Setari Cookie-uri

Asociația Accept: Fiecare părinte vrea să își vadă copilul la casa lui.

O nouă inițiativă care susține dreptul la parteneriat și căsătorie civilă între persoanele de același sex

25% dintre români susțin căsătoria între persoanele de același sex, iar alți 26% dintre români consideră că este necesară o formă de recunoaștere legală, aflăm din studiul IPSOS Pride 2023, desfășurat online în 30 de țări. Cu o majoritate de 51% dintre respondenți care consideră necesară adoptarea unei legislații care se recunoască familiile formate din persoane de același sex, România se află acum într-un moment istoric, în care arată că este mai pregătită ca niciodată să facă acest pas. Aceeași cercetare ne arată și că 9% dintre adulți se identifică drept LGBTQIA+, atât în România, cât și la nivel global.

Asociația Accept, prima organizație neguvernamentală din România care apără și promovează drepturile LGBTQIA+ la nivel național, a lansat inițiativa #ProtejațiToateFamiliile, prima campanie integrată de comunicare menită să aducă subiectul recunoașterii și protejării legale a tuturor familiilor pe agendă și să genereze o schimbare pozitivă pentru persoanele din această comunitate și nu numai: pentru părinții acestora, primele persoane care își doresc să își vadă copiii fericiți, “la casa lor” și care tocmai din acest motiv sunt de multe ori nevoiți să accepte mutarea în altă țară a acestora.

Citește și:

Video-ul campaniei aduce în prim-plan părinții persoanelor LGBTQIA+ și ne spune povestea familiilor din comunitatea LGBTQIA+ care luptă pentru aceleași drepturi la fericire: https://www.youtube.com/watch?v=NBZurGI2CPI. De asemenea, acesta invită la semnarea petiției pentru recunoașterea și protecția legală a familiilor formate din persoane de același sex, în virtutea principiilor universale ale drepturilor omului și egalității. Mai multe detalii aici: https://acceptromania.ro/petitie/.

Credem că iubirea este fundamentul oricărei familii. Campania noastră își propune să arate cum lipsa legilor care să permită recunoașterea legală a familiilor formate din persoane de același sex nu afectează doar persoanele LGBTQIA+, ci ne afectează pe toți: părinți, prieteni, colegi. Întreaga societate românească suferă, astfel că misiunea noastră este să determinăm decidenții să schimbe această situație. Ne dorim să trăim într-o Românie în care fiecare familie este prețuită, recunoscută și protejată. România este pregătită pentru acest lucru. În fond, e vorba despre mai multă iubire, iar românii au înțeles deja acest lucru.”, a spus Florina Presadă, directoarea executivă Accept.

Citește și:

Printre susținătorii campaniei se numără și artiștii Global Records, wrs și Holy Molly, care de curând au lansat piesa „Cel mai eu”, pledând pentru dreptul de a iubi liber.

Cu un angajament neclintit de a promova incluziunea, campania își propune să sensibilizeze opinia publică și să promoveze schimbări legislative pentru a se asigura că fiecare familie este tratată cu demnitatea și respectul pe care le merită indiferent de orientarea sexuală și identitatea de gen a membrilor ei.

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.