Setari Cookie-uri

Cristian Margarit: Cea mai buna cura de slabire este un regim de viata sanatos

Pe Cristian Margarit l-am cunoscut in urma cu o saptamana, in cadrul unui seminar despre nutritie si alimentatie sanatoasa organizat de Rotaract Bucuresti. Ne-a povestit despre schimbarea stilului de viata si ne-a dat sfaturi privind micile modificari pe care ar trebui sa le facem fiecare dintre noi pentru a avea rezultate mari.

Un mod de viata sanatos este un job full-time. Fitnessul nu poate fi un sport de duminica, iar ce construiesti in cateva luni de dieta sanatoasa poti strica in cateva zile de neglijenta.

Pentru o alimentatie sanatoasa as incepe de la o lista de alimente pe care sa le cumpar si sa le consum exclusiv (sau cu foarte mici abateri). Pentru sport as consulta un antrenor pentru a-mi recomanda exercitiile si metodele potrivite. As aloca pentru odihna cel putin 8 ore pe noapte. Si as bea cel putin doi litri de apa pe zi.

3. Ai vorbit, in cadrul seminarului pe care l-ai tinut in urma cu o saptamana, despre alimentele "junk-food bio". Ce sunt aceste alimente? Care sunt?

Eu definesc prin "junk bio" acele alimente nesanatoase, dar care au o certificare "bio": zahar bio, sucuri pasteurizate, faina, proteina de soia, uleiuri rafinate. In general, produse ultra-procesate, cu incarcatura calorica mare dar valoare nutritiva redusa (continut practic nul de vitamine, minerale, enzime, oligoelemente, fitonutrienti).

Pe piata noastra exista o cerere prea mica pentru alimente sanatoase si curate, deci le gasim foarte greu si la preturi foarte mari. Suntem amagiti, in schimb, cu produse foarte ieftine, dar mai putin utile.

4. Cum arata meniul tau dintr-o zi obisnuita?

Alimentatia mea este corelata cu efortul fizic, activitatile profesionale si disponibilitatea unor alimente proaspete, de sezon. Astazi am mancat la prima masa doua oua (ochiuri preparate dupa o metoda speciala, la temperatura scazuta), branza fermentata si am baut un suc proaspat din sfecla rosie, morcov, telina, ghimbir si patrjunel. Am continuat la urmatoarea masa cu macrou la cuptor cu un sos de smantana, usturoi, ulei de masline si patrunjel.

Am avut o gustare din cateva alune de padure crude si lapte de cocos. La cina am avut branza de capra, cu ulei de seminte de in si brocooli facut la abur. O alta gustare au fost cateva felii de ananas proaspat. Mi-am completat dieta cu ulei de ficat de cod, enzime digestive, vitamine, minerale, antioxidanti, sub forma de suplimente nutritive. Este o dieta low-carb, o dieta unde grasimile sanatoase sunt principala sursa de energie. A nu se confunda cu o dieta "hiperproteica".
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.