Setari Cookie-uri

Madrid: Raiul cumparaturilor!

Shopping-ul in capitalele europene, mai ales in perioadele de reduceri, a devenit o activitate extrem de populara si printre romani. Din ce in ce mai multi opteaza pentru cel putin un city break pe an, printre cele mai solicitate destinatii numarandu-se Madrid, Londra, Viena, Barcelona, Milano, Paris, Istanbul sau chiar Dubai (mai ales pentru targul de electronice ce are loc la fiecare inceput de an). Desi nu pot spune ca le-am incercat pe toate, pentru mine Madrid-ul ramane adevaratul paradis al cumparaturilor… si o sa va convingeti singure de ce.

Shopping-ul in capitalele europene, mai ales in perioadele de reduceri, a devenit o activitate extrem de populara si printre romani. Din ce in ce mai multi opteaza pentru cel putin un city break pe an, printre cele mai solicitate destinatii numarandu-se Madrid, Londra, Viena, Barcelona, Milano, Paris, Istanbul sau chiar Dubai (mai ales pentru targul de electronice ce are loc la fiecare inceput de an). Desi nu pot spune ca le-am incercat pe toate, pentru mine Madrid-ul ramane adevaratul paradis al cumparaturilor... si va veti convingeti singure de ce.

Mai mult decat o destinatie perfecta pentru atractiile turistice, Madrid-ul isi imbie turistii si cu o tentanta oferta in materie de shopping, cu magazine pentru toate gusturile si toate buzunarele, mai ales in lunile ianuarie - februarie (reducerile de iarna) si iulie - august (reducerile de vara). Partea cea mai frumoasa la aceste reduceri este ca nu sunt aplicate doar articolelor vestimentare, de incaltaminte sau accesoriilor, ci absolut oricarui lucru aflat la vanzare: creme, parfumuri, sampoane, cosmetice, carti, electronice, electrocasnice, ceasuri, esarfe, portofele, curele, jucarii, CD-uri, lenjerii de pat, prosoape...si lista ramane deschisa.

Nu am pretentia ca voi acoperi toata oferta in materie de shopping (si nici toate gusturile), mai ales ca un pic de mister nu strica niciodata, dar voi incerca sa va prezint cele mai importante arii comerciale din Madrid.

Cea mai aproape de sufletul meu ramane Calle Fuencarral, o straduta nu foarte lunga aproape de centrul orasului, plina ochi de magazine de firma. Gas, Diesel, Pepe Jeans, O'Neill, Quicksilver, Puma, G-star, Miss Sixty, Lois, Adidas, Levi's, Coronel Tapioca, Etam, Footlocker...si multe altele pe care le veti descoperi singure. Daca insa nu vreti sa vedeti prea curand noile voastre achizitii pe altcineva, “Mercado Fuencarral” este alegerea perfecta, un centru comercial pe trei etaje, cu buticuri ticsite de haine nonconformiste si pline de culoare.

Interesant este ca paralel cu Fuencarral se mai desfasoara o alta strada renumita pentru shopping de calitate, Hortaleza, pe care, la intersectia cu Gran Via, gasiti si un mini centru comercial. Si daca tot am ajuns in centru, trebuie sa stiti ca pe Gran Via (una dintre cele mai renumite strazi madrilene), in apropiere de Callao, veti fi tentate de o multitudine de magazine ale unora dintre cele mai apreciate branduri, un pic mai comerciale ce-i drept, dar imposibil de ignorant: H&M, C&A, Zara, Mango, Stradivarius, Nike, Adidas, Punto Blanco, etc. Si, din cand in cand, mai trageti cu ochiul pe stradutele adiacente, caci s-ar putea sa descoperiti vreo rochita sau vreun accesoriu vintage de mare efect.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.