecărei piese. Într-un dormitor mic, optează pentru un pat cu aspect minimalist și o noptieră minimalistă; într-un dormitor matrimonial cu tavan înalt, ia în considerare o tăblie înaltă sau un obiect decorativ supradimensionat, pentru a umple spațiul și a atrage privirea în sus. Dacă nu dispui de suficient loc, lasă patul să fie punctul focal.

Citește și:

Un truc pentru a schimba echilibrul vizual al oricărei încăperi este amplasarea unei oglinzi. Aceasta oferă senzația de spațiu, într-un dormitor mic.

  1. Stratifică iluminatul

În loc să te bazezi doar pe iluminatul de tavan sau pe lampa de noptieră, este recomandat să stratifici iluminatul din dormitor, ceea ce înseamnă să incluzi mai multe surse de lumină diferite, pe care să le poți activa și dezactiva, pentru a obține funcționalitate și ambianță.

Ia în calcul diferite surse de lumină simple, pe care le poți adăuga în dormitor, precum luminile de deasupra capului, lămpile de podea, cele de noptieră, lămpile de masă, lămpile de lectură, luminile suspendate și aplicele și alege câteva pe care să le incluzi în dormitorul tău.

  1. Texturi moi

Toate dormitoarele includ un obiect mare: patul. Acesta este adesea punctul focal al camerei. Pentru a ajuta la echilibrarea vizuală, încearcă să incluzi texturi moi și în alte zone din dormitor. Astfel, eviți ca restul camerei să pară prea „dur”. Draperiile de la ferestre, covoarele sau un taburet reprezintă modalități excelente de a adăuga alte texturi moi în cameră.

Citește și:
  1. Nu uita de tavan

Tavanul este cea mai mare suprafață liberă din dormitor, iar majoritatea dintre noi evităm să îl decorăm în vreun fel sau nu știm cum să o facem. Cu toate acestea, tavanul este o zonă întinsă, neexploatată în orice cameră. Dacă vrei să dai dormitorului tău o notă specială, ia în considerare o pictură interesantă sau tapetarea tavanului într-o culoare sau un model delicat. Dacă te-ai săturat de sfaturile de bricolaj și îți dorești un aspect deosebit de elegant al dormitorului, te-ai putea gândi chiar să optezi pentru o pictură în relief.

  1. Ia în considerare amenajarea unui colț zen

Dormitorul tău ar trebui să se simtă precum un sanctuar în care te poți relaxa. Dacă ai spațiu și îți dorești ceva în plus, pentru ca dormitorul tău să se simtă ca acasă, gândește-te la moduri în care poți face un colțișor zen pentru tine. Un scaun la fereastră, o plantă, câteva lumânări parfumate și un taburet te vor ajuta să amenajezi o zonă de relaxare, ideală pentru a petrece timp în intimitate.

Citește și:

Așadar, dormitorul ar trebui să reflecte ceea ce simți și să-ți exprime personalitatea; de aceea, vei dori să alegi un design care emană confort, bun-gust și care să facă din dormitor un loc unde îți place cu adevărat să petreci timpul.

Sursa foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.