Setari Cookie-uri

20 de practici antistres pentru o viata mai frumoasa

Moduri de a-ti relaxa mintea si trupul: cheile unei existente mai usoare si mai frumoase

7. “Inchide-ti” urechile si lasa-ti pleoapele sa se odihneasca si imagineaza-ti ca esti in cel mai pasnic loc cu putinta: un loc linistit, un loc cu verdeata, unde iti canta pasarele, se aude susurul apei si vantul caldut iti mangaie fata. Du-te intr-o lume a ta! Apoi deschide ochii si termina de completat chestionarele acelea!

8. Intotdeauna o baie in cada iti va relaxa muschii: potriveste temperatura, toarna uleiurile parfumate preferate, aprinde trei lumanari si adu-ti paharul cu vin. Inchide telefonul, usa, laptopul, geamurile: sa nu existe nimic care sa te poata distrage din momentul tau de relaxare.

9. Daca ai un animal de companie, joaca-te cu el, imprumuta din energia sau din calmul lui. Doar de aceea se numesc animale “de companie”... Daca tu nu ai unul, du-te la un prieten care are! Conform Pets.webmd.com, animalele de companie iti pot imbunatati starea de sanatate, aceasta fiind in stransa legatura si cu dispozitia ta. Studiile au aratat ca cei care au animale de companie au mai putine probleme de sanatate (tensiune arteriala, colesterol, afectiuni cardiace) decat cei care nu au. Si tot animalele te ajuta sa eviti sau sa depasesti depresiile, prin simpla lor prezenta.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock.com

10. Yoga: o minte relaxata intr-un corp chinuit in mod productiv.

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.