Setari Cookie-uri

Tehnici ale masajului uscat

Acesta modalitate de masaj se realizeaza cu toata suprafata degetelor si cu palma, care apasa foarte usor (ca o adiere) zona masata. Se realizeaza miscari uni-sens, lungi, line, toate indreptate spre zona pieptului. Efleurajul se poate face cu ambele maini deodata sau cu mana stanga si dreapta alternativ. Presiunea asupra pielii va creste gradat, la fel si viteza de realizare a miscarilor.

Efleurajul - masajul prin mangaiere

Acesta modalitate de masaj se realizeaza cu toata suprafata degetelor si cu palma, care apasa foarte usor (ca o adiere) zona masata. Se realizeaza miscari uni-sens, lungi, line, toate indreptate spre zona pieptului. Efleurajul se poate face cu ambele maini deodata sau cu mana stanga si dreapta alternativ.
Presiunea asupra pielii va creste gradat, la fel si viteza de realizare a miscarilor.

Nu e recomandat sa se insiste prea mult pe o singura zona cu efleurajul si se va adapta presiunea palmei dupa tipul de piele, asa in cand sa nu apara stari de jena, durere, usturime etc.

Frictionarile

Aceasta tehnica de masaj se realizeaza cu degetele, mai rar cu toata palma, pe suprafete suficient de mari pentru a se permite acest lucru. Pielea este apasata uniform cu degetele care nu freaca superficial pielea, ci imobilizeaza un fragment de piele atat cat sa permita elasticitatea acesteia si maseaza tesuturile in profunzime.

Daca miscarile de frictionare sunt realizate lent, in profunzime, ele favorizeaza detensionarea, aprofundarea relaxarii musculare, eliminarea tensiunilor si contractiilor. Daca miscarile de frictionare sunt realizate rapid, energic, ele grabesc procesul de eliminare a toxinelor si a apei din tesuturi.


Framantarea

Se realizeaza dupa o incalzire prealabila a tesutului cutanat si muscular cu primele doua miscari de masaj prezentate mai sus. Se aplica pe tesuturi moi care sunt prinse cu ajutorul palmei, apoi ridicate si stranse ca si cum am stoarce si apoi presate de planul osos dur. Cu alte cuvinte, framantarea se realizeaza ca si cum am framanta un aluat de paine.

Ciupiturile

Ciupiturile se realizeaza dupa ce am "incalzit" bine pielea prin fleuraj si frictionari. Se va aplica doar in zonele unde exista un strat suficient de gros care sa permita efectuarea acestei manevre fara dureri. Pielea si tesutul gras subcutanat se prind intre degetul mare si cel aratator, sunt trase energic, fara a ajunge la durere, dupa care sunt eliberate brusc prin desfacerea degetelor.

Acest procedeu de masaj, aplicat suficient de mult timp, tonifica tesuturile, le face ferme si tari. Ajuta de asemenea, la conturarea taliei si a segmentelor inferioare, la definirea armonioasa a musculaturii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.