Setari Cookie-uri

Tendințe în modă pentru sezonul toamnă - iarnă 2023-2024

„Luxul tăcut”: acel curent de unii considerat elitist revine puternic în moda de toamnă-iarnă 2023-2024.

Gândește-te că hainele practice și utilitare și curentul sporty-chic, cu influențe masive din minimalismul anilor 90 și din exuberanța uneori kitchoasă a decadei 2000, și-au luat adio (sau la revedere) și sunt înlocuite cu o nouă estetică elegantă și sofisticată.

Cu aceste cuvinte, să descoperim împreună cele mai sofisticate piese și cele mai iubite tendințe din sezonul care tocmai a început!

La croitor

Poate cel mai dorit trend al momentului e cel masculin. Dacă moda post-COVID a presupus o eliberare de constrângeri și chiar o inserție a modei „basic” inclusiv în spațiul biroului, iată că marile case de modă s-au răzgândit și și-au dat seama că femeile vor să se îmbrace elegant la muncă, la interviu sau la acel eveniment ce le va garanta ascensiunea profesională. Așadar, dacă te-ai săturat și tu de hainele „lălâi”, The Row, Valentino și Loewe, alături de Ferragamo, Saint Laurent și Burberry au dus power suit-ul la următorul nivel, cu tăieturi stilate și acorduri perfecte.

Citește și:

La Zara am descoperit un sacou structurat must-have nu numai acum, dar și pentru o garderobă timeless.

Sacou structurat Zara

https://www.zara.com/ro/ro/geaca-scurta-structurata-p05854225.html?v1=284182317&v2=2290737

Buline

Moda devine mai feminină, dar și mai jucăușă și mai îndrăzneață în sezonul de toamnă-iarnă 2023-2024 cu ajutorul bulinelor oversized. Balmain, Miu Miu și Valentino au valorificat cu talent acest stil, pe croiuri ce aminteau de eleganții ani 50. Nici nu ne mai zboară gândul la utilitarism cu o asemenea efervescență de printuri.

Bluză cu imprimeu cu buline Motivi fashiondays.ro

https://www.fashiondays.ro/p/bluza-cu-imprimeu-cu-buline-femei-motivi-p6618932-1/

Bye-bye, bej!

Să nu ne înțelegi greșit, continuăm să considerăm că bejul e cea mai rafinată culoare, dar dacă vrei să fii în trend în sezonul de toamnă iarnă, atunci alege musai un galben untos. E acea nuanță delicată, solară, ce parcă reverberează de blândețea atingerii razelor iernatice, dar rămâne proaspătă, vitaminizantă și teribil de flatantă.

Citește și:

Crede-ne când îți spunem că un palton în această nuanță e un articol de legendă în acest sezon!

Palton Miss Selfridge Asos.com

https://www.asos.com/miss-selfridge/miss-selfridge-cord-puff-sleeve-maxi-coat-in-yellow/prd/202737698?

Cizme de poveste

E neîndoielnic – să nu lași pe nimeni să îți spună altceva – că cel mai dorit accesoriu al toamnei și iernii sunt cizmele înalte. Cu cât sunt mai sexy și mai îndrăznețe, cu atât mai bine! Ține cont că vor fermeca în culori bogate, amintind de estetica peisajului de afară sau în nuanțe vii care scot din anonimat orice outfit. Stella McCartney și Isabel Marant sunt numele mari de la care să te inspiri.

Bleumarinul pe care l-am văzut la Dasha e pur și simplu încântător!

Citește și:

Cizme bleumarin din piele întoarsă Dasha

https://www.dasha.ro/cizme-bleumarin-din-piele-intoarsa-cu-toc-631843.html

Clutch-uri

Un plic (da, chiar și unul de proporții extraordinare, așa cum am văzut la designeri) e oricum, numai practic nu, să nu ne ascundem după deget. Dar aceasta e și ideea, sunt dăți când moda nu trebuie să fie utilitară, poate fi pur și simplu fabuloasă sau chic. Un clutch elegant e o investiție sigură și acum nu mai e abordat numai la o ținută de seară, ci și la una de zi, cu un palton masculin și pantaloni cu croi perfect.

Clutch Art Kipling aboutyou.ro

https://www.aboutyou.ro/p/kipling/clutch-art-9176118

Tartanul la putere

Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood, Dior și Burberry ne-au arătat, și încă cu prisosință, că tartanul nu mai e o alegere grunge, dar nici una rebelă, de aristocrat. Alege nuanțe vii și croiuri fanteziste sau supradimensionate pentru un look tartan care va cuceri cu caracterul său eclectic.

Citește și:

Păstrează restul ținutei cât mai elegantă și mai „curată” cu putință, așa cum vedem la Ralph Lauren.

Fustă midi petrecută cu imprimeu tartan Ralph Lauren zalando.ro

https://www.zalando.ro/polo-ralph-lauren-skirt-mid-fusta-petrecuta-redblack-po221b03q-q11.html?

Accent pe fundă

Balenciaga, Saint Laurent, Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood, toate aceste nume mari s-au îndrăgostit de fundele aplicate pe fuste, pe bluze sau pe rochii. Nu e de mirare, după un sezon de toamnă timpurie dominat de pasiunea efervescentă pentru balerini și după insurgența trendului balletcore. E una dintre manierele în care adăugăm personalitate unor trenduri altfel cuminți și purtabile.

Funda poate fi ostentativă sau delicată, rămâne la alegerea ta.

Citește și:

foto prima pagina Unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.