Setari Cookie-uri

Cristian Margarit: Cea mai buna cura de slabire este un regim de viata sanatos

Pe Cristian Margarit l-am cunoscut in urma cu o saptamana, in cadrul unui seminar despre nutritie si alimentatie sanatoasa organizat de Rotaract Bucuresti. Ne-a povestit despre schimbarea stilului de viata si ne-a dat sfaturi privind micile modificari pe care ar trebui sa le facem fiecare dintre noi pentru a avea rezultate mari.

In general, mancam prea mult zahar (ascuns in diverse alimente, inclusiv sub forma de sirop de glucoza/ fructoza), prea multe cereale procesate (faina de grau), prea multe lactate, prea multa carne procesata (mezeluri), prea multe grasimi denaturate. Am putea manca mai multe legume, mai mult peste oceanic, mai multe nuci si seminte crude, mai multe fructe in sezon, cand se coc natural (ma refer in special la fructele de padure).

10. Esti de acord cu alimentatia vegetariana si/ sau cea ovo-lacto-vegetariana? Ce recomandari ai pentru persoanele care au un astfel de regim?

Alimentatia reprezinta o alegere personala, mai degraba de ordin filosofic decat stiintific sau moral. Deci sunt de acord cu orice tip de dieta, atat timp cat fiecare este liber sa aleaga pentru el insusi. E bine totusi ca aceasta alegere sa fie facuta dupa o documentare serioasa si cantarirea atenta a argumentelor pro si contra.

Omul este un mecanIsm extrem de complex, care poate supravietui atat daca mananca doar grasime animala sau de peste (exemplu, inuitii din zona polara), doar carne si sange (tribul massai din Africa) sau doar alimente de origine vegetala (jainii din India). Pentru cei care se documenteaza si se organizeaza foarte bine exista solutii relativ complete, indiferent de tipul de dieta.

Totusi, cu cat elimini mai multe grupe alimentare, cu atat riscul deficitelor alimentare este mai mare. Efectele negative se pot vedea pe termen lung sau foarte lung (20-30 de ani). Deci faptul ca te simti bine dupa cateva saptamani poate fi un semn ca inainte iti intoxicai organismul cu prea multa carne, dar nu neaparat o indicatie ca trebuie sa renunti complet la alimentele de origine animala.

Mai multe informatii despre metoda lui Cristian Margarit puteti gasi pe www.getfit.ro.





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.