Setari Cookie-uri

3 trucuri care te vor ajuta să maximizezi spaţiul unei garsoniere

Amenajarea inteligentă a unei garsoniere poate face ca spaţiul interior să pară mult mai mare. Citeşte 3 tipsuri care te vor ajuta să maximizezi spaţiul garsonierei tale.

Atunci când locuieşti în zonele centrale ale oraşului te confrunţi, de cele mai multe ori, cu un spaţiu interior insuficient. Majoritatea blocurilor vechi au locuinţe cu dimensiuni reduse, dar oferă numeroase avantaje care atrag, în continuare, persoane dornice să le aleagă. Dacă şi tu simţi că garsoniera ta nu este suficient de încăpătoare, nu trebuie decât să afli câteva trucuri ce te vor ajuta să găseşti cele mai bune soluţii.

Una dintre provocările celor care locuiesc în apartamente mici sau garsoniere este lipsa de spaţiu. Dacă în blocurile nou construite garsonierele, denumite acum studiouri, au dimensiuni generoase de peste 40 mp, în blocurile construite în trecut lucrurile stau cu totul altfel. Există, în continuare, clădiri cu garsoniere de aproximativ 30 mp care, deşi pot părea că te obligă să adopţi un stil minimalist, cu câteva decizii bune îţi pot depăşi cu mult aşteptările. Iată, deci, care sunt trucurile la care apelează designerii de interior pentru a maximiza eficient spaţiul unei locuinţe cu dimeniuni reduse:

Citește și:

1. Foloseşte pentru depozitare spațiul de sub pat sau canapea

Atunci când vine vorba de a crea soluții de depozitare pentru a maximiza spațiul din garsonieră, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să cauţi locurile nefolosite. Suprafeţele de sub pat sau canapea pot fi surse excelente de depozitare.

Spaţiul liber dintre pardoseală şi pat este de multe ori neutilizat. Deşi nu este unul generos, poate fi util pentru a depozita banda pentru alergare atunci când nu o foloseşti sau când ai musafiri. Dacă dimensiunea permite, te poţi folosi chiar şi de nişte cutii de depozitare subţiri, cu sau fără roţi, făcute special pentru alunecarea sub cadrul unui pat. Acestea sunt o idee simplă pentru depozitarea lucrurilor pe care nu le foloseşti foarte des, dar sunt și un loc grozav pentru a pune pantofii și alte articole de care ai putea avea nevoie zilnic.

Citește și:

2. Alege mobilier multifuncţional

Spaţiile compacte pot fi uşor sufocate de un număr mare de piese de mobilier, aşa că este important să faci câteva alegeri strategice atunci când vine vorba despre acest aspect. Alegerea pieselor modulare sau multifuncționale este o idee simplă pentru orice locuinţă, în special pentru cele de mici dimensiuni. Din fericire, astăzi regăsim pe piaţă o gamă vastă de astfel de produse care, pe cât sunt de utile, pe atât sunt şi de atractive.

Îţi place aspectul camerei oferit de clasica măsuţă de cafea? Ce-ai zice dacă această piesă de mobilier de mici dimensiuni se poate transforma, la nevoie, într-o masă generoasă pentru 6 persoane? Aceasta este doar una dintre noutăţile pe care producătorii din industria mobilierului o propun persoanelor ce vor să folosească la maximum spaţiul de locuit, fără a-l aglomera inutil.

Citește și:

3. Împarte spaţiul cu ajutorul separatoarelor

Dacă bucătăriile open space sunt preferate de mulţi oameni, mai ales pentru spațiile generoase, deoarece oferă impresia de fluiditate, ei bine şi la garsoniere este valabil acest principiu. Însă, zona de dormit este bine să fie delimitată vizual, printr-un panou. Dacă ai văzut poze sau clipuri postate de către designerii de interior în care prezentau amenajarea unui spaţiu mic, sigur ai observat că acesta includea adesea un element despărțitor din lemn, între zona de dormit şi cea de living. Acesta nu doar că oferă intimitate, dar şi aduce un plus din punct de vedere estetic.

Dacă nu-ţi place ideea de a folosi un panou, poţi apela şi la o etajeră sau chiar un dulap. Important este ca, per ansamblu, toate piesele să se potrivească, nu doar să fie funcţionale.

Citește și:

Acestea sunt 3 dintre lucrurile de care poţi ţine cont atunci când vrei să maximizezi spaţiul locuinţei tale. Gândeşte-l în aşa fel încât să fie estetic, funcţional și să te reprezinte. Nu-ţi mai rămâne decât să te bucuri de casa ta, indiferent de dimensiunile sale.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.