Setari Cookie-uri

Cristian Margarit: Cea mai buna cura de slabire este un regim de viata sanatos

Pe Cristian Margarit l-am cunoscut in urma cu o saptamana, in cadrul unui seminar despre nutritie si alimentatie sanatoasa organizat de Rotaract Bucuresti. Ne-a povestit despre schimbarea stilului de viata si ne-a dat sfaturi privind micile modificari pe care ar trebui sa le facem fiecare dintre noi pentru a avea rezultate mari.

Pe Cristian Margarit l-am cunoscut in urma cu o saptamana, in cadrul unui seminar despre nutritie si alimentatie sanatoasa organizat de Rotaract Bucuresti. Ne-a povestit despre schimbarea stilului de viata si ne-a dat sfaturi privind micile modificari pe care ar trebui sa le facem fiecare dintre noi pentru a avea rezultate mari. Despre Cristian si despre alimentatia sanatoasa, poti citi mai multe in interviul de mai jos, dar si pe blogul sau www.cristianmargarit.ro.

Fotografii realizate de Vlad Virban



1. De unde a luat nastere pasiunea ta pentru nutritie?

Am inceput sa fiu preocupat de nutritie inca din scoala generala (aproximativ 13 ani) dupa ce am vazut la televizor o emisiune unde erau explicate riscurile consumului exagerat de produse de panificatie(paine, in special). Pe la 15 ani am inceput si antrenamentele (de tip fitness/culturism). Cum nu existau surse de informare in acea perioada, mancam si lucram "dupa ureche" facand multe greseli care astazi mi se par, evident, copilaresti.

Apoi am oscilat intre perioade de alimentatie curata, mai mult sau mai putin stricta si alimentatie "normala", care ma ducea peste 100 de kilograme. In perioadele cand mancam sanatos faceam si antrenamente, deci si aspectul fizic era schimbat in bine.

In viata adulta momentul de cotitura a fost la terminarea facultatii, cand, la 104 kilograme, mi-am dat seama ca am o predispozitie la ingrasare si platesc pana si pentru alimentatia considerata de toata lumea "normala". In ultimii zece ani aloc in fiecare zi cateva ore documentarii, lucru esential intr-un domeniu unde noutatile apar si de la o ora la alta.



2. Cum implementezi schimbarea a bine a stilului de viata? De unde incepi? Ne poti detalia primii pasi?

Totul incepe cu un control medical complet. Apoi, schimbarea stilului de viata include trei elemente: alimentatia, efortul fizic si odihna; toate trei cu importanta egala. Inceputul este stabilirea unor obiective, continuata apoi cu alocarea de resurse (timp, bani, energie). Organizarea este mai importanta decat vointa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.