Top 10: Sexy ROCK CHICKS de tranzitie

Top 10: Sexy ROCK CHICKS de tranzitie
Kudika
3 Iunie 2010

In showbiz, se stie, zeitele care troneaza peste armate de fani deseori ajung sa nu-si mai stie lungul nasului, sa creada in propriile super-puteri cu atata lipsa de modestie – gratie intr-o mare masura acolitilor adulatori – incat iau de bune complimentele goale si, din plcitis, lacomie sau ambitie, se viseaza peste noapte transcendandu-si domeniul. Asadar, in doi timpi si trei miscari de PR, cat ai zice “reinventare la minut”, iata-le deificate in “religii” adiacente – actrite se instaleaza in fruntea companiilor de productie finantate din buzunar propriu, cantarete fac saltul din platou de videoclip in decor de lung-metraj, manechine si Iepuroaice bat palma c-un regizor sau un producator mai slab de inger etc.

Daca mai toate aceste acaparari de teren strain merita tratamentul ironic, de data asta, insa, ma simt mai generoasa cu amabilitatile sincere – pentru ca, indulcita de anticiparea unui eveniment conex, voi trece in revista cateva dintre demoazelele din panteonul muzicii care au aruncat doar un ochi, si un nasuc adorabil, in oala vecina a celei de-a saptea arte. Artistele de mai jos – majoritatea – sunt rockerite celebre, ca atare incursiunile lor in film nu pot fi interpretate ca tranzitii serioase, ci, mai degraba, ar intra la categoria marea-cu-degetul. Inghesuite intre un turneu si o inregistrare de album, rolurile atacate de ele, principale sau cameo, au avut cu atat mai multa greutate in CV-ul starletelor cu cat invatacelele nu au stirbit cu nimic produsul finit, dimpotriva – aportul lor l-a consolidat.

Realizat de Ioanina

8. Norah Jones in “My Blueberry Nights” (2007) - Poate ca domnisoara Jones nu este un exemplu ca la carte a unei tipesse rock, insa, in decursul celor opt ani de cariera muzicala, solista a cochetat si cu sound-uri mai "suparate" decat folk-ismele care au facut-o faimoasa. De fapt si de drept, punctul forte al lui Norah este o voce care se preteaza eminamente jazz-ului, ca atare a fost incoronata de Billboard ca cea mai iscusita reprezentanta a genului din primul deceniu al mileniului III.
Maiastra americanca, prin ale carei vene curge si sange indian, si-a facut debutul actoricesc in 2006, cand a interpretat rolul principal din primul film in limba engleza regizat de Wong Kar-wai. In "MBN", ea este Elizabeth - uneori Lizzy, alteori Beth, dar mereu aceeasi tanara sensibila care incearca, si in cele din urma reuseste, sa-si repare inima ranita. Schimbandu-si cat de des poate domiciliul, locul de munca si pozitia de observator al vietilor celor din jur, ea invata sa-si doreasca reluarea propriei vieti, si sa-si permita o noua poveste de dragoste.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri