Setari Cookie-uri

4 schimbări pe care merită să le faci în viața ta după vârsta de 30 de ani

30 de ani poate fi pragul de vârstă care deschide ușa către o nouă etapă a vieții, plină de oportunități, schimbări și descoperiri. Află mai multe detalii în articolul următor.

Odată ce trecem de pragul vârstei de 30 de ani, ne găsim adesea într-o etapă a vieții în care realizăm că prioritățile noastre s-au schimbat și că este momentul să aducem anumite modificări pentru a ne simți cu adevărat împlinite.

Indiferent de stilul de viață avut până în prezent, mereu este timpul potrivit să facem schimbări și să ne orientăm spre o viață mai fericită. Dacă și tu ești de aceeași părere, citește în continuare acest articol și descoperă 4 strategii pe care merită să le adopți în viața ta.

  1. Investește în starea ta de bine

Menținerea unei stări de bine atât la nivel fizic, cât și psihic și emoțional trebuie să fie o prioritate în orice etapă a vieții. Dacă la o vârstă mai fragedă starea de bine vine natural, după vârsta de 30 de ani este posibil să fie nevoie să implementezi câteva acțiuni în acest sens. Motivul este unul simplu: odată cu înaintarea în vârstă, experimentezi schimbări și provocări care pot avea un anumit impact asupra sănătății fizice și psihice. De aceea, este important ca după vârsta de 30 de ani să investești în starea ta de bine. Iată cum poți face asta:

Citește și:
  • asigură-te că efectuezi controale medicale regulate pentru a te asigura că organismul tău este sănătos;

  • investește în sesiuni de psihoterapie deoarece acestea te pot ajuta să explorezi și să înțelegi mai profund aspectele tale interioare, cum ar fi emoțiile sau gândurile;

  • meditează – în acest mod, vei putea să gestionezi anxietatea sau perioadele de stres;

  • investește în hobby-urile tale și bucură-te de prezent.

  1. Creează-ți un plan de economii, anticipează riscurile și pregătește-te pentru ele

Niciodată nu este prea târziu să începi să-ți construiești o bază financiară solidă pentru viitor, deoarece în acest mod îți poți reduce stresul și anxietatea legate de evenimentele neprevăzute și aspectele financiare.

Citește și:

În acest context, unul dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere este crearea unui plan de economii. Iată cum poți face asta:

  • folosește metoda 50/30/20, care presupune alocarea unui procent de 50% dintre venituri pentru cheltuieli uzuale, 30% pentru dorințe și 20% pentru economii;

  • fii conștientă de cheltuielile recurente, cum ar fi abonamentele pe care le plătești pentru platformele de vizionat filme sau aplicațiile de livrare la domiciliu. Dacă nu le folosești în mod constant, atunci poți să renunți la ele.

Pe lângă aceste metode utile, în planul de economii este bine să incluzi și o asigurare privată de sănătate. Iată de ce:

  • beneficiezi de sprijin financiar în cazul unei afecțiuni medicale; fie că vorbim despre intervenții chirurgicale, zile de spitalizare sau cheltuieli medicale neprevăzute, acestea pot fi acoperite de compania de asigurări.

  • ai parte de sprijin financiar pentru a face față unui diagnostic grav. La confirmarea diagnosticului cu una sau mai multe dintre afecțiunile incluse pe lista companiei de asigurări pentru care optezi, aceasta îți oferă sprijin financiar și servicii pentru a beneficia de tratament specializat chiar și în afara țării.

Viitorul tău este important. De aceea, fă alegeri informate, documentează-te cu privire la instrumentele financiare care ți se potrivesc și discută cu un consultant financiar pentru a stabili o strategie pe termen lung, care ți se potrivește.

Citește și:
  1. Reevaluează domeniul carierei tale

Cariera ar trebui să contribuie la bunăstarea ta psihică și financiară, de aceea este important să te asiguri că ești mulțumită de direcția în care te îndrepți pe plan profesional. Iată câteva întrebări pe care ți le poți adresa pentru a afla acest lucru:

  • Simt că pot aduce o contribuție valoroasă în domeniul în care activez?

  • Simt că munca mea are un scop și că îmi aduce împlinire personală?

  • Este cariera mea în armonie cu valorile și interesele mele?

  • Am perspective de creștere și dezvoltare în cariera mea?

Dacă răspunsul dat la majoritatea întrebărilor este „nu”, atunci poate este momentul să faci o schimbare. Nu uita: niciodată nu este prea târziu să cauți un domeniu care să îți ofere satisfacție și împlinire.

Citește și:
  1. Creează-ți echilibrul dintre viața personală și cea profesională

Indiferent cât de dedicată ești carierei tale, este important să îți faci mereu timp pentru tine și cei dragi. De aceea, obținerea unui echilibru între viața personală și cea profesională ar trebui să se afle printre prioritățile tale după vârsta de 30 de ani. Iată ce ai putea face în acest sens:

  • stabilește ore fixe pentru lucru și evită să stai peste program. Asigură-te că aloci suficient timp pentru activități care îți aduc bucurie;

  • nu încerca să faci totul de una singură. Atunci când te simți copleșită de volumul de lucru, cere ajutorul colegilor;

  • nu munci în weekenduri și alocă aceste zile familiei și relaxării.

Atunci când lucrezi într-un domeniu de care ești pasionată și reușești să menții un echilibru sănătos între muncă și viața personală, ai parte de împliniri atât pe parte profesională, cât și în ceea ce privește viața în afara biroului. Pe lângă acestea, crearea unui plan de economii și investițiile în starea ta de bine sunt alte două acțiuni pe care le poți implementa pentru a te simți minunat după vârsta de 30 de ani.

Citește și:

Sursă foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.