Insuccesul miturilor alimentare nu consta numai in gradul lor de adevar, ci si in faptul ca nu se potrivesc in general indivizilor care apeleaza la ele. Stim foarte bine (sau aflam) ca o dieta cat mai buna va fi obligatoriu una personala, ci nu “cea pe care o tine si vecina”. Corpul ne transmite multe mesaje, ne cere tot ceea ce are nevoie, trebuie doar sa invatam sa il intelegem si sa facem diferenta intre pofte si nevoi nutritionale.
Sa trecem la subiect. Am extras mai jos cele mai crezute mituri despre alimente, iata care sunt acestea:
Grepfrutul slabeste
Acest mit a fost fondat pe principiul ca acidul citric continut de acest fruct (in cantitatri mai mari fata de restul citricelor) ar topi depozitele grase. Din pacate insa acidul citric nu va interfera niciodata direct cu grasimile sau celulele adipoase in incercarea de a “le convinge” sa mobilizeze grasimile intracelulalre. Citricele sunt benefice prin continutul de vitamine, mai ales vitamina C, implicata in multe procese metabolice. Insa aceste beneficii nu pot garanta eliminarea surplusului de kilograme. Vestita dieta cu grepfrut s-a dovedit a functiona mai mult prin efect placebo.
Spune-ti parerea!