Limitele iubirii: Din ce categorie faci parte?

Limitele iubirii: Din ce categorie faci parte?
Kudika
18 August 2011

Dragostea nu se intampla asa de usor, iar ideea ca "opusele se atrag" este cat se poate de falsa. Un barbat urat nu va putea tine niciodata langa el o femeie frumoasa si nici invers, indiferent de circumstante. Afla de ce!

Categoriile de frumusete

Categoriile de frumusete

Adevarul in materie de relatii e ca exista mai multe categorii de frumusete – si fiecare dintre noi suntem setati sa ramanem in categoria noastra.

Un studiu facut de Universitatea din California arata ca atunci cand mai multi indivizi au fost pusi sa aleaga un partener dezirabil din mai multe optiuni, ei au ales mereu persoana care le semana fizic sau care era la fel de atragatoare ca si ei. Ceea ce a fost cel mai impresionat era ca persoanele mai putin atragatoare alegeau mereu oameni la fel de putin atragatori ca si ei.

“Se numeste parteneriat asortat. In mare parte, oamenii nu se cupleaza aleatoriu. Ei aleg alti oameni care au ceva in comun cu ei, iar cel mai importat este felul in care arata”, spune doctorul George Fieldman, un medic specializat pe comportament cognitiv, din Londra.

Oamenii aleg de obicei ca partener pe cineva din aceeasi categorie de frumusete ca si ei – De aceea Brad Pitt s-a indragostit de Angelin Jolie, iar Tony Blair de sotia sa Cherie.

De asemena, un aspect foarte important este coeficientul de inteligenta al partenerilor si studiile facute – acestea fiind de obicei apropiate in cazul casniciilor fericite.

Sursa foto: flickr.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri