Setari Cookie-uri

Provocarile unei mame si cum sa faci fata schimbarilor fara sa te pierzi pe tine pe parcurs

In unul dintre cele mai cunoscute citate ale sale, Osho spunea: „In momentul in care se naste un copil, se naste si o mama. Femeia a existat si inainte, dar mama niciodata. O mama este ceva absolut nou.”

In aceste conditii, devine usor de inteles de ce intreg universul unei femei se da peste cap atunci cand pe lume apare copilul, de cele mai multe ori, extrem de dorit si de asteptat. Daca mama se naste odata cu copilul ei, inseamna ca provocarile noii ei identitati sunt cel putin la fel de mari ca provocarile noului nascut, care invata sa cunoasca mediul cel nou in care incepe sa traiasca exclusiv prin intermediul experientei directe.

Nu ne poate invata nimeni sa fim mame, invatam singure zi de zi, pas cu pas, impreuna cu copilul nostru, sa respiram diferit, sa vedem diferit, sa simtim diferit, sa ne adaptam toate simturile la noua noastra realitate. Iar asta ne ocupa tot timpul si absolut toata energia.Faptul ca este necesar sa renuntam, cel putin temporar, la fosta noastra identitate pentru a putea invata sa fim mame, este adesea coplesitor si creator de complexe si frustrari.

Citește și:

Procentul de femei care reusesc sa se regaseasca pe ele ca femei, dupa anii in care se lasa conduse de nevoile copilului, este, chiar si in mediul urban, extrem de mic.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.