Setari Cookie-uri

Călătorie prin istoria și cultura Belgiei: orașe medievale, castele și artă flamandă

Vrei să descoperi frumusețile Belgiei, una dintre cele mai interesante țări europene? Îți prezentăm în continuare informații și detalii despre istoria și cultura acestei regiuni din inima Bătrânului Continent.

Admiră orașe superbe, bijuterii arhitecturale, muzee unice și o tradiție culinară impresionantă. Hai să colindăm prin Belgia, țara cu farmec flamand și arome irezistibile de praline!

Descoperă istoria Belgiei prin orașele sale medievale

Orașele medievale precum Bruges, Gent, Antwerp sau Bruxelles sunt reprezentative pentru istoria și cultura belgiană. Descoperă istorii medievale cu prinți și cavaleri, cu monumente și situri istorice care reflectă evoluția societății și culturii belgiene. Bruges, de exemplu, este faimos pentru canalele sale pitorești și clădirile medievale bine conservate, în timp ce Gent se mândrește cu o catedrală impresionantă și un castel ca-n povești. Iar capitala Bruxelles este o metropolă unde călătorești în timp, printre epoci și stiluri arhitecturale, pentru o experiență fascinantă.

Citește și:

Vizitează castelele impresionante ale Belgiei

Belgia are o istorie bogată, care se reflectă în cele peste 3000 de castele, pe care le găești în toate regiunile țării. Printre cele mai semnificative se numără Castelul Gravensteen din Gent, unde poți să participi și la spectacole de reconstituiri istorice. O altă destinație atractivă este Castelul Gaasbeek, aflat în apropiere de Bruxelles, o bijuterie de arhitectură renascentistă flamandă. Include pe traseul tău de vacanță și Castelul din Bouillon, cea mai veche fortăreață din Belgia, cu o istorie de peste 1000 de ani.

Admiră opere de artă flamandă în muzee faimoase

Jan Van Eyck este unul dintre cei mai importanți pictori ai Renașterii flamande, care a revoluționat pictura prin tehnici noi de realizare a tablourilor, cu vopseluri pe bază de ulei. Peter Paul Rubens este un alt maestru flamand cu un impact semnificativ asupra artei baroce. Pictorul René Magritte, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai suprarealismului, este de asemenea o figură de referință în cultura belgiană. Poți să admiri opere faimoase ale artiștilor flamanzi la Muzeul de Artă din Bruxelles, Muzeul Groeninge din Bruges, Muzeul de Arte Frumoase din Gent.

Citește și:

Bere, ciocolată, arome și povești din gastronomia belgiană

Belgia este o țară cunoscută pentru rafinamentul culinar, iar faima i se datorează celor două simboluri gastronomice naționale: ciocolata și berea. Gusturi unice, arome inedite, rețete vechi de secole, festinuri regale și petreceri câmpenești - găsești câte ceva pentru toate gusturile, oricând mergi într-o vacanță în Belgia. Pralinele, bomboanele, specialitățile de ciocolată belgiană sunt recunoscute pentru calitatea superioară a boabelor de cacao și pentru creativitate în realizarea unor sortimente spectaculoase. Delectează-te cu faimoasa bere belgiană, disponibilă în peste 1000 de varietăți, de la bere tradițională produsă în mănăstiri și mici fabrici artizanale, până la branduri celebre, pe care să le descoperi la festivaluri culinare cu muzică și distracție.

Citește și:

Ai la dispoziție multiple variante de călătorie în țara berii și a ciocolatei, a artei și arhitecturii medievale. Poți să planifici în orice anotimp un concediu sau un city break în țara maeștrilor flamanzi ce au revoluționat pictura și a peisajelor colorate, unde la fiecare pas descoperi castele vechi, sate pitorești, oameni ospitalieri. Rezervă din timp bilete de avion spre Bruxelles, Bruges, Gent și zboruri din Belgia spre România, ca să te bucuri de întâlnirea cu o țară fascinantă, unde tradiția și modernitatea se întâlnesc într-un mix irezistibil.

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.