Setari Cookie-uri

Advertorial Carmen Ivanov și Editura Paginarium lansează cartea pentru copii “Un monstru în vacanță”. Aceasta este prima carte din România

Evenimentul de lansare va avea loc sâmbătă, 29 iulie 2023, la Clubul Oamenilor de Știință, Strada Lahovari, nr. 09, București.

Cartea “Un monstru în vacanță” a fost gândită pentru preșcolari și școlari la început de drum și îi provoacă pe cei mici să își înfrângă teama de necunoscut, teamă care poate crea în mintea umană scenarii care mai de care mai întunecate, dar care, nu întotdeauna este justificată.
Aflăm din poveste că o situație pe care nu o poți controla poate fi una favorabilă ție, iar un personaj necunoscut îți poate deveni prieten, dacă știi să-i cauți calitățile, nu defectele.
Deși o parte dintre oameni se tem de Inteligența Artificială, lucrarea de față ne arată că ne putem folosi de AI atât în educație, cât și pentru a crea ilustrațiile unei cărți pentru copii. Evident că întregul proces de ilustrare a acestei cărți a fost asistat și corectat permanent de către oameni (colegii mei Octavian Palade și Radu Boeru), însă în cele din urmă avem pe piață o carte de povești pentru copii ilustrată cu ajutorul AI.

“ Faptul că am putut să mă bazez pe inteligența artificială pentru a ilustra această poveste este o dovadă clară că multe alte lucruri care țin de literatură ilustrată, educație sau cultură pot fi înfăptuite cu ajutorul AI. Acest domeniu este în continuă dezvoltare și cu siguranță vom putea crea mai rapid și mai precis imagini pentru diferitele proiecte care necesită ilustrație pentru a putea fi înțelese mai ușor, mai ales de către elevi”, a declarat autoarea cărții, Carmen Ivanov.

”În total, pentru cele aproximativ 30 de ilustrații alese pentru această carte au fost generate peste 500 de imagini în Midjourney. Dacă luăm în considerare faptul că fiecare comandă generează câte 4 iterații, cele 30 de ilustrații au fost selectate din câteva mii de variante «pictate» de către AI. Fără intervenție umană în procesul de rafinare - adică fără ajutorul neprețuit oferit de Radu Boeru - aceste imagini nu s-ar fi legat la fel de bine. Inteligența Artificială are încă multă nevoie de ingeniozitatea umană pentru a oferi rezultate atât de bine închegate precum cele pe care le puteți descoperi în cartea Un Monstru în Vacanță” a declarat Octavian Palade, cel care a generat imaginile pentru această carte.

“Timpul. O resursă prețioasă și irecuperabilă, care justifică "ajutorul" inteligenței artificiale, cel puțin pentru simplificarea procesului creativ și întrunirea unui termen limită. MidJourney este din punctul meu de vedere StartJourney; va trece mult până când inputul creativ al "inteligenței naturale" nu va mai fi necesar și sper să nu se ajungă vreodată la EndJourney, când mintea umană va deveni irelevantă creativ iar tehnologia va fi cu mult mai imaginativă și productivă decât noi.”, a declarat Radu Boeru, artistul grafic care a reușit să aducă toate imaginile la un numitor comun în carte.

Carmen Ivanov, unul dintre cei mai cunoscuți traineri de dicție din România, a antrenat peste 15.000 de persoane în ultimii 18 ani pe zona de dicție, voice over și public speaking și a publicat mai multe manuale de dicție pentru adulți și pentru copii: Șase sași în șase saci, seria de manuale de dicție pentru copii: Străfurnica, precum și cartea 613 greșeli gramaticale în limba română.

Octavian Palade este jurnalist de tehnologie cu peste 13 ani de experiență în acest domeniu și expert în SEO și digital marketing. Cu experiență în zona de graphic design, pasionat de arte plastice, dar și de tot ce ține de progresele inteligenței artificiale, a acceptat provocarea de a ilustra această carte pe baza conceptelor și poveștii gândite de Carmen Ivanov folosind platforma generativă Midjourney AI.

Radu Boeru este director de creație la Indoostry, artist la Atelierele Malmaison și activist ecologist și permacultor la Permacultura Cucuieți. Urmează să lanseze al treilea volum de poezii, "Bărăgan".

Cartea poate fi comandată de pe dictie.ro si paginarium.ro.

Acest proiect a fost susținut de către: CASA DE AVOCATURĂ Bondoc și Asociații SCA, Escape Sport, În Grădină Social Club, Andi Crăciun și Bogdan Udatu.


Kudika
26 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.