Setari Cookie-uri

30 de alimente care te ajuta sa slabesti

Dieta echilibrata cu fructe si legume este calea cea mai sanatoasa pentru pierderea kilogramelor in plus

9. Perele japoneze (Nashi)

Desi se crede ca aceste pere sunt un hibrid intre cele clasice si mere, nashi sunt fructe de sine statatoare, numite uneori pere japoneze sau pere coreene.

Au forma unui mar, ce-i drept, insa au textura si savoarea perelor. Studiile americane au aratat ca o para Nashi consumata la micul dejun ajuta la arderea a 190 de calorii in timpul zilei.

10. Spanac baby

Daca nu te dai in vanat dupa aroma puternica a spanacului obisnuit, “fratele” sau mai tanar te poate ajuta. Are o savoare delicata si este mult mai usor de integrat in alimentatie. Il poti adauga la o salata, fara sa fii nevoita sa il prepari termic.

Este un antioxidant puternic si ajuta organismul sa arda in mod sanatos caloriile, astfel incat acestea sa nu fie depozitate sub forma de grasime.

11. Mazarea verde

Bobitele cu aroma dulceaga te pot ajuta sa reduci aportul zilnic de calorii si te protejeaza impotriva cancerului intestinal.

Citește și:

12. Vinetele

Fantezia oricarui nutritionist! Minunatele vinete sunt sarace in calorii (200 calorii/cana) si zahar dar sunt bogate in potasiu. Gateste-le la cuptor in combinatie cu alte legume, fara prea mult ulei. Daca le consumi in clasica salata romaneasca de vinete, sa nu ai iluzii ca slabesti! Nu faci nicio isprava turnand peste ele cate o sticla de ulei!

13. Dovlecei

Consuma-i in supe de legume fara ulei sau cruzi in salata. Te vor suprinde cu aroma lor dulceaga si ajuta la reducerea apetitului. Dupa consumul de dovlecei cruzi, senzatia de satietate apare mai repede.

14. Ciupercile albe

Pentru a pierde kilogramele in plus in mod sanatos, trebuie sa-ti pastrezi un nivel scazut al zaharului din sange. Poti face acest lucru consumand ciuperci albe proaspete, trase in tigaie fara ulei.

Poti taia cateva cubulete de rosii pe care sa le calesti usor apoi arunca peste ele o mana de ciuperci taiate felii subtiri. Este o masa usooara, delicioasa si usor de preparat.

Citește și:

15. Menta

Poti consuma aceste frunze aromate in bauturile naturale sau in salate. O lingura de menta proaspata maruntita stimuleaza rapid creierul pentru a da senzatia de satietate.

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.