Setari Cookie-uri

Advertorial PESTE 15.000 DE VIZITATORI AU TRECUT PRAGUL EXPOZIȚIEI „MONICA LOVINESCU - VOCEA CARE NI S-A DAT”

Expoziția Manifest prin care se marchează 100 de ani de la nașterea Monicăi Lovinescu rămâne deschisă până pe 4 februarie 2024 și se poate vizita La Mița Biciclista Stabiliment Creativ - casă devenită un icon cultural și arhitectural în centrul Bucureștiului.

Expoziția emoționantă care te invită la o incursiune prin viața Monicăi Lovinescu și prin istoria tulburătoare a secolului XX a fost vizitată de peste 15.000 de persoane și a devenit una dintre cele mai vizitate expoziții din București. Fluxul abundent de oameni care s-au arătat nerăbdători să descopere expoziția i-a determinat pe organizatori să prelungească perioada de vizionare până la începutul lunii februarie, deși aceasta trebuia să își închidă porțile la 30 decembrie.

Expoziția este o invitație pentru fiecare la confruntarea cu prezentul și cu propriul trecut recent, o reanalizare a tot ceea ce am moștenit în regimul totalitar din România: răni, traume, frici, vinovății, comportamente nocive, la nivel personal, al familiei sau individual, sau la nivel colectiv, ca societate. Monica Lovinescu devine, prin expoziție, reperul de care avem nevoie mai mult ca oricând azi, valorile ei fiind valorile pe care se bazează lumea noastră mai bună în care am ajuns să trăim, dar care e amenințată din nou în multe părți din lume.
În cadrul expoziției, sunt prezentate publicului, în premieră, fotografii din arhiva de la Paris, scrisori și obiecte personale, iar cei prezenți se pot bucura de o serie de dialoguri emoționante ale Monicăi Lovinescu cu Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Virgil Ierunca, Angela Marinescu, Irina Nicolau, Sorin Alexandrescu, Ana Blandiana sau Octavian Paler.

Biletele sunt încă disponibile, atât pentru vizionare în regim propriu, dar și pentru vizitele ghidate. Experiența oferită de expoziție este completată de frumusețea Casei La Mița Biciclista, una dintre clădirile emblematice din Capitală, cu fațada încă îmbrăcată în haine de sărbătoare de către cea mai bună echipă de floriști din Europa, cu cocktail-uri create de echipa de mixologi de La Mița Biciclista, un punct de carte nocturn și saloanele celebre care conferă o atmosferă aparte și oferă Bucureștiului un aer parizian.

Expoziția este realizată de ARCEN prin La Mița Biciclista Stabiliment Creativ, cu sprijinul Fundației Humanitas Aqua Forte și a Editurii Humanitas.Vizitarea expoziției și a Casei La Mița Biciclista Stabiliment Creativ, va fi posibilă în fiecare zi, de luni până duminică.
Program expoziție:
Luni – Vineri: 18:00 – 22:00
Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 22:00.
Biletele pot fi achiziționate accesând https://lamitabiciclista.iabilet.ro/


Kudika
5 Ianuarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.