Kudika
13 Octombrie 2018

Distrugerea neuronilor duce la micşorarea dimensiunilor creierului şi ştim acum că această micşorare este legată de pierderi ale capacităţilor cognitive.

Măsura în care trecerea timpului ne afectează creierul depinde de mulţi factori legaţi de stilul de viaţă. Un test creat de dr. Vincent Fortanasce, profesor de neurologie la University of Southern California, poate ajuta la evaluarea „vârstei reale a creierului” şi sugerează o serie de recomandări utile pentru încetinirea procesului de îmbătrânire cerebrală şi scăderea riscului de apariţie a bolii Alzheimer.

15 Sfaturi valoroase pe care ai vrea sa ti le oferi daca ai putea da timpul inapoi

foto interior si prima pagina: vitstudio, Shutterstock

„Cu cât devenim mai bătrâni, cu atât pierdem mai repede neuroni”, spune dr. Stuart Ritchie, cercetător la Centre for Cognitive Ageing and Cognitive Epidemiology din cadrul University of Edinburgh. „Distrugerea neuronilor duce la micşorarea dimensiunilor creierului şi ştim acum că această micşorare este legată de pierderi ale capacităţilor cognitive.” Se reduce, de asemenea, numărul conexiunilor cerebrale – legăturile dintre neuroni.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Sfaturi pentru mentinerea frumusetii si tineretii pielii: Dr Viviana Iordache, medic specialist dermatolog
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta