comunicat de presa:

Doar 9,6% dintre mame sustin faptul ca micutii lor consuma portiile zilnice recomandate de legume. Situatia se prezinta putin mai bine cand vine vorba de fructe: 14% dintre copii consuma cantitatea zilnica recomandata. Lipsa timpului pentru pregatirea unei mese echilibrate este unul dintre principalele motive pentru care nu se consuma suficiente fructe si legume . In aceste conditii, cum este posibil sa asiguram familiei nutrientii esentiali dar, in acelasi timp, sa nu petrecem prea mult timp in bucatarie?

Obiceiurile alimentare sanatoase sunt dobandite inca din copilarie. O alimentatie echilibrata de la o varsta frageda poate ajuta la prevenirea multor boli care apar odata cu inaintarea in varsta, inclusiv obezitatea . Pentru a incuraja copiii sa manance mai multe fructe si legume, acestia ar trebui sa fie atrasi de o forma noua sub care le pot consuma, precum mousse-urile. Acestea sunt produse naturale, pasteurizate la nivel termic pentru a distruge toate microorganismele patogene, in special pe cele daunatoare pentru tractul gastro-intestinal al copiilor. Mousse-urile fara adaos de zahar sunt o gustare foarte convenabila, care ofera organismului vitaminele si mineralele vitale.

Din pacate, lipsa de informare cu privire la compozitia acestor produse duce la pareri conform carora acestea nu sunt produse naturale si valoroase. 46,5% dintre participantii la studiul efectuat de Millward Brown cred ca in mousse-uri sunt adaugati conservanti, coloranti (45,2%), zahar (51,5%) sau indulcitori (49,8%) .

Nutritionistul Serban Damian sustine faptul ca “mousse-ul are aceleasi valori nutritionale pe care le au fructele si legumele, intrucat este, de fapt, un piure din fructe si legume. Acesta contine fibrele, vitaminele si mineralele pe care le contin si fructele sau legumele din care este produs. Mousse-ul nu contine adaos de zahar, fiind un produs 100% natural.”

Citeste si:

Mousse-urile contin fibre esentiale pentru buna functionare a corpului nostru, care actioneaza printr-un proces de purificare a intestinelor, astfel incat sa regleze procesele metabolice. Mai mult, acestea scad nivelul de colesterolului din sange. Totodata, fibrele ne fac mai activi, motiv pentru care fructele si mousse-urile de fructe si legume nu sunt doar o gustare delicioasa, ci si o masa hranitoare .

O forma convenabila inainte de toate

De cele mai multe ori, consumatorii prefera o modalitate la indemana prin care sa consume fructele si legumele. Pastrat intr-un ambalaj colorat, mousse-ul este o gustare hranitoare care poate inlocui una din cele cinci portii zilnice recomandate de fructe si legume. Nu este intotdeauna posibil sa pastrezi fructele si legumele proaspete si intregi - de multe ori, acestea se altereaza in timpul transportului intr-o punga sau in rucsacul copilului. 19,9% dintre participantii la studiul efectuat de Millward Brown au recunoscut ca atunci cand vine vorba de consumul de mousse sunt convinsi de forma convenabila in care este pastrat produsul. Mai mult, acestia afirma faptul ca mousse-ul este in conformitate cu asteptarile copiilor .

Mousse-urile reflecta intocmai nevoile consumatorilor – sunt produse naturale, sigure pentru organism si asigura nutrientii esentiali pentru alimentatia zilnica, iar pentru ca sunt produse gata facute, nu se consuma timp pentru prepararea lor. Trebuie doar sa iei mousse-ul cu tine si sa te bucuri de o gustare sanatoasa si hranitoare.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Este mousse-ul o necesitate?.