Setari Cookie-uri

Cristian Margarit: Cea mai buna cura de slabire este un regim de viata sanatos

Pe Cristian Margarit l-am cunoscut in urma cu o saptamana, in cadrul unui seminar despre nutritie si alimentatie sanatoasa organizat de Rotaract Bucuresti. Ne-a povestit despre schimbarea stilului de viata si ne-a dat sfaturi privind micile modificari pe care ar trebui sa le facem fiecare dintre noi pentru a avea rezultate mari.



5. Cat sport faci zilnic? Care sunt recomandarile tale in acest sens pentru femeile tinere?

Fiecare om are anumite capacitati, obiective si preferinte, de care ar trebui sa se tina cont la conceperea unui program de antrenament. Eu ma antrenez in aceasta perioada de aproximativ 3 ori pe saptamana, cate 45-60 de minute. Din cand in cand practic si activitati cum ar fi stretchingul, inotul, artele martiale, urcatul scarilor, saritul corzii, bicicleta stationara.

Ca recomandare generala pentru o femeie tanara as considera ca sunt utile intr-o saptamana 1-2 antrenamente de forta (cu greutati), 1-2 antrenamente "cardio", 1 antrenament de Pilates/core training, 1 antrenament de stretching.

6. Ne poti recomanda o cura de slabire? Sa spunem ca am vrea sa mergem la un eveniment peste doua saptamani si ne-ar placea sa dam jos cateva kilograme pana atunci. Ce ar trebui sa mancam?

Curele de slabire (in special cele de infometare) pot oferi niste rezultate pe termen scurt, dar fac rau pe termen mediu si lung, in special prin efectul yo-yo (ingrasare peste greutatea initiala). De asemenea, folosirea pe termen lung a laxativelor si diureticelor poate fi daunatoare pentru sanatate. Sauna si tratamentele cosmetice ofera tot o rezolvare de moment, prin deshidratare.

Cea mai buna cura de slabire este un regim de viata sanatos, care, pe termen mediu si lung, te duce spre greutatea optima a corpului tau. Totusi, un exemplu de "crash diet" ar fi: eliminarea surselor de carbohidrati (cereale, paine, zahar, cartofi) dar mentinerea legumelor bogate in fibre (spanac, broccoli, salata, varza, castravete), reducerea drastica a lactatelor, mentinerea proteinelor de calitate (carne de vita, peste, oua, iaurt) si a grasimilor sanatoase (nuci, seminte crude, avocado, nuca de cocos). Cel putin trei litri de apa pe zi.

In ultimele zile se poate incerca si un laxativ usor, alaturi de metodele cosmetice (masaje, impachetari). Cantitatile se individualizeaza. Grasimile sunt foarte importante iar excesul de proteine periculos (ex. dietele cu "piept de pui la gratar si salata"). Totusi, un astfel de "regim" poate fi urmat doar o perioada foarte scurta de timp si doar la persoanele cu o stare de sanatate perfecta. Suplimentele nutritive pot fi, in acest caz, de mare ajutor in reducerea absorbtiei pentru alimentele consumate, controlul apetitului, mobilizarea, transportul si arderea grasimilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.