Setari Cookie-uri

Trucuri DIY care te ajută în eficientizarea curățeniei la tine acasă

Prin câteva trucuri, poți obține o curățenie sigură și deloc costisitoare la tine acasă. Descoperă care sunt și ce rezultate poți obține.

Curățenia este o activitate de nelipsit în orice locuință, iar frecvența acesteia depinde de stilul de viață și activitățile desfășurate. Cu toate că astăzi te poți ajuta de diferite electrocasnice care să îți ușureze munca, unele pete și suprafețe necesită intervenția ta. Astfel, pentru a-ți ușura munca, îți prezentăm câteva trucuri DIY care să te ajute în eficientizarea curățeniei.

Ulei de măsline pentru lustruirea suprafețelor

Cu siguranță, deții nenumărate soluții care să te ajute în lustruirea suprafețelor, doar că poți avea rezultate uimitoare dacă folosești uleiul de măsline. Uleiul de măsline este o opțiune excelentă pentru oțelul inoxidabil, cum ar fi oale, tigăi și aparate.

Tot ce trebuie să faci este să pui ulei de măsline pe o cârpă moale și cu mișcări circulare să ștergi întreaga suprafață.

Citește și:

Vodkă pentru îndepărtarea petelor de pe covor

Soluțiile pentru curățarea petelor pot sta la tine în dulap la secțiunea de băuturi, pentru că vodka se folosește în îndepărtarea petelor de pe covoare. Procesul este simplu:

  • mai întâi, ștergi pata de pe covor cu o cârpă curată;

  • torni alcoolul pe pată, lași puțin să acționeze, iar apoi îndepărtezi cu aceeași cârpă.

Îndepărtarea petelor cu alcool oferă rezultate sigure și mai puțin costisitoare, indiferent dacă este o pată nesesizabilă sau una care îți compromite covorul.

Prosoape de hârtie pentru geamuri curate

Dacă până acum ai încercat toate variantele pentru ștergerea geamurilor (tricouri uzate, cârpe din diferite fibre, dispozitive speciale), este timpul să ajungi tot în bucătărie pentru te folosi de câteva prosoape de hârtie.

Citește și:

Alege prosoape hartie calitative pentru a nu lăsa pete sau urme și lustruiește geamurile la fel cum ar face o echipă de curățenie specializată. În plus, tot procesul este unul destul de simplu, față de lavete, care adună și mai mult praf.

Mănuși de cauciuc pentru îndepărtarea părului de animale

Oricât de mult îți iubești prietenii cu patru picioare, părul acestora se acumulează rapid. Acesta poate fi greu de îndepărtat, în special de pe covoare sau canapea. Pentru a nu mai cheltui bani pentru alte soluții, încearcă să îl îndepărtezi cu mănușile de cauciuc pe care le folosești la curățenia obișnuită.

Cauciucul va face ca părul animalului de companie să se adune ca într-o minge, doar trecând cu mâna pe suprafețe. La final, îl poți arunca la gunoi cu ușurință.

Citește și:

Lămâie pentru curățarea cuptorului cu microunde

Într-un bol stoarce sucul de la o lămâie și apoi pune-l în cuptorul cu microunde timp de două minute sau până când sucul de lămâie ajunge la fierbere. Aburii care se produc în urma acestui proces vor înmuia orice resturi alimentare rămase în cuptorul cu microunde.

După ce s-a scurs timpul, șterge cu o cârpă uscată și curată cuptorul, pentru a-l curăța de orice alte murdării. Este un truc simplu, deloc costisitor, dar și cu un parfum de citrice natural pentru cuptor.

Bicarbonat de sodiu și oțet pentru mașina de spălat

Ai nevoie de două ingrediente pentru a spăla eficient mașina de spălat. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu oțet și pune amestecul în compartimentul pentru detergent. După, mai adaugă o cană de oțet direct în cuvă. Pornește mașina la un ciclu normal de spălare, dar la cea mai înaltă temperatură.

Citește și:

În ceea ce privește cantitățile, sunt suficiente două linguri de bicarbonat și o cană de oțet. La finalul ciclului de spălare, asigură-te că lași ușa deschisă pentru a permite evaporarea umidității.

Cafea pentru mirosurile neplăcute din frigider

Pe lângă gustul său desăvârșit, cafeaua te poate scăpa și de mirosurile neplăcute din frigider. Tot ce trebuie să faci este să umpli o ceașcă sau un bol mai mic cu boabe de cafea pe care să le așezi pe ușa frigiderului.

Cafeaua absoarbe mirosurile neplăcute și poți să o lași câteva săptămâni în frigider. Când observi că nu mai este eficientă metoda, schimbă boabele cu unele proaspete.

Acestea sunt trucurile simple și la îndemână pe care ți le propunem pentru eficientizarea curățeniei la tine acasă. Încearcă-le și bucură-te de rezultate rapide și uimitoare.

Citește și:

Sursa foto: Freepik.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.