Setari Cookie-uri

8 trucuri pentru a scapa de acnee

Una dintre cele mai intalnite probleme ale tenului este reprezentata de acnee. Pe langa aspectul inestetic pe care il are, aceasta poate duce la aparitia cicatricelor si a petelor de pe fata odata cu trecerea timpului si netratarea sa.

Una dintre cele mai intalnite probleme ale tenului este reprezentata de acnee. Pe langa aspectul inestetic pe care il are, aceasta poate duce la aparitia cicatricelor si a petelor de pe fata odata cu trecerea timpului si netratarea sa.

Exista numeroase remedii prin care poti trata acneea, insa conteaza foarte mult si atentia pe care o acorzi tenului si rabdarea de care dispui deoarece rezultatele se vad in timp.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta in lupta impotriva cosurilor neplacute:

1. Ai grija de tenul tau

Ingrijirea zilnica a tenului conteaza foarte mult, fiind un factor decisiv pentru a scapa de acnee si a preveni aparitia cosurilor. Nu merge niciodata la somn fara a te demachia (chiar si daca ai folosit machiaj mineral sau nu ai fost machiata in timpul zilei) deoarece pe fata exista bacterii, praf sau sebum care pot inchide porii.

Dimineata, inainte de aplicarea produselor cosmetice, demachiaza tenul si aplica o crema hidratanta care protejeaza pielea de factorii externi. Nu-ti fie teama sa folosesti fond de ten deoarece acesta, de cele mai multe ori, contine ingrediente care usuca acneea si, in acelasi timp, acopera imperfectiunile tenului.

Foloseste masti exfoliante si hidratante in fiecare saptamana pentru a curata in profunzime tenul, a indeparta bacteriile, a inlatura celulele moarte si a inchide porii.

2. Produsele cosmetice

Produsele cosmetice te pot ajuta sa scapi de cosurile nedorite de pe fata. Inainte de a iti cumpara aceste produse, citeste cu atentie ingredientele pentru a nu fi alergica la vreunul. Un alt pont de care trebuie sa tii cont se refera la tipul tenului tau.

Iti poti da seama ca tenul tau este uscat daca stergi cu un servetel curat pielea si pe acesta nu va ramane nicio urma de ulei. Pentru a trata acneea de pe tenul uscat, trebuie sa tii cont de hidratare si de curatare. Cauta produse care nu contin parfum si care au in compozitie si ingrediente hidratante.

Persoanele cu tenul gras duc o lupta apriga cu sebumul care apare pe obraji, nas si frunte. De cele mai multe ori, tenul gras este mai predispus la acnee decat celelalte tipuri de ten deoarece uleiul poate astupa porii. Daca te numeri printre persoanele cu tenul gras, achizitioneaza-ti produse cosmetice fara ulei, curata fata de trei ori pe zi si foloseste masti sau produse exfoliante de doua ori pe saptamana.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.