Setari Cookie-uri

Cum servești corect vinul spumant?

Un eveniment special reprezintă momentul perfect pentru a savura un pahar de vin spumant. Cu toate acestea, pentru a te bucura de gustul și calitatea unui astfel de produs, este esențial să știi cum trebuie servit corect. În articolul nostru, vei descoperile sfaturile de bază pentru a-l servi așa cum se cuvine. 

Temperatura ideală pentru servirea vinului spumant

Temperatura poate influența aroma, gustul și textura vinului spumant, făcând astfel diferența între un produs excelent și unul mediocru. De exemplu, temperatura ideală pentru servirea unui vin spumant Bottega Petalo Amore 0.75L este de 6-8°C. Cu toate acestea, valoarea poate varia în funcție de tipul de vin spumant, sau de preparatele servite lângă acesta.

Există mai multe tehnici pentru a aduce vinul spumant la temperatura potrivită. Una dintre cele mai eficiente metode este de a-l pune în frigider timp de cel puțin două ore înainte de servire. Dacă nu ai timp suficient, poți pune sticla într-o frapieră cu gheață, sau poți utiliza un vas special pentru răcire.

Cum se deschide o sticlă de vin spumant

Citește și:

Îndepărtează folia de pe capac și învelește sticla de vin spumant într-un prosop de bucătărie, pentru a preveni alunecarea acesteia, dar și pentru a-ți proteja mâinile. Îndepărtează cu atenție sârma de la baza capacului sticlei. Ține sticla de vin spumant într-o poziție ușor înclinată, prinzând ferm capacul cu o mână. Cu cealaltă mână, apucă baza sticlei și rotește ușor sticla.

În timp ce o rotești, trage ușor capacul sticlei cu cealaltă mână, iar după ce l-ai scos, menține sticla în poziție ușor înclinată și așteaptă câteva secunde pentru ca spuma să se stabilizeze. Acum poți turna vinul spumant în paharele pregătite. Este important să deschizi sticla de vin spumant cu atenție, pentru a evita orice accident, dar și pentru a-i menține textura și aromele nealterate.

Citește și:

Cum se toarnă vinul spumant în pahar

Pentru a evita excesul de spumă, este important să ții cont de aceste sfaturi practice:

- ține sticla înclinată și toarnă ușor in pahar, asigurându-te ca vinul spumant atinge cupa la mijlocul lungimii acesteia;
- umple paharul de vin spumant doar până la jumătate, astfel încât echilibrul dintre spumă și lichid să nu fie afectat.

Paharele recomandate pentru vinul spumant sunt cele cu un design elegant, cu o formă alungită și subțire, pentru a se putea accentua aromele și gustul. Dacă îți dorești să servești o băutura de calitate într-un pahar ideal pentru o degustare ca la carte, descoperă notele intense dintr-o sticlă de
vin spumant Bottega Millesimato Brut 0.75L.

Sugestii pentru a combina vinul spumant cu mâncarea

Citește și:

Vinul spumant de calitate poate susține aromele diferitelor preparate culinare. Iată câteva sugestii pentru a combina vinul spumant cu anumite mâncăruri din meniul preferat:

- vinul spumant brut este o alegere excelentă pentru mesele bogate în fructe de mare, cum ar fi scoicile, creveții sau crabul; aceste preparate culinare au un gust delicat și se potrivesc cu notele ușoare și ale acestui sortiment;

- vinul spumant sec este o alegere potrivită pentru mâncărurile ușor picante, sau pentru cele din bucătăria asiatică (ex: sushi); un astfel de sortiment poate atenua gustul picant, echilibrând astfel aromele din mâncarea servită;

- vinul spumant demisec sau dulce poate fi o alegere excelentă pentru deserturi sau fructe proaspete; aromele delicate ale acestor sortimente se vor potrivi de minune cu gusturile alimentelor dulci.

Citește și:

Găsește cel mai bun pret la vin spumant în oferta Nitela Shop și ține cont de informațiile pe care le-ai descoperit astăzi, pentru a comanda online produsele potrivite pentru gusturile tale. Ai parte de sortimente variate, ale unora dintre cei mai importanți producători de vin spumant din întreaga lume, însoțite de prețuri și oferte pe care nu le poți rata!

Foto Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.